Introduktion til: Etiketter

Business

Spar tid ved at gruppere ensartede opgaver med etiketter. På få sekunder kan du hive en liste frem over alle opgaver med en given etiket. Du kan tilføje så mange etiketter, du har lyst til, men her er et par populære etiketter til at komme i gang:

• @e-mail – Brug denne etiket til at oprette en liste over alle e-mail-opgaver på tværs af alle dine projekter, så du kan besvare dem alle på én gang.
  • @afventer – Tilføj denne etiket til alle de opgaver, hvor du venter på noget for at komme i gang. Så glemmer du ikke at følge op.
  • @15_min – Tjek denne etiket, når du har 15 ekstra minutter til at klare en lille opgave eller to.

Når du opretter en etiket, kan du ikke bruge et mellemrum, @ " ( ) | & ! eller , i etikettens navn. Hvis du bruger nogen af disse tegn, erstattes de automatisk med underscore. Hvis du fx. prøver at navngive en etiket E-mails @Arbejde, får din etiket automatisk navnet E-mails__Arbejde.

Tilføj en etiket til en opgave

Sådan tilføjer du en etiket til en ny opgave

1. Klik på + -ikonet for at oprette en ny opgave.
  2. Skriv @ i opgavefeltet (eller klik på etiketikonet i højre side).
  3. Vælg de etiketter, du ønsker at tilføje, i menuen der vises. Fortsæt med at skrive et etiketnavn for at indsnævre resultaterne.
  4. Hvis du indtaster en etiket, der ikke eksisterer endnu, får du mulighed for at oprette den. Afslut indtastningen og klik på Etiketten blev ikke fundet. Opret [etiketnavn].
  1. Tryk på + -ikonet for at oprette en ny opgave.
  2. Tryk på etiketikonet (eller indtast blot @).
  3. Vælg de etiketter, du vil tilføje, i listen, der vises. Bliv ved med at skrive etiketnavnet for at indsnævre resultaterne.
  4. Hvis du vil oprette og tilføje en ny etiket til opgaven, skal du afslutte indtastningen af den nye etikets navn og derefter trykke på Tilføj etiket "[etiketnavn]".

Sådan tilføjer du en etiket til en eksisterende opgave

Du kan også tilføje etiketter til flere opgaver på én gang ved at følge vejledningen i denne artikel.
  1. Klik på en vilkårlig opgave for at redigere den.
  2. Indtast @ i opgavefeltet, eller klik på Etiketter i højre side.
  3. I menuen, der vises, vælger du den etiket, du ønsker at tilføje. Fortsæt med at skrive etiketnavnet for at indsnævre resultaterne.
  4. Hvis du indtaster en etiket, der ikke eksisterer endnu, får du mulighed for at oprette den. Afslut indtastningen og klik på Etiketten blev ikke fundet. Opret [etiketnavn].
  1. Tryk på en vilkårlig opgave for at vælge den.
  2. Tryk på Etiket -chippen.
  3. Vælg de etiketter, du vil tilføje, i listen, der vises. Bliv ved med at skrive etiketnavnet for at indsnævre resultaterne.
  4. Når du har tilføjet de etiketter, du vil tilføje, skal du trykke på Færdig i nederste højre hjørne.
  5. Hvis du vil oprette og tilføje en ny etiket til opgaven, skal du afslutte indtastningen af den nye etikets navn og derefter trykke på Tilføj etiket "[etiketnavn]".
  1. Tryk på en vilkårlig opgave for at vælge den.
  2. Tryk på Etiket -chippen.
  3. Vælg de etiketter, du vil tilføje, i listen, der vises. Bliv ved med at skrive etiketnavnet for at indsnævre resultaterne.
  4. Når du har valgt de etiketter, du vil føje til opgaven, trykker du på Færdig.
  5. Hvis du vil oprette og tilføje en ny etiket til opgaven, skal du trykke på opgavens navn. Skriv @ og indtast navnet på din nye etiket. Tryk på Tilføj etiket for at gemme den nye etiket.

Nogle eksempler til inspiration!

Der findes utallige måder at bruge etiketter på. Her er et par eksempler til inspiration:

Hvor lang tid vil det tage at udføre dine opgaver?

• @5min
  • @30min
  • @60min
Du kan tilføje disse etiketter til hver opgave i projektet for at gøre det nemmere at estimere den samlede tid at gennemføre projektet.

Hvornår ønsker du at arbejde på denne opgave?

• @dag
  • @aften
  • @nat
  • @afventer (hvis du venter på noget, før du kan starte)

Hvilken slags arbejde laver du?

• @e-mail
  • @tekst
  • @design
  • @udvikling

Hvor meget har du nået på denne opgave?

• @25_procent
  • @50_procent
  • @75_procent

Er dette et hjemmeprojekt, et personligt projekt eller et arbejdsprojekt?

• @hjemme
  • @personlig
  • @arbejde

Hvor ønsker du at arbejde på denne opgave?

• @kontoret
  • @derhjemme
  • @træningscenteret
Hvis du tilføjer et mellemrum i din etikets navn, vil mellemrummet automatisk blive erstattet af en understregning. Hvis du fx forsøger at oprette en etiket med navnet Arbejds e-mails, vil din etiket i stedet hedde Arbejds_e-mails.

Rediger en etiket

Skift navnet på en etiket

1. Åbn visningen Filtre og etiketter (som du finder under din Kommende -visning).
  2. Scroll ned til Etiketter, og vælg den etiket, du vil ændre navnet på.
  3. Vælg ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.
  4. Vælg Rediger etiket.
  5. Du kan nu ændre navnet på din etiket!

Skift farven på en etiket

1. Vælg Filtre og etiketter i menuen i venstre side af Todoist.
  2. Scroll ned til Etiketter.
  3. Find etiketten, du vil ændre farve på.
  4. Klik på ikonet med tre prikker til højre for etiketten.
  5. Vælg Rediger etiket.
  6. Klik på rullemenuen under Etiketfarve og vælg en farve efter eget valg.
  7. Når du er færdig, klikker du på Gem.
  1. Åbn visningen Filtre og etiketter (du finder den under Kommende).
  2. Scroll ned til dine etiketter, og tryk på den etiket, du vil ændre farven på.
  3. Tryk på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.
  4. Vælg Rediger etiket.
  5. Tryk på navnet for den nuværende farve og vælg en farve efter eget valg.
  6. Når du er færdig, trykker du på fluebensikonet i øverste højre hjørne.
    1. Åbn visningen Filtre og etiketter (du finder den under Kommende).
    2. Scroll ned til dine etiketter, og tryk på den etiket, du vil ændre farven på.
    3. Tryk på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.
    4. Vælg Rediger etiket.
    5. Tryk på Farve og vælg en farve efter eget valg.
    6. Når du er færdig, trykker du på Færdig øverst til højre.
Du kan også skifte farven på en etiket vha. etikettens kontekstmenu.

Find en specifik etiket

Søg efter en etiket

Indtast etiketnavnet i søgefeltet øverst i dit Todoist. Hvis du fx skriver "@haster" i søgefeltet, hentes alle opgaver med etiketten @haster frem.

I apps til web, macOS eller Windows kan du bruge tastaturgenvejen f til at starte en ny søgning.

Se en liste over alle dine etiketter

Du kan finde en komplet liste over dine eksisterende etiketter ved at vælge Filtre og etiketter i din navigationsmenu (den vil være lige under din Kommende -visning) og scroll ned til Etiketter.

Du kan også oprette filtre ved hjælp af etiketter. For eksempel vil filterforespørgslen "i dag & @e-mail" finde alle dine opgaver med etiketten @e-mail, som også har forfaldsdato i dag.

Se alle dine opgaver med en etiket

Du kan finde en komplet liste over dine etiketter ved at tilgå visningen Filtre og etiketter (denne vil være placeret lige under din Kommende -visning) i navigationsruden. Når du har åbnet denne visning, skal du scrolle ned til Etiketter. Vælg en vilkårlig etiket, for at få en komplet liste over alle opgaver med den tildelte etiket.

Slet en etiket

Af og til støder du måske på en etiket på din liste, som du ikke længere har brug for. Intet problem, du kan blot slette den! Sådan gør du:

1. Vælg Filtre og etiketter i menuen i venstre side af Todoist.
  2. Scroll ned til Etiketter.
  3. Find etiketten, du vil slette.
  4. Klik på ikonet med tre prikker til højre for etiketten.
  5. Vælg Slet etiket.
  6. Klik på Slet for at bekræfte.
  1. Åbn visningen Filtre og etiketter (du finder den under Kommende).
  2. Scroll ned til dine etiketter.
  3. Tryk på etiketten, du vil slette.
  4. Tryk på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.
  5. Vælg Rediger etiket.
  6. Tryk på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.
  7. Vælg Delete.
  8. Tryk på Slet for at bekræfte.
Udelukkende på Android er det også muligt at slette flere etiketter på én gang:
  1. Åbn visningen Filtre og etiketter (du finder den under Kommende).
  2. Scroll til bunden af din liste over etiketter og tryk på Administrer etiketter.
  3. Vælg de etiketter, du vil slette.
  4. Tryk på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.
  5. Vælg Delete.
  6. Tryk på Slet igen for at bekræfte.
    1. Åbn visningen Filtre og etiketter (du finder den under Kommende).
    2. Scroll ned til dine etiketter.
    3. Tryk på etiketten, du ønsker at slette.
    4. Tryk på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.
    5. Vælg Rediger etiket.
    6. Vælg Slet etiket.
    7. Tryk på Slet etiket for at bekræfte.
Du kan også slette en etiket vha. dens kontekstmenu.

FAQ

Kan jeg ændre farven på en delt etiket?

Nej, delte etiketter er som standard grå. For at skifte til en farve efter eget valg skal du tilføje etiketten til din personlige etiketliste.

Vises slettede etiketter stadig på udførte opgaver?

Ja, både personlige og delte etiketter, der er blevet slettet, vises stadig på udførte opgaver. Hver gang du genaktiverer en opgave med en slettet etiket, oprettes en ny etiket og føjes til din delte etiketliste, selvom den oprindeligt var en personlig etiket. Denne etiket har det navn, den havde, da opgaven blev udført.

Hvad sker der, når jeg sletter en personlig etiket?

Når du sletter en personlig etiket, fjernes den fra din personlige etiketliste og dine teammedlemmers delte etiketliste, og den fjernes også fra alle aktive opgaver.

Hvad sker der, når jeg sletter en delt etiket?

Når du sletter en delt etiket, fjernes den automatisk fra alles delte etiketliste og alle aktive opgaver. Hvis etiketten var en del af nogens personlige etiketliste, har de stadig adgang til den, og den vises stadig på opgaver med etiketten i deres private projekter.