Loading the new Help Center

Sdílení projektů a spolupráce

K dispozici na:
Free
Premium
Business

Todoist usnadňuje spolupráci s kýmkoliv – můžete sdílet projekty, přiřazovat úkoly a diskutovat o podrobnostech s kolegy nebo blízkými. Budete upozorněni vždy, když ve sdílených projektech dojde k důležitým změnám.

Jakmile někoho pozvete do projektu, budete mu moci přiřazovat úkoly a posílat mu komentáře.

Jak sdílet projekty

  1. Pravým tlačítkem myši klikněte na projekt, který chcete sdílet.
  2. V nabídce vyberte možnost Sdílet projekt.
  3. Zadejte jméno osoby, se kterou chcete projekt sdílet. Pokud se jedná o někoho, s kým jste ještě nikdy žádný projekt nesdíleli, musíte zadat e-mail přidružený k účtu Todoist dané osoby. Pokud dotyčná osoba účet Todoist nemá, stačí zadat její e-mailovou adresu. Během několika sekund obdrží e-mail s pozvánkou do projektu a možností založit si bezplatný účet.
  4. Kliknutím na Pozvat odešlete pozvánky.
sharing-web-sharing.jpg
  1. Klepněte na projekt, který chcete sdílet.
  2. V pravém horním rohu klepněte na ikonu tří teček.
  3. Vyberte možnost Sdílet projekt. Zobrazí se seznam všech aktuálních spolupracovníků v projektu. Pokud projekt momentálně není sdílený, zobrazí se místo toho možnost Pozvat do projektu ostatní.
  4. Klepnutím na symbol + v pravém horním rohu přidáte nové spolupracovníky.
  5. Následně můžete přidat nového spolupracovníka buď výběrem možnosti Přidat z projektu nebo Přidat z kontaktů, případně zadáním jména osoby, se kterou chcete projekt sdílet. Pokud se jedná o někoho, s kým jste ještě nikdy žádný projekt nesdíleli, musíte zadat e-mail přidružený k účtu Todoist dané osoby. Pokud dotyčná osoba účet Todoist nemá, stačí zadat její e-mailovou adresu. Během několika sekund obdrží e-mail s pozvánkou do projektu a možností založit si bezplatný účet.
sharing-ios-sharing.jpg
Pokud vaše zařízení s iOS běží na iOS 13 a novějším, projekt můžete sdílet také přes kontextovou nabídku projektu.
  1. Klepněte na projekt, který chcete sdílet.
  2. V pravém horním rohu klepněte na three_dots.pngikonu tří teček.
  3. Vyberte možnost Sdílení. Zobrazí se seznam všech aktuálních spolupracovníků v projektu.
  4. Opětovným klepnutím na ikonu osoby v pravém horním rohu přidejte spolupracovníky.
  5. Zadejte jméno osoby, se kterou chcete projekt sdílet. Pokud se jedná o někoho, s kým jste ještě nikdy žádný projekt nesdíleli, musíte zadat e-mail přidružený k účtu Todoist dané osoby. Pokud dotyčná osoba účet Todoist nemá, stačí napsat její e-mailovou adresu. Během několika sekund obdrží e-mail s pozvánkou do projektu a možností založit si bezplatný účet.
sharing-android-sharing.jpg

Každý, s kým projekt nasdílíte, bude mít plný přístup ke všem informacím včetně úkolů, komentářů a nahraných souborů. Bude moci přidávat nové úkoly, přiřazovat je a dokončovat, přidávat komentáře a nahrávat nové soubory. Projekty můžete sdílet i s lidmi, kteří ještě účet Todoist nemají.

Uživatelé tarifu Free mohou sdílet projekty až s pěti lidmi (v každém projektu to může být pět různých osob). Uživatelé tarifu Pro mohou sdílet projekty až s 25 lidmi a uživatelé Business až s 50 lidmi.

Přiřazení stávajícího úkolu

  1. V libovolném sdíleném projektu klikněte vpravo od názvu úkolu assign_web.svgna ikonu přiřazení.
  2. V rozevírací nabídce vyberte jméno osoby.
  1. V libovolném sdíleném projektu klepnutím na úkol otevřete zobrazení úkolu.
  2. Klepněte na assign_ios.svgikonu přiřazení.
  3. Ve vyskakovací nabídce vyberte jméno osoby.
  1. V libovolném sdíleném projektu klepnutím na úkol otevřete zobrazení úkolu.
  2. Klepněte na assign_ios.svgikonu přiřazení.
  3. Ve vyskakovací nabídce vyberte jméno osoby.
Pokud vaše zařízení iOS používá verzi iOS 13 nebo vyšší, můžete úkol přiřadit také přes kontextovou nabídku.

Při vytváření úkolu

  1. Otevřete libovolný sdílený projekt a klikněte na tlačítko + Přidat úkol.
  2. Napište název úkolu a zadejte symbol +, za kterým následuje jméno osoby.
  3. V rozevírací nabídce vyberte jméno osoby.
Pokud vytváříte úkol z nesdíleného projektu – nebo v zobrazení Dnes, Nadcházející nebo v libovolném filtrovaném zobrazení – musíte nejprve zadat sdílený projekt zadáním # do pole úkolu a výběrem názvu projektu, např. „#Design +Jonáš“.
  1. Otevřete libovolný sdílený projekt a klepněte na tlačítko +.
  2. Napište název úkolu a zadejte symbol +, za kterým následuje jméno osoby.
  3. V rozevírací nabídce vyberte jméno osoby.

Pokud vytváříte úkol z nesdíleného projektu – nebo v zobrazení Dnes, Nadcházející nebo v libovolném filtrovaném zobrazení – musíte nejprve zadat sdílený projekt zadáním # do pole úkolu a výběrem názvu projektu, např. „#Design +Jonáš“.

  1. Otevřete libovolný sdílený projekt a klepněte na tlačítko +.
  2. Napište název úkolu a zadejte symbol +, za kterým následuje jméno osoby.
  3. V rozevírací nabídce vyberte jméno osoby.

Pokud vytváříte úkol z nesdíleného projektu – nebo v zobrazení Dnes, Nadcházející nebo v libovolném filtrovaném zobrazení – musíte nejprve zadat sdílený projekt zadáním # do pole úkolu a výběrem názvu projektu, např. „#Design +Jonáš“.

Jak někoho odebrat ze sdíleného projektu

  1. Pravým tlačítkem myši klikněte na projekt, jehož sdílení chcete zrušit.
  2. V nabídce vyberte možnost Sdílet projekt.
  3. Umístěte ukazatel myši na jméno uživatele, kterého chcete odebrat.
  4. Vedle uživatelova jména klikněte na ikonu koše.
  • Klepněte na projekt, který chcete sdílet.
  • V pravém horním rohu klepněte na three_dots.pngikonu tří teček.
  • Vyberte možnost Sdílení. Zobrazí se seznam všech aktuálních spolupracovníků v projektu.
  • Vedle uživatelova jména klepněte na three_dots.pngikonu tří teček.
  • Klepněte na Smazat.
  • Klepněte na OK.
  1. Klepnutím otevřete projekt.
  2. V pravém horním rohu klepněte na three_dots.pngikonu tří teček.
  3. Vyberte možnost Sdílet projekt. Zobrazí se seznam všech aktuálních spolupracovníků v projektu.
  4. Spolupracovníka odeberte klepnutím na ikonu odebrání osoby.
  5. Klepněte na možnost Odebrat spolupracovníka.

Časté dotazy

Pokud archivuji sdílený projekt, bude archivován také na účtech mých kolegů?

Ne. Kdykoliv archivujete nějaký projekt, děje se tak jen na vašem účtu.

Můžu sdílet nadřazený projekt spolu se všemi jeho dílčími projekty?

Sdílet projekt spolu se všemi jeho dílčími projekty naráz bohužel není možné. Je nám líto! Místo toho můžete nasdílet každý projekt zvlášť.

Mám účet Todoist Business a chci omezit sdílení projektů s uživateli, kteří nejsou členy mého týmu. Jde to?

Ano. Pokud jste správcem týmu Business, můžete přejít na záložku sdílení na panelu správce, kde můžete nastavit, jestli můžou členové vašeho týmu sdílet projekty mimo tým Business a jestli se k vašim projektům mohou připojit lidé mimo váš tým.

Byl pro vás tento článek užitečný?

Počet uživatelů, kteří toto označili za užitečné: 181 z 244