Brug Google Kalender sammen med Todoist

Business

Hold din Google Kalender og Todoist fuldt ud synkroniserede med denne to-vejs integration i real-time.

Konfigurering af integrationen

1. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Klik på fanen Integrationer.
  4. Klik på Forbind kalender under Google Kalender.Todoist_GCal_setup.png
  5. Log ind med din Google-konto.
  6. Klik på Tillad for at give Todoist adgang til din Google Kalender.
  7. Opret derefter forbindelsen mellem dine Todoist-projekter og en Google Kalender:
    1. "Vælg en kalender." Vælg den kalender, du vil synkronisere med. Du kan vælge en af dine eksisterende kalendere eller oprette en ny. (Opret en ny udelukkende til dine Todoist-opgaver, hvis du gerne nemt vil kunne tænde eller slukke for den i Google Kalender.) Det er kun hændelser, der oprettes i den valgte kalender, som tilføjes som Todoist-opgaver.
    2. "Synkroniser." Vælg, om du vil synkronisere opgaver fra Alle projekter eller kun fra Et specifikt projekt til den tidligere valgte kalender. (Hvis du vil synkronisere flere projekter eller kalendere, kan du senere hen oprette yderligere forbindelser).
    3. "Opgaver oprettet i Google Kalender sendes til." Vælg hvilket projekt, du ønsker, at nye Google Kalender-begivenheder skal synkroniseres til. (Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt du skal vælge, anbefaler vi du bruger din Todoist-indbakke. Du kan altid flytte opgaverne til et andet projekt senere.)
    4. "Indstil begivenheders varighed for nye opgaver." Vælg en standardvarighed for begivenheder, der er synkroniseret fra Todoist-opgaver. Nye opgaver med forfaldsdato og -tidspunkt vises i Google Kalender med denne varighed. (Du kan altid foretage ændringer i begivenheder i Google Kalender, når de først er oprettet).
    5. "Opgaver uden et forfaldstidspunkt." Vælg, om du vil synkronisere opgaver med en forfaldsdato men intet forfaldstidspunkt. Du kan vælge at synkronisere disse opgaver som heldagsbegivenheder i Google Kalender, eller du kan vælge kun at synkronisere opgaver med en forfaldsdato og et tidspunkt.
    6. "Når en opgave er udført." Vælg, om du vil lade en begivenhed være i Google Kalender, når den synkroniserede opgave er udført i Todoist.
    7. "Etiket der tilføjes til opgaver i Google Kalender." Skriv navnet på den etiket, du vil føje til opgaver synkroniseret fra den valgte kalender. (Hvis denne etiket ikke findes på din etiketliste, oprettes den automatisk efter installationen af integrationen.)
  8. Klik på Forbind.Todoist_GCal_connected.png
Desværre er det ikke muligt at konfigurere denne integration via Windows 10-appen. Log ind på todoist.com i en browser og følg webvejledningen i stedet.
Desværre er det ikke muligt at konfigurere denne integration via iOS-appen. Log ind på todoist.com i en browser og følg webvejledningen i stedet.
Desværre er det ikke muligt at oprette integrationer via Android-appen. Log ind på todoist.com i en browser og følg webvejledningen i stedet.

Forbind flere kalendere og projekter

Administrer alle dine begivenheder og opgaver ved at synkronisere yderligere Google Kalendere med dine Todoist-projekter:

1. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Klik på fanen Integrationer.
  4. Klik på Tilføj kalender under Google Kalender.
  5. Opret derefter forbindelsen mellem et vilkårligt Todoist-projekt og en vilkårlig Google Kalender:
    1. Vælg en kalender. Vælg den kalender, du vil synkronisere med. Du kan vælge en af dine eksisterende kalendere eller oprette en ny. (Tip: Opret en ny kalender så du nemt kan tænde eller slukke for den i Google Kalender.)
    2. Synkroniser. Vælg, om du vil synkronisere opgaver fra Alle projekter eller kun fra Et specifikt projekt til den valgte kalender.
    3. Opgaver oprettet i Google Kalender sendes til. Vælg hvilket Todoist-projekt, du ønsker, at nye Google Kalender-begivenheder skal synkroniseres til. (Tip: Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt du skal vælge, anbefaler vi du bruger din Todoist-indbakke. Du kan altid flytte opgaverne til et andet projekt senere.)
    4. Indstil begivenheders varighed for nye opgaver. Vælg en standardvarighed for begivenheder, der er synkroniseret fra Todoist-opgaver. Nye opgaver med forfaldsdato og -tidspunkt vises i Google Kalender med denne varighed. (Tip: Du kan altid foretage ændringer i begivenheder i Google Kalender, når de først er oprettet).
    5. Opgaver uden et forfaldstidspunkt. Hvis denne indstilling er indstillet til "skal synkroniseres som heldagsbegivenheder", vises opgaver uden et forfaldstidspunkt i Google Kalender som heldagsbegivenheder. Hvis du vælger "skal ikke synkroniseres", vises opgaver uden et forfaldstidspunkt slet ikke i din Google Kalender.
    6. Når en opgave er udført. Vælg, om du vil efterlade en begivenhed i Google Kalender, når den synkroniserede opgave er udført i Todoist.
    7. Etiket der tilføjes til opgaver i Google Kalender. Skriv navnet på den etiket, du vil føje til opgaver synkroniseret fra den valgte kalender. (Hvis denne etiket ikke findes på din etiketliste, oprettes den automatisk efter installationen af integrationen.)
  6. Klik på Forbind.Todoist_GCal_connected_multiple.png
Desværre er det ikke muligt at konfigurere denne integration via Windows 10-appen. Log ind på todoist.com i en browser og følg webvejledningen i stedet.
Desværre er det ikke muligt at konfigurere denne integration via iOS-appen. Log ind på todoist.com i en browser og følg webvejledningen i stedet.
Desværre er det ikke muligt at oprette integrationer via Android-appen. Log ind på todoist.com i en browser og følg webvejledningen i stedet.

Brug af integrationen

Når du har konfigureret integrationen, føjes opgaver med en forfaldsdato og/eller -tidspunkt fra de valgte Todoist-projekt(er) automatisk til den kalender, du har valgt. Ligeledes føjes eventuelle begivenheder, der oprettes i den kalender, automatisk til det Todoist-projekt, du har valgt.

Synkronisering i real-time

Ændringer du foretager i Google Kalender – såsom at redigere en begivenheds navn eller ændre datoen – afspejles med det samme i Todoist og omvendt.

Tilpasset varighed på begivenheder

Angiv en tilpasset varighed på begivenheder fra Todoist fra opgave til opgave ved at skrive noget i stil med [80m] i opgavens navn. Når du gemmer opgaven, vil "[80m]" blive fjernet fra opgavens navn, og der oprettes en ny Google Kalender-begivenhed med en varighed på 1 time og 20 minutter. På nuværende tidspunkt vil dette kun fungere med "m" (for minutter).

FAQ

Q: Google Kalender og Todoist synkroniserer ikke. Hvordan løser jeg dette?

A: Her er et par ting, du kan prøve for at hjælpe Todoist og Google Kalender med at synkronisere korrekt.

• I Todoist skal du sikre dig, at du tilføjer opgaver til det projekt, der er synkroniseret med Google Kalender. Du kan kontrollere, hvilket projekt der synkroniseres ved at gå til fanen Integrationer i Todoists indstillinger. Under Google Kalender kan du se, hvilke projekter der er synkroniseret til.
  • Sørg for, at du er logget på den rigtige Google-konto i Google Kalender. Google-kontoen skal være den samme som den, du har valgt, når du konfigurerer integrationen for at se den synkroniserede kalender.
  • I Google Kalender skal du sikre dig, at den specifikke kalender, der synkroniseres med Todoist, er markeret, så du kan se dens begivenheder. Du kan finde den synkroniserede kalender til venstre for Google Kalenders brugerflade under "Mine kalendere".

Q: Kan jeg oprette flere forbindelser med den samme kalender?

A: Nej, kun en forbindelse kan oprettes med en bestemt kalender ad gangen. Hvis du fx har en kalender kaldet "Møder", kan du ikke synkronisere denne til to projekter i Todoist.

Q: Vil tidligere Google Kalender-begivenheder eller forfaldne Todoist-opgaver blive synkroniseret, når integrationen er oprettet?

A: Nej, kun opgaver og begivenheder med en fremtidig forfaldsdato vil blive synkroniseret mellem Todoist og Google Kalender.

Q: Kan jeg foretage ændringer i en eksisterende forbindelse mellem Todoist og Google Kalender?

A: Selvfølgelig! Gå bare til fanen Integrationer i Todoists indstillinger. Under Google Kalender finder du den forbindelse, du vil foretage ændringer til, og vælger Rediger. Opdater dine præferencer, og klik på Gem.

Q: Jeg har ved et uheld slettet opgaver i Todoist, der blev synkroniseret fra Google Kalender, og nu er de blevet fjernet fra min kalender. Er der en måde at genoprette dem på?

Svar: Ja, du kan gendanne slettede begivenheder via Google Kalenders Papirkurv. Vælg blot de begivenheder, du ønsker at gendanne, og klik på gendan-ikonet.

Q: Hvordan fjerner jeg en forbindelse mellem Todoist og Google Kalender?

A: Gå til fanen Integrationer i Todoists indstillinger. Under Google Kalender finder du den forbindelse, du vil fjerne og vælger Fjern.

Q: Kan jeg synkronisere kalendere fra forskellige Google-konti på samme tid?

A: Nej, du kan kun vælge kalendere fra den Google-konto, du loggede på med, da du konfigurerede integrationen.

Q: Kan jeg synkronisere Todoist med Google Kalenders "Påmindelser" eller "Huskeliste" -kalendere?

A: Nej, det er ikke muligt at synkronisere med disse to standardkalendere.

Q: Kan jeg i stedet synkronisere med en anden Google-konto?

A: Ja, men du skal først fjerne integrationen. For at fjerne integrationen skal du gå til fanen Integrationer i Todoists indstillinger. Ud for Google Kalender klikker du på x. Klik på Ok for at bekræfte.

Q: Hvordan fjerner jeg opgaver og begivenheder, der er oprettet med denne integration?

Hvis integrationen mellem dit Todoist og Google Kalender er blevet fjernet, vil de opgaver og begivenheder, der blev oprettet i din Google Kalender og Todoist-konto stadig blive vist. Sådan fjerner du dem:

Hvis du har oprettet integrationen med en nyoprettet Google Kalender (standard valgmulighed):

1. Åbn Todoists app til web.
  2. Gå til det projekt, som dine Google Kalender-begivenheder er blevet synkroniseret med.
    1. Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt der blev synkroniseret, skal du finde en synkroniseret Todoist-opgave i din Google Kalender og søge efter den opgave i Todoist.
  3. Markér og slet alle opgaver, der er blevet synkroniseret fra Google Kalender.
  4. Derefter åbner du Google Kalender.
  5. I venstre panel, under Mine kalendere, klikker du på X til højre for den kalender, der blev oprettet under opsætningen af integrationen, der som standard kaldes Todoist.
  6. Bekræft, at du vil slette kalenderen ved at vælge Fjern kalender.

Hvis du har oprettet integrationen med din primære Google Kalender:

1. Åbn Todoists app til web.
  2. Gå til det projekt, som dine Google Kalender-begivenheder er blevet synkroniseret med.
    1. Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt der blev synkroniseret, skal du finde en synkroniseret Todoist-opgave i din Google Kalender og søge efter den opgave i Todoist.
  3. Markér og slet alle opgaver, der er blevet synkroniseret fra Google Kalender.
  4. Derefter åbner du Google Kalender.
  5. I venstre panel, under Mine kalendere, fravælger du alle kalendere undtagen den, der blev synkroniseret til din Todoist-konto, så du ikke ved et uheld fjerner opgaver fra andre kalendere.
  6. Højreklik på hver begivenhed, der er blevet synkroniseret fra Todoist og vælg Slet. Gør dette for alle begivenheder, der er blevet synkroniseret fra dine Todoist-projekter.

Q: Hvordan fjerner jeg integrationen mellem Google Kalender og Todoist?

A: Gå til fanen Integrationer i Todoists indstillinger. Ud for Google Kalender klikker du på x. Klik på Ok for at bekræfte.