Forfaldsdatoer & Tidspunkter

Business

Forfaldsdatoer! Super vigtige, men så nemme at glemme.

I Todoist kan du sørge for, at du aldrig går glip af ting ved at tilføje forfaldsdatoer og/eller -tidspunkter til dine opgaver. Du kan endda lave tilbagevendende eller gentagende forfaldsdatoer som "Send mor et fødselsdagskort hver 19. juli" og "Aflever genbrug hver anden onsdag".

Sådan angiver du en forfaldsdato eller tilbagevendende forfaldsdato

Den nemmeste måde at tilføje en forfaldsdato på enhver platform - skrivebord, mobil eller web - er at skrive den i opgavefeltet sammen med opgaves navn. Den smarte Kvik-tilføj genkender automatisk datoen, fremhæver den og tilføjer den, når du gemmer opgaven.

Du kan beskrive næsten enhver slags dato ved hjælp af normalt sprog –fra et simpelt i morgen kl. 16.00 til en meget specifik gentagende forfaldsdato som fx hver 3. tirsdag fra 29. august i 6 måneder.

Nogle gange er en dato en del af en opgaves navn i stedet for en deadline. For eksempel vil "månedlig" automatisk blive markeret som en forfaldsdato i opgaven "Opret månedlig rapport". Du kan klikke eller trykke på ordet for at fjerne markeringen. Du kan også helt slå automatisk datogenkendelse fra.

Du kan også åbne den fulde opgaveplanlægger ved at klikke eller trykke på datofeltet eller kalender-ikonet, når du tilføjer eller redigerer en opgave på enhver platform. Derefter kan du manuelt vælge en dato fra kalenderen eller bruge en af vores nyttige datogenveje som fx I dag, I morgen, eller Næste uge.

date-and-time-ios-swipe.jpg For at tilføje eller ændre datoen for en eksisterende opgave på en telefon eller en tablet, skal du blot swipe fra højre mod venstre på opgaven. iOS_Scheduler.pngHvis du vil indstille et forfaldstidspunkt, skal du trykke på > pilen nederst til højre og derefter trykke på + Tilføj tidspunkt nederst til venstre.

For at tilføje eller ændre datoen for en eksisterende opgave på en telefon eller en tablet, skal du blot swipe fra højre mod venstre på opgaven. Android_Scheduler.png
Hvis du vil indstille et forfaldstidspunkt, skal du trykke på > pilen nederst til højre og derefter trykke på + Tilføj tidspunkt nederst til venstre.

Du kan også lade Todoist anbefale en ny dato til din opgave ved at klikke/trykke på genvejen Foreslået. Du kan læse mere om, hvordan Todoists Smart-planlæg udregner det nye forslag.

Nogle gange er det godt at vide, om en dato allerede er fyldt op med opgaver, før du planlægger en opgave. For at se dette, når du omlægger en opgave ved hjælp af planlæggeren, skal du indtaste din nye forfaldsdato øverst til højre for blyantikonet. Du vil se et preview af, hvor mange opgaver der allerede er sat til den pågældende dato (kommer snart til web, Windows og macOS):

Eksempler på datoformater du kan bruge

Dette er blot nogle få af de datoer og tilbagevendende forfaldsdatoer, du kan tilføje. Hvis du ikke er sikker på, om et bestemt datoformat vil fungere, skal du blot skrive det i din opgaves navn og anvende almindeligt sprog for at beskrive det. Der er en god chance for, at Todoist ved, hvad du mener.

Enkeltstående forfaldsdatoer

Skriv disse naturlige sprogvendinger, når du tilføjer en opgave i Todoist for at planlægge opgaven til den angivne dato.

Hvad du skriver:

Hvad Todoist opfatter:

i dag

I dag (idag kan også bruges)

i morgen

I morgen (imorgen kan også bruges)

næste uge

Som standard næste mandag (dette kan ændres i dine Indstillinger)

næste måned

1. dag i den næste måned

27 jan

27 jan (27. jan, jan 27, 27/1 kan også bruges)

27/01/2016

27. januar, 2016 (27/01/2016, 2016/01/27, 27-01-2016 kan også bruges)

27.

27. dag af indeværende måned

midt januar

15. januar

enden af måned

Sidste dag i indeværende måned

i dag kl. 10

I dag kl. 10

i morgen kl. 16:00

I morgen kl. 16

Fre @ kl. 19

Fredag kl. 19 (Fredag @ 19, Fre kl. 19, Fre kl. 19:00 kan også bruges)

kl. 18

I dag kl. 18 (med mindre den er over 18:00, i så fald i morgen)

om 5 dage

5 dage fra i dag (+5 dage kan også bruges)

om 3 uger

3 uger fra i dag

om 2 timer

2 timer fra nu

Tilbagevendende forfaldsdatoer

Når du ønsker, at en opgave gentages dagligt, ugentligt, månedligt eller hvad du måtte have brug for, kan du oprette en tilbagevendende forfaldsdato: Lær alt om, hvordan du opretter tilbagevendende forfaldsdatoer såsom daglig, ugentlig eller hver tredje måned.