Google Kalenterin käyttäminen Todoistin kanssa

Business

Pidä Google Kalenterisi ja Todoist täysin synkronoituna tämän reaaliaikaisen, kaksisuuntaisen integraation kanssa.

Integraation määrittäminen

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Integrations.
  3. Klikkaa Google Kalenteri -kohdassa Yhdistä kalenteri.Todoist_GCal_setup.png
  4. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  5. Myönnä Todoistille pääsy Google-kalenteriin, klikkaa Salli.
  6. Jos haluat myöntää Google Kalenterille pääsyn tietoihisi, valitse Salli.
  7. Määritä seuraavaksi yhteys Todoist-projektiisi ja Google Kalenterin välille klikkaamalla Lisää kalenteri.
  8. Valitse uudessa ikkunassa seuraava:
    1. Google Kalenteri: valitse synkronoitava kalenteri. Voit valita jonkin olemassa olevista kalentereistasi tai luoda uuden. (Luo uusi vain Todoist-tehtävillesi, jos haluat ottaa sen helposti käyttöön tai poistaa sen käytöstä Google Kalenterissa.) Vain valitussa kalenterissa luodut tapahtumat lisätään Todoist-tehtäviksi.
    2. Synkronoi: valitse, haluatko synkronoida kaikki projektit tai vain tietyn projektin tehtävät aiemmin valittuun kalenteriin. (Jos haluat synkronoida useita projekteja tai kalentereita, voit määrittää lisäyhteyksiä myöhemmin.)
    3. Todoist-projekti uusille Google-tapahtumille: valitse projekti, johon haluat synkronoida uudet Google Kalenterin tapahtumat. (Jos et ole varma, minkä projektin valitset, suosittelemme Todoistin Yleiset-projektin käyttöä. Voit aina siirtää tehtävät toiseen projektiin myöhemmin.)
    4. kirjoita sen tunnisteen nimi, jonka haluat lisätä valitusta kalenterista synkronoituihin tehtäviin. (Jos tämä tunniste ei ole tunnisteluettelossa, se luodaan automaattisesti integroinnin määrittämisen jälkeen.)
    5. : valitse tapahtumien oletuskesto tapahtumille, jotka synkronoidaan uusista Todoist-tehtävistä. Uudet tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika, näkyvät Google Kalenterissa tällä kestolla. (Voit aina tehdä muutoksia tapahtumaan Google Kalenterissa sen luomisen jälkeen.)
    6. valitse, haluatko synkronoida tehtävät eräpäivän kanssa, mutta ilman aikaa. Voit synkronoida nämä tehtävät koko päivän tapahtumina Google Kalenterissa tai synkronoida vain tehtävät, joissa on eräpäivä ja -aika.
    7. valitse, haluatko jättää tapahtuman Google Kalenteriin, kun synkronoitu tehtävä on suoritettu Todoistissa.
  9. Klikkaa Yhdistä.Todoist_GCal_connected.png
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää iOS-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää Android-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.

Useiden kalenterien ja projektien yhdistäminen

Hallitse kaikkia tapahtumia ja tehtäviä synkronoimalla lisää Google Kalentereita Todoist-projekteihisi. Jos kuitenkin synkronoit kaikki projektit, et voi lisätä yhteyksiä yksittäisiin projekteihin myöhemmin:

Voit liittää tähän integraatioon vain yhden Google-tilin.
  1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Integrations.
  3. Klikkaa Google Kalenteri -kohdassa Lisää kalenteri.
  4. Määritä seuraavaksi yhteys minkä tahansa Todoist-projektisi ja Google Kalenterin välillä:
    1. Google Kalenteri: valitse synkronoitava kalenteri. Voit valita jonkin olemassa olevista kalentereistasi tai luoda uuden. (Luo uusi vain Todoist-tehtävillesi, jos haluat ottaa sen helposti käyttöön tai poistaa sen käytöstä Google Kalenterissa.) Vain valitussa kalenterissa luodut tapahtumat lisätään Todoist-tehtäviksi.
    2. Synkronoi: valitse, haluatko synkronoida kaikki projektit tai vain tietyn projektin tehtävät aiemmin valittuun kalenteriin. (Jos haluat synkronoida useita projekteja tai kalentereita, voit määrittää lisäyhteyksiä myöhemmin.)
    3. Todoist-projekti uusille Google-tapahtumille: valitse projekti, johon haluat synkronoida uudet Google Kalenterin tapahtumat. (Jos et ole varma, minkä projektin valitset, suosittelemme Todoistin Yleiset-projektin käyttöä. Voit aina siirtää tehtävät toiseen projektiin myöhemmin.)
    4. kirjoita sen tunnisteen nimi, jonka haluat lisätä valitusta kalenterista synkronoituihin tehtäviin. (Jos tämä tunniste ei ole tunnisteluettelossa, se luodaan automaattisesti integroinnin määrittämisen jälkeen.)
    5. : valitse tapahtumien oletuskesto tapahtumille, jotka synkronoidaan uusista Todoist-tehtävistä. Uudet tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika, näkyvät Google Kalenterissa tällä kestolla. (Voit aina tehdä muutoksia tapahtumaan Google Kalenterissa sen luomisen jälkeen.)
    6. valitse, haluatko synkronoida tehtävät eräpäivän kanssa, mutta ilman aikaa. Voit synkronoida nämä tehtävät koko päivän tapahtumina Google Kalenterissa tai synkronoida vain tehtävät, joissa on eräpäivä ja -aika.
    7. valitse, haluatko jättää tapahtuman Google Kalenteriin, kun synkronoitu tehtävä on suoritettu Todoistissa.
  5. Klikkaa Yhdistä.Todoist_GCal_connected_multiple.png
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää iOS-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.
Valitettavasti tätä integraatiota ei voida määrittää Android-sovelluksen avulla. Kirjaudu sisään selaimessa osoitteessa todoist.com ja noudata verkko-ohjeita.

Integraation käyttäminen

Kun olet määrittänyt integraation, valittujen Todoist-projektien tehtävät, joissa on eräpäivä ja/tai -aika, lisätään automaattisesti valittuun kalenteriin. Samoin kaikki kalenterissa luodut tapahtumat lisätään automaattisesti valitsemasi Todoist-projektiin.

Reaaliaikainen synkronointi

Kaikki Google Kalenterissa tekemäsi muutokset, kuten tapahtuman nimen muokkaaminen tai päivämäärän muuttaminen, heijastuvat heti Todoistissa ja päinvastoin.

Mukautettujen tapahtumien kesto

Voit asettaa oletuspituuden Todoist-tapahtumille tapauskohtaisesti, esimerkiksi kirjoittamalla [80m] tehtävänimeen (missä "m" tarkoittaa minuutteja). Kun tallennat tehtävän, "[80m]" poistetaan tehtävän nimestä ja uusi tapahtuma luodaan Google Kalenteriin, jonka kesto on 1 tunti ja 20 minuuttia. Toistaiseksi tämä toimii vain käyttämällä "m" (minuutti).

Tehtävän projektin muuttaminen ja tunnisteiden lisääminen tapahtumiin

Jos haluat lisätä tunnisteen Todoist-tehtävään, voit kirjoittaa "@Tunnistenimi" Google-tapahtuman otsikkoon, ja se jäsennetään olemassa olevana tunnisteena Todoistissa. Vastaavasti, jos haluat tallentaa tapahtumasi toiseen projektiin Todoistissa, voit yksinkertaisesti kirjoittaa "#Projektinimi" tapahtuman otsikkoon synkronoidussa Google-kalenterissasi. Huomaa, että tämä toimii vain, jos synkronoit kaikki Todoist-projektit kalenteriin. Jos vain yksi Todoist-projekti on synkronoitu, tehtävää ei voida siirtää toiseen projektiin.

tehtävän prioriteettitason muuttaminen

Voit lisätä tai muuttaa prioriteettitasoa kirjoittamalla !!1, !!2 tai !!3 Google-tapahtuman otsikkoon. Muutokset näkyvät välittömästi Todoistissa.

Kuinka voin poistaa integraation?

Jos haluat poistaa integraation Google Kalenterista ja Todoistista, toimi seuraavasti:

1. Siirry asetusten Integraatiot-sivulle.
  2. Napsauta Google Kalenterin vieressä olevaa x-merkkiä.
  3. Vahvista valitsemalla OK.

Jos haluat poistaa yhteyden Google Kalenterin Todoistin välillä, noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry asetusten Integraatiot-sivulle.
  2. Etsi Google Kalenterista yhteys, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse Poista.

Kuinka voin poistaa tällä integraatiolla luodut tehtävät ja tapahtumat?

Kun poistat Todoistin ja Google Kalenterin välisen integraation, Google Kalenteri - ja Todoist-tililläsi luodut tehtävät ja tapahtumat näkyvät edelleen. Voit poistaa sen seuraavasti:

Jos olet määrittänyt integraation äskettäin luodun Google Kalenterin kanssa (oletusvaihtoehto):

1. Avaa Todoist-verkkosovellus.
  2. Siirry projektiin, jossa Google Kalenterisi tapahtumat on synkronoitu.
    • Jos et ole varma, mikä projekti on synkronoitu, etsi synkronoitu Todoist-tehtävä Google-kalenterissasi ja hae kyseinen tehtävä Todoistissa.
  3. Valitse ja poista kaikki Google-kalenteriin synkronoidut tehtävät.
  4. Avaa sitten Google Kalenteri.
  5. Klikkaa Omat kalenterit -kohdan alapuolelta kalenterin vieressä olevaa X-painiketta, joka on luotu integraation määrityksen yhteydessä, oletuksena nimeltään Todoist.
  6. Vahvista, että haluat poistaa kalenterin valitsemalla Poista kalenteri.

Jos olet määrittänyt integraation ensisijaisen Google Kalenterisi kanssa:

1. Avaa Todoist-verkkosovellus.
  2. Siirry projektiin, jossa Google Kalenterisi tapahtumat on synkronoitu.
    • Jos et ole varma, mikä projekti on synkronoitu, etsi synkronoitu Todoist-tehtävä Google-kalenterissasi ja hae kyseinen tehtävä Todoistissa.
  3. Valitse ja poista kaikki Google-kalenteriin synkronoidut tehtävät.
  4. Avaa sitten Google Kalenteri.
  5. Poista valinnat kaikista kalentereista Omat kalenterit -kohdasta, joita ei ole synkronoitu Todoistin kanssa, jotta et poistaisi vahingossa tehtäviä muista kalentereista.
  6. Klikkaa hiiren oikealla jokaista tapahtumaa, jotka on synkronoitu Todoistista ja valitse Poista. Tee tämä kaikkien tapahtumien kohdalla, jotka on synkronoitu Todoist-projekteista.

UKK

Onko sinulla kysymys tai ongelma, jonka haluat selvittää? Tutustu vianmääritysoppaaseen.