Udfør eller genaktiver en opgave

Tilgængelig for:
Free
Premium
Business

At udføre opgaver er sikkert det, der giver mest tilfredsstillelse ved brugen af Todoist. Og hvis du udfører en opgave, der ikke var meningen, eller du har brug for at hente en udført opgave tilbage, har du også mulighed for at genaktivere opgaver.

Udfør en opgave

Du kan udføre en opgave på din to-do-liste i Todoist på ét trin:

Klik på cirklen til venstre for opgaven, du ønsker at udføre.Web_Complete.gif
Klik på cirklen til venstre for opgaven, du ønsker at udføre.Win10_Complete.gif
Swipe fra venstre mod højre på opgaven, du ønsker at udføre.Android_Complete.gif
Swipe fra venstre mod højre på opgaven, du ønsker at udføre.iOS_Complete.gif

Genaktiver en opgave

Der kan være gange, hvor du ved et uheld kommer til at udføre en opgave. Eller du udfører måske en opgave, og indser så, at der stadig er mere arbejde tilbage. I disse tilfælde kan du genaktivere opgaven:

  1. Mens du er i projektvisning, klikker du på ur-ikonet nederst til højre på din opgaveliste.
  2. Find den opgave, du ønsker at genaktivere, og klik på cirklen med fluebenet til venstre for opgaven.Web_Uncomplete.gif
  1. Mens du er i projektvisning, klikker du på ikonet med tre prikker øverst til højre på din opgaveliste og vælger Udførte opgaver.
  2. Find den opgave, du ønsker at genaktivere, og klik på cirklen med fluebenet til venstre for opgaven.Win10_Uncomplete.gif
  1. Mens du er i projektvisning, trykker du på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne og vælger Udførte opgaver.
  2. Find den opgave, du ønsker at genaktivere, og swipe fra venstre mod højre på opgaven.Android_Uncomplete.gif
  1. Mens du er i projektvisning, trykker du på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne og vælger Udførte opgaver.
  2. Find den opgave, du ønsker at genaktivere, og swipe fra venstre mod højre på opgaven.iOS_Uncomplete.gif
Efter underopgaver er blevet udført, vil de blive krydset af og forblive, hvor de er, indtil deres overordnede opgave udføres. Hvis den overordnede opgave ikke er udført, kan du blot genaktivere disse underopgaver som beskrevet ovenfor uden at skulle gå til dine udførte opgaver.

FAQ'er

Q: Kan jeg genaktivere tilbagevendende opgaver?

A: Udførelse af tilbagevendende opgaver kan kun fortrydes umiddelbart efter at forekomsten er udført ved at klikke på “fortryd” i popup-vinduet (web, Windows, macOS) eller ved at trykke på fortryd popup'en (iOS, Android), der vises nederst på din skærm.

Det er ikke muligt at fortryde tidligere forekomster af opgaven. Hvis du fx har en opgave, der forfalder hver dag, og du udfører den i dag, kan du kun fortryde opgaven til i dag. Du kan ikke fortryde nogen tidligere forekomst af opgaven.

Bemærk, at du ikke vil kunne fortryde den tilbagevendende opgave, når popup-beskeden er væk. Du kan i stedet oprette en ny opgave eller blot omlægge din eksisterende opgave ved at tilføje en ny tilbagevendende forfaldsdato, der begynder på din forrige forkomst.

Q: Hvorfor forsvinder nogle opgaver, mens andre forbliver hvor de er, når jeg udfører dem?

A: Når du udfører en overordnet opgave med underopgaver nedenunder, vil den som standard blive flyttet til dine udførte opgaver med det samme. Dette er for at holde dine opgavelister så ryddet som muligt.

Underopgaver forbliver hvor de er, når de udføres. Dette hjælper dig med at se, hvilke trin der er blevet udført mod at nå dit samlede mål, den overordnede opgave.

Q: Hvordan skjuler jeg mine underopgaver med det samme, når jeg udfører dem?

A: Hvis du ikke ønsker at dine underopgaver skal være synlige, når du har udført dem, kan du arkivere dem med det samme:

Hold Shift knappen nede, når du markerer din underopgave.
Du kan også holde markøren over din underopgave og derefter klikke på ikonet med tre prikker og vælge Arkiver opgave i drop-down menuen.
Hold Shift knappen nede, når du markerer din underopgave.
Du kan også holde markøren over din underopgave og derefter klikke på ikonet med tre prikker og vælge Arkiver i drop-down menuen.

Udfør først opgaven ved at swipe fra venstre til højre, og swipe derefter fra højre til venstre.

Q: Kan jeg gendanne en underopgave til sin tidligere hierarkiske position?

A: Da opgavestrukturen på nuværende tidspunkt ikke gemmes, når en opgave udføres, er det ikke muligt for opgaver at beholde deres tidligere hierarkiske position. Vi håber at gøre det muligt i fremtidige versioner.