Hvordan bruger jeg Todoist med Google Kalender?

Business

Hvis du har bygget din egen Google Kalender-integration med IFTTT eller Zapier, vil denne 2-vejs synkronisering sandsynligvis komme til at duplikere nogle af dine opgaver. For at undgå en uendelig løkke af duplikerede opgaver, anbefaler vi, at du slår alle tidligere kalenderintegrationer fra først.

Hold din Google Kalender og Todoist fuldt ud synkroniserede med en to-vejs integration i real-time.

Når du har godkendt integrationen, bliver opgaver med forfaldsdato og/eller -tidspunkt i Todoist automatisk tilføjet til en Google-kalender efter dit valg. (Du har også mulighed for udelukkende at synkronisere opgaver fra et bestemt projekt).

Ligeledes vil eventuelle begivenheder, der oprettes i den kalender, automatisk blive tilføjet til det Todoist projekt, du vælger.

Da der er tale om en ægte 2-vejs-synkronisering, vil ændringer, du foretager i Google Kalender – såsom at redigere en begivenheds navn eller ændre datoen – med det samme afspejles i Todoist og omvendt.

Alle opgaver, der oprettes fra Google Kalender, har en standard @gcal etiket. (Du kan ændre etiketten ved at redigere integrationen, efter at du har forbundet de to apps.)

For at forbinde dit Todoist med Google Kalender:

1. Log ind på Todoists web-app (denne integration kan kun godkendes via web-app'en).
  2. Klik på tandhjuls-ikonet øverst til højre og vælg Indstillinger.
  3. Klik på fanen Integrationer.
  4. Derefter klikker du på Forbind ud for Google Kalender.

Når du er logget ind på din Google-konto, bliver du spurgt om:

1. Hvilken kalender du vil have dine opgaver tilføjet til. Du kan vælge en af dine eksisterende kalendere eller oprette en ny kun til dine Todoist-opgaver, så du kan slå dem til og fra i din kalendervisning. Kun begivenheder, der oprettes i denne kalender, tilføjes som opgaver i Todoist.
  2. Om du vil synkronisere hele din Todois-konto eller blot et bestemt projekt. Du kan fx have et møde- eller indholdskalenderprojekt, som du vil synkronisere med Google Kalender, men intet andet.
  3. Hvilket Todoist-projekt du ønsker at få nye Google Kalender-opgaver tilføjet til. Nye hændelser, der oprettes i den tilsluttede kalender, tilføjes automatisk til dette projekt. Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt du skal vælge, anbefaler vi at bruge din Todoist-indbakke. Du kan altid flytte opgaverne til et andet projekt senere.
  4. En standard varighed for begivenheder. Nye Todoist opgaver med forfaldsdato og -tidspunkt vises i Google Kalender med denne varighed. Du kan altid foretage ændringer til en begivenhed i Google Kalender, når den er oprettet.
  5. Du ønsker at synkronisere opgaver med en forfaldsdato, men ikke -tidspunkt. Du kan vælge at synkronisere disse opgaver som alle heldagshændelser i Google Kalender, eller du kan vælge kun at synkronisere opgaver med forfaldsdato og forfaldstidspunkt.
Hvis du vælger at tilføje opgaver til en af dine eksisterende kalendere, bliver det vanskeligere, hvis du senere hen vil fjerne Todoist-opgaver fra din kalender, da de bliver blandet sammen med dine andre kalenderelementer. Hvis du mener, at der er en chance for, at du måske vil fjerne Todoist-opgaver fra din kalender, bør du starte med at bruge en ny kalender.

Du kan angive en tilpasset varighed på begivenheder fra Todoist fra opgave til opgave ved at skrive noget i stil med [80m] i opgavens navn. Når du gemmer opgaven, vil "[80m]" blive fjernet fra opgavens navn, og der oprettes en ny Google Kalender-begivenhed med en varighed på 1 time og 20 minutter. På nuværende tidspunkt vil dette kun fungere med "m" (for minutter).

Du kan kun tilføje en tilpasset varighed som fx [20m] til en opgave, når du opretter opgaven. Hvis du redigerer opgaven i Todoist, vil det ikke påvirke varigheden af den allerede oprettede Google Kalender-begivenhed, hvis du tilføjer et tag såsom [20m].

Når du har forbundet din kalender, kan du til enhver tid gå tilbage til den samme side med integrationer for at opdatere dine indstillinger.

FAQ'er

Q: Google Kalender og Todoist synkroniserer ikke. Hvordan løser jeg dette?

A: Her er et par ting, du kan prøve for at hjælpe Todoist og Google Kalender med at synkronisere korrekt.

• I Todoist skal du sørge for at tilføje opgaver til det projekt, der er blevet synkroniseret med Google Kalender. Du kan kontrollere, hvilket projekt der synkroniseres ved at gå til dine Todoist Indstillinger, vælge fanen Integrationer og se på det Synkroniserede projekt under Google Kalender.
  • Sørg for, at du er logget ind på rigtige Google Kalender-konto. Når du opretter integrationen, valgte du en Google-konto at synkronisere med, og du skal være logget ind på den konto for at se den Google Kalender, som synkroniseres med Todoist.
  • I Google Kalender skal du sikre dig, at den specifikke kalender, der synkroniseres med Todoist, er aktiv, så du kan se begivenhederne. For at gøre dette skal du se til venstre for din Google Kalender-skærm og finde din synkroniserede kalender. Du kan klikke på den for at slå den til og fra så sørg for, at den er tændt. Hvis du vil have mere hjælp til at vise og skjule Google Kalender, skal du gå til hjælp til Google Kalender.
  • Du bør kontrollere status på din Google Kalenders integration for at se, om den fungerer korrekt. Du kan finde det ved at gå til dine Todoist Indstillinger, vælge fanen Integrationer og under Google Kalender, se om status er OK (som vist nedenfor). Hvis ikke, så fjern integrationen og geninstaller den.
  • Du kan også kontrollere forbindelses-loggen ved at klikke på ⓘ symbolet til højre for statussen. Inkluder denne log, hvis du stadig har problemer og har brug for at kontakte vores support-team.

Hvis du har forsøgt alt, og du stadig ikke synkroniserer, kan du prøve at fremtvinge en synkronisering ved at gå til dine Todoist Indstillinger, vælge fanenIntegrationer og klikke på synkroniser til højre for Google Kalender.

Q: Hvordan fjerner jeg udførte opgaver i Google Kalender, efter at jeg har udført dem i Todoist?

A: Når du har udført en opgave, kan du enten lade den udførte opgave være synlig i Google Kalender, eller fjerne de udførte opgaver fra visningen. Som standard vil de udførte opgaver forblive i kalenderen. Hvis du hellere vil fjerne dem, så følg nedenstående instruktioner:

Gå til dine Todoist Indstillinger, vælg fanen Integrationer og klik på rediger til højre for Google Kalender. Klik på dropdown-menuen Når en opgave er udført, og vælg Fjern den fra Google Kalender, og klik derefter på Gem.

Du kan også altid skifte tilbage.

Q: Jeg har ved et uheld slettet opgaver i Todoist, der blev synkroniseret fra Google Kalender, og nu er de blevet fjernet fra min kalender. Er der en måde at genoprette dem på?

Svar: Ja, du kan gendanne slettede begivenheder via Google Kalenders Papirkurv. Vælg blot de begivenheder, du ønsker at gendanne, og klik på gendan-ikonet.

Q: Vil tidligere begivenheder og forfaldne opgaver blive synkroniseret, når integrationen er oprettet?

A: Nej, kun opgaver og begivenheder med en fremtidig forfaldsdato vil blive synkroniseret mellem Todoist og Google Kalender.