Google Kalenterin käyttäminen Todoistin kanssa

Business

Pidä Google Kalenterisi ja Todoist täysin synkronoituna tämän reaaliaikaisen, kaksisuuntaisen integraation kanssa.

Integaation määrittäminen

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaaa Integraatiot-välilehteä.
  4. Klikkaa Google Kalenteri -kohdassa Yhdistä kalenteri.Todoist_GCal_setup.png
  5. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  6. Myönnä Todoistille pääsy Google-kalenteriin, klikkaa Salli.
  7. Määritä seuraavaksi yhteys Todoist-projektien ja Google Kalenterin välillä:
    1. "Valitse kalenteri" Valitse kalenteri, jonka kanssa haluat synkronoida. Voit valita jonkin olemassa olevista kalentereistasi tai luoda uuden. (Luo uusi Todoist-tehtäviä varten, jos haluat ottaa sen päälle tai pois päältä helposti Google Kalenterissa.) Vain valittuun kalenteriin luodut tapahtumat lisätään Todoist-tehtäviin.
    2. "Synkronoi". Valitse, haluatko synkronoida tehtävät kaikista projekteista vai vain tietystä projektista aiemmin valittuun kalenteriin. (Jos haluat synkronoida useita projekteja tai kalentereita, voit luoda lisäyhteyksiä myöhemmin.)
    3. "Google Kalenterissa luodut tehtävät siirtyvät". Valitse projekti, johon haluat synkronoida uudet Google-kalenteritapahtumat. (Jos et tiedä minkä projektin kanssa haluat synkronoida, suosittelemme Yleiset-projektia. Voit siirtää tehtävät aina myöhemmin toiseen projektiin.)
    4. "Määritä tapahtuman kesto uusille tehtäville". Valitse oletustapahtuman kesto Todoist-tehtävistä synkronoiduille tapahtumille. Uudet tehtävät, joissa on eräpäivä ja -aika, ilmestyvät Google Kalenteriin tällä kestolla. (Voit aina muuttaa tapahtumaa Google Kalenterissa sen luomisen jälkeen.)
    5. "Tehtävät ilman eräaikaa". Valitse, haluatko synkronoida tehtävät, joissa on eräpäivä, mutta ei aikaa. Voit synkronoida nämä tehtävät koko päivän tapahtumina Google Kalenterissa tai voit synkronoida vain tehtävät, joissa on sekä eräpäivä että aika.
    6. "Kun tehtävä on suoritettu". Valitse, haluatko jättää tapahtuman Google Kalenteriin, kun synkronoitu tehtävä on suoritettu loppuun Todoistissa.
    7. "Tunniste lisätään Google Kalenterin tehtäviin". Kirjoita tunnistenimi, jonka haluat lisätä valitun kalenterin synkronoitaviin tehtäviin. (Jos tätä tunnistetta ei ole tunnisteluettelossasi, se luodaan automaattisesti integraation määrittämisen jälkeen.)
  8. Klikkaa Yhdistä.Todoist_GCal_connected.png
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää Windows 10 -sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää iOS-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää Android-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.

Useiden kalenterien ja projektien yhdistäminen

Hallitse kaikkia tapahtumiasi ja tehtäviäsi synkronoimalla ylimääräiset Google Kalenterit Todoist-projektisi kanssa

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaaa Integraatiot-välilehteä.
  4. Klikkaa Google Kalenteri -kohdassa Lisää kalenteri.
  5. Määritä seuraavaksi yhteys minkä tahansa Todoist-projektisi ja Google Kalenterin välillä:
    1. Valitse kalenteri: Valitse kalenteri, jonka kanssa haluat synkronoida. Voit valita jonkin olemassa olevista kalentereistasi tai luoda uuden. (Vihje: Luo uusi kalenteri ja voit ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä helposti Google Kalenterissa.)
    2. Synkronoi: Valitse, haluatko synkronoida tehtävät kaikista projekteista vai vain tietystä projektista valittuun kalenteriin.
    3. Google Kalenterissa luodut tehtävät siirtyvät: Valitse Todoist-projekti, johon haluat synkronoida uudet Google-kalenteritapahtumat. (Vihje: Jos et tiedä minkä projektin kanssa haluat synkronoida, suosittelemme Yleiset-projektia. Voit siirtää tehtävät aina myöhemmin toiseen projektiin.)
    4. Määritä tapahtuman kesto uusille tehtäville. Valitse oletustapahtuman kesto Todoist-tehtävistä synkronoiduille tapahtumille. Uudet tehtävät, joissa on eräpäivä ja -aika, ilmestyvät Google Kalenteriin tällä kestolla. (Vihje: Voit aina muuttaa tapahtumaa Google Kalenterissa sen luomisen jälkeen.)
    5. Tehtävät ilman eräräaikaa: Jos valittuna on "tulisi synkornoida koko päivän tapahtumina", tehtävät ilman eräaikaa näkyvät Google Kalenterissa koko päivän tapahtumina. Jos valittuna on "ei pidä synkronoida", tehtävät ilman eräaikaa eivät näy Google Kalenterissasi ollenkaan.
    6. Kun tehtävä on suoritettu: Valitse, haluatko jättää tapahtuman Google Kalenteriin, kun synkronoitu tehtävä on suoritettu loppuun Todoistissa.
    7. Tunniste lisätään Google Kalenterin tehtäviin: Kirjoita tunnistenimi, jonka haluat lisätä valitun kalenterin synkronoitaviin tehtäviin. (Jos tätä tunnistetta ei ole tunnisteluettelossasi, se luodaan automaattisesti integraation määrittämisen jälkeen.)
  6. Klikkaa Yhdistä.Todoist_GCal_connected_multiple.png
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää Windows 10 -sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää iOS-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää Android-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.

Integaation käyttäminen

Kun olet määrittänyt integraation, valittujen Todoist-projektien tehtävät, joissa on eräpäivä ja/tai -aika, lisätään automaattisesti valittuun kalenteriin. Samoin kaikki kalenterissa luodut tapahtumat lisätään automaattisesti valitsemasi Todoist-projektiin.

Reaaliaikainen synkronointi

Kaikki Google Kalenterissa tekemäsi muutokset, kuten tapahtuman nimen muokkaaminen tai päivämäärän muuttaminen, heijastuvat heti Todoistissa ja päinvastoin.

Mukautettujen tapahtumien kesto

Voit asettaa oletuspituuden Todoist-tapahtumille tapauskohtaisesti, esimerkiksi kirjoittamalla [80m] tehtävänimeen (missä "m" tarkoittaa minuutteja). Kun tallennat tehtävän, "[80m]" poistetaan tehtävän nimestä ja uusi tapahtuma luodaan Google Kalenteriin, jonka kesto on 1 tunti ja 20 minuuttia. Toistaiseksi tämä toimii vain käyttämällä "m" (minuutti).

UKK

K: Google Kalenteria ja Todoistia ei synkronoida. Kuinka voin korjata tämän?

V: Tässä on joitakin ratkaisuja, jotka voivat korjata ongelman.

• Varmista Todoistissa, että lisäät tehtäviä projektiin, joka on synkronoitu Google Kalenterin kanssa. Voit tarkistaa synkronoitavan projektin, siirry kohtaan Asetukset, valitse Integraatiot-välilehti ja katso Google Kalenteri -kohdasta löydät synkronoidut projektit.
  • Varmista Google Kalenterissa, että olet kirjautunut oikealle Google-tilille. Google-tilin on oltava sama kuin se, jonka valitsit integraatiota määrittäessäsi, jotta näet synkronoidun kalenterin.
  • Google Kalenterissa sinun on varmistettava, että tietty kalenteri, joka synkronoidaan Todoistin kanssa, on valittu, jotta näet sen tapahtumat. Löydät synkronoidun kalenterin Google Kalenterin käyttöliittymän vasemmalla puolella kohdasta ”Kalenterini”.

K: Voinko luoda useita yhteyksiä yhteen kalenteriin?

V: Ei, tietylle kalenterille voidaan luoda vain yksi yhteys kerrallaan. Jos sinulla on esimerkiksi ”Kokoukset”-kalenteri, et voi synkronoida sitä kahteen Todoist-projektiin.

K: Synkronoidaanko aiemmat Google-kalenteritapahtumat tai erääntyneet Todoist-tehtävät, kun integraatio on määritetty?

V: Ei, tehtävät ja tapahtumat, joiden eräaika on määritetty tulevaisuuteen, synkronoidaan Todoistin ja Google Kalenterin välillä.

K: Voinko tehdä muutoksia olemassa olevaan yhteyteen Todoist ja Google-kalenterin välillä?

V: Siirry vain Integraatiot-välilehdelle Todoist-asetuksissa, etsi Google Kalenteri -kohdasta yhteys, jonka haluat muuttaa. Valitse Muokkaa. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa Tallenna.

K: Poistin vahingossa Google Kalenterista synkronoidut Todoist-tehtävät ja nyt ne on poistettu kalenteristani. Onko olemassa tapoja palauttaa ne?

V: Kyllä, voit palauttaa poistetut tapahtumat Google Kalenterin roskakorista. Valitse vain tapahtumat, jotka haluat palauttaa ja klikkaa kumoa-kuvaketta.

K: Kuinka voin poistaa yhteyden Todoistin ja Google Kalenterin välillä?

V: Siirry vain Integraatiot-välilehdelle Todoist-asetuksissa, etsi Google Kalenteri -kohdasta yhteys, jonka haluat poistaa, ja valitse Poista.

K: Voinko synkronoida eri Google-tilien kalentereita samanaikaisesti?

V: Ei, vain ne Google-tilin kalenterit, joihin olet kirjautunut sisään integraatiota määritettäessä, voidaan valita.

K: Voitko synkronoida Todoistin Google Kalenterin ”Muistutukset”- tai ”Tehtävät”-kalentereiden kanssa?

V: Ei, näiden kahden oletuskalenterin kanssa ei ole mahdollista synkronoida.

K: Voinko sen sijaan synkronoida toisen Google-tilin kanssa?

V: Kyllä, mutta integraatio on ensin poistettava. Siirry Integraatiot-välilehteen asetuksissa, klikkaa X-painiketta Google Kalenteri -kohdan vieressä. Vahvista napsauttamalla Ok.

K: Kuinka voin poistaa integraatiolla luodut tehtävät ja tapahtumat?

Todoistin ja Google Kalenterin integraation poistaminen ei poista Google Kalenterilla ja Todoist-tilillä luotuja tehtäviä ja tapahtumia. Näiden tehtävien ja tapahtumien poistaminen tapahtuu seuraavasti:

Jos olet määrittänyt integraation uuden Google-kalenterin kanssa (oletus):

1. Avaa Todoist-verkkosovellus.
  2. Siirry projektiin, jossa Google Kalenterisi tapahtumat on synkronoitu.
    1. Jos et ole varma, mikä projekti on synkronoitu, etsi synkronoitu Todoist-tehtävä Google-kalenterissasi ja hae kyseinen tehtävä Todoistissa.
  3. Valitse ja poista kaikki Google-kalenteriin synkronoidut tehtävät.
  4. Avaa sitten Google Kalenteri.
  5. Klikkaa Omat kalenterit -kohdan alapuolelta kalenterin vieressä olevaa X-painiketta, joka on luotu integraation määrityksen yhteydessä, oletuksena nimeltään Todoist.
  6. Vahvista, että haluat poistaa kalenterin valitsemalla Poista kalenteri.

Jos olet määrittänyt integraation ensisijaisen Google-kalenterin kanssa:

1. Avaa Todoist-verkkosovellus.
  2. Siirry projektiin, jossa Google Kalenterisi tapahtumat on synkronoitu.
    1. Jos et ole varma, mikä projekti on synkronoitu, etsi synkronoitu Todoist-tehtävä Google-kalenterissasi ja hae kyseinen tehtävä Todoistissa.
  3. Valitse ja poista kaikki Google-kalenteriin synkronoidut tehtävät.
  4. Avaa sitten Google Kalenteri.
  5. Poista valinnat kaikista kalentereista Omat kalenterit -kohdasta, joita ei ole synkronoitu Todoistin kanssa, jotta et poistaisi vahingossa tehtäviä muista kalentereista.
  6. Klikkaa hiiren oikealla jokaista tapahtumaa, jotka on synkronoitu Todoistista ja valitse Poista. Tee tämä kaikkien tapahtumien kohdalla, jotka on synkronoitu Todoist-projekteista.

K: Kuinka voin poistaa integraation Google Kalenterin ja Todoistin välillä?

V: Siirry Integraatiot-välilehteen asetuksissa, klikkaa X-painiketta Google Kalenteri -kohdan vieressä. Vahvista napsauttamalla Ok.