Johdanto: Tunnisteet

Business

Säästä aikaa niputtamalla samankaltaiset tehtävät yhteen tunnisteilla. Voit tuoda luettelon kaikista tehtävistä millä tahansa tunnisteella muutamassa sekunnissa. Voit lisätä haluamiasi tunnisteita, mutta tässä on muutama suosittuja, joilla pääset alkuun:

• @email – Käytä tätä tunnistetta luodaksesi luettelon kaikista projektisi sähköpostitehtävistä, jotta voit vastata niihin kaikkiin kerralla.
  • @odottaa – Lisää tämä tunniste kaikkiin tehtäviin, joita et ole vielä aloittanut, mutta et myöskään halua unohtaa niitä.
  • @15_min – Valitse tämä tunniste, kun sinulla on ylimääräinen 15 minuuttia pienien tehtävien suorittamiseen.

Tunnistetta luodessasi et voi käyttää välilyöntiä, @, ", ( ), |, &, ! tai , tunnisteen nimessä. Et myöskään voi lisätä @-symbolia tunnisteen otsikkoon. Jos käytät jotain näistä merkeistä, ne korvataan automaattisesti. Esimerkiksi, jos yrität nimetä tunnisteen nimellä Sähköpostit @Työ, tunnisteellesi annetaan automaattisesti nimi Sähköpostit__Työ.

Tunnisteen lisääminen tehtävään

Tunnisteen lisääminen uuteen tehtävään

1. Luo uusi tehtävä klikkaamalla +-kuvaketta.
  2. Kirjoita @ tehtäväkenttään (tai klikkaa oikealla olevaa tunnistekuvaketta).
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunnisteet, jotka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Jos kirjoittamaasi tunnistetta ei ole vielä olemassa, voit luoda sen valitsemalla Tunnistetta ei löytynyt. Luo "Tunnistenimi".
  1. Luo uusi tehtävä napauttamalla +-kuvaketta.
  2. Napauta tunnistekuvaketta (tai kirjoita @).
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Jos haluat luoda uuden tunnisteen ja lisätä sen tehtävään, kirjoita uuden tunnisteen nimi ja napauta sitten Lisää tunniste "Tunnistenimi".

Tunnisteen lisääminen olemassa olevaan tehtävään

Voit myös lisätä tunnisteita useisiin tehtäviin kerralla noudattamalla tämän artikkelin ohjeita.
  1. Klikkaa mitä tahansa tehtävää muokataksesi sitä.
  2. Kirjoita @ tehtäväkenttään tai klikkaa oikealla puolella Tunnisteet.
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Jos kirjoittamaasi tunnistetta ei ole vielä olemassa, voit luoda sen valitsemalla Tunnistetta ei löytynyt. Luo "Tunnistenimi".
  1. Napauta mitä tahansa tehtävää valitaksesi sen.
  2. Napauta Tunniste-sirua.
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Kun olet lisännyt haluamasi tunnisteet, napauta oikeassa alakulmassa Valmis.
  5. Jos haluat luoda uuden tunnisteen ja lisätä sen tehtävään, kirjoita uuden tunnisteen nimi ja napauta sitten Lisää tunniste "Tunnistenimi".
  1. Napauta mitä tahansa tehtävää valitaksesi sen.
  2. Napauta Tunniste-sirua.
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Kun olet valinnut tunnisteet, jotka haluat lisätä tehtävään, napauta Valmis.
  5. Luodaksesi ja lisätäksesi uuden tunnisteen tehtävään, napauta tehtävän nimeä. Kirjoita @ ja kirjoita uuden tunnisteen nimi. Napauta Lisää tunniste tallentaaksesi uuden tunnisteen.

Muutama esimerkki inspiraation saamiseksi!

On olemassa lukemattomia tapoja käyttää tunnisteita. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

Kuinka kauan tehtävien suorittaminen loppuun kestää?

• @5min
  • @30min
  • @60min
Voit lisätä kyseisiä tunnisteita jokaiseen tehtävään, jotta projektin loppuunsaattamisen kokonaiskesto olisi helpompi arvioida.

Milloin haluat työskennellä tehtävän parissa?

• @päivä
  • @iltapäivä
  • @ilta
  • @odottaa (jos odotat jotain tapahtuvan ennen kuin voit aloittaa)

Minkälaista työtä teet?

• @email
  • @kirjoittaminen
  • @design
  • @kehitys

Kuinka paljon edistystä olet tehnyt tehtävässä?

• @25_prosenttia
  • @50_prosenttia
  • @75_prosenttia

Onko tämä kotiprojekti, henkilökohtainen tai työprojekti?

• @koti
  • @henkilökohtainen
  • @työ

Missä haluat työskennellä tehtävän parissa?

• @toimisto
  • @koti
  • @sali
Jos lisäät välilyönnin tunnisteen nimeen, välilyönti korvataan automaattisesti alaviivalla. Jos esimerkiksi yrität luoda tunnisteen, jonka nimi on Koulun oppitunnit, tunnisteen nimi on sen sijaan Koulun_oppitunnit.

Tunnisteen muokkaaminen

Tunnisteen nimen vaihtaminen

1. Siirry Suodattimet ja tunnisteet -näkymään (joka on löytyy Tulevat-näkymän alapuolelta).
  2. Vieritä alas kohtaan Tunnisteet ja valitse tunniste, jonka nimeä haluat muuttaa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvake.
  4. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  5. Voit nyt vaihtaa tunnisteen nimen!

Tunnisteen värin vaihtaminen

1. Valitse Todoistin vasemmanpuoleisesta valikosta Suodattimet ja tunnisteet.
  2. Vieritä alas kohtaan Tunnisteet.
  3. Etsi tunniste, jonka väriä haluat muuttaa.
  4. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta tunnisteen oikealla puolella.
  5. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  6. Klikkaa Tunnisteen väri -kohdan alla olevaa pudotusvalikkoa ja valitse haluamasi väri.
  7. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.
  1. Avaa Suodattimet ja tunnisteet -näkymä (löydät sen kohdan Tulevat alapuolelta).
  2. Vieritä alas tunnisteihin ja napauta tunnistetta, jonka väriä haluat muuttaa.
  3. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  4. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  5. Napauta nykyisen värin nimeä ja valitse haluamasi väri.
  6. Kun olet valmis, napauta oikeassa yläkulmassa valintamerkkikuvaketta.
    1. Avaa Suodattimet ja tunnisteet -näkymä (löydät sen kohdan Tulevat alapuolelta).
    2. Vieritä alas tunnisteihin ja napauta tunnistetta, jonka väriä haluat muuttaa.
    3. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
    4. Valitse Muokkaa tunnistetta.
    5. Napauta Näri ja valitse haluamasi väri.
    6. Kun olet valmis, napauta oikeassa yläkulmassa Valmis.
Voit myös muuttaa tunnisteen väriä pikavalikon kautta.

Tietyn tunnisteen löytäminen

Tunnisteen etsiminen

Kirjoita tunnisteen nimi yläosassa olevaan hakupalkkiin. Esimerkiksi kirjoittamalla ”@kiireellinen” saat luettelon tehtävistä, jotka sisältävät @kiireellinen-tunnisteen.

Verkko-, macOS- tai Windows-sovelluksissa voit aloittaa uuden haun käyttämällä pikanäppäintä f.

Näytä luettelo kaikista tunnisteistasi

Löydät täydellisen luettelon nykyisistä tunnisteistasi valitsemalla navigointivalikosta Suodattimet ja tunnisteet (se on suoraan Tulevat-näkymän alapuoella) ja vierittämällä alas kohtaan Tunnisteet.

Voit myös luoda suodattimia tunnisteiden avulla. Esimerkiksi suodatinhaku ”tänään & @email”, saat luettelon tänään erääntyvistä tehtävistä, jotka sisältävät tunnisteen @email.

Näytä kaikki tunnisteella merkityt tehtäväsi

Löydät täydellisen luettelon tunnisteistasi avaamalla Suodattimet ja tunnisteet -näkymän (tämä sijaitsee aivan Tulevat-näkymän alapuoellla) navigointiruudussa. Kun olet avannut tämän näkymän, vieritä alas kohtaan Tunnisteet. Valitse mikä tahansa tunniste, josta haluat saada täydellisen luettelon kaikista tehtävistä kyseisellä tunnisteella.

Tunnisteen poistaminen

Ajoittain voit kohdata luettelossasi tunnisteen, jota et enää tarvitse. Ei hätää, voit yksinkertaisesti poistaa sen! Toimi näin:

1. Valitse Todoistin vasemmanpuoleisesta valikosta Suodattimet ja tunnisteet.
  2. Vieritä alas kohtaan Tunnisteet.
  3. Etsi tunniste, jonka haluat poistaa.
  4. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta tunnisteen oikealla puolella.
  5. Valitse Poista tunniste.
  6. Vahvista klikkaamalla Poista.
  1. Avaa Suodattimet ja tunnisteet -näkymä (löydät sen kohdan Tulevat alapuolelta).
  2. Vieritä alas tunnisteisiin.
  3. Napauta tunnistetta, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  5. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  6. Napauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  7. Valitse Poista.
  8. Vahvista napauttamalla Poista.
Pelkästään Androidilla on myös mahdollista poistaa useita tunnisteita kerralla:
  1. Avaa Suodattimet ja tunnisteet -näkymä (löydät sen kohdan Tulevat alapuolelta).
  2. Napauta projektiluettelon alaosassa olevaa Hallitse tunnisteita.
  3. Valitse poistettavat tunnisteet.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  5. Valitse Poista.
  6. Vahvista napauttamalla Poista.
    1. Avaa Suodattimet ja tunnisteet -näkymä (löydät sen kohdan Tulevat alapuolelta).
    2. Vieritä alas tunnisteisiin.
    3. Napauta tunnistetta, jonka haluat poistaa.
    4. Napauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
    5. Valitse Muokkaa tunnistetta.
    6. Valitse Poista tunniste.
    7. Vahvista napauttamalla Poista tunniste.
Voit myös poistaa tunnisteen sen pikavalikon kautta.

UKK

Voinko muuttaa jaetun tunnisteen väriä?

Et voi, jaetut tunnisteet ovat oletuksena harmaita. Voidaksesi muuttaa sen väriä, lisää se omaan tunnisteluetteloon.

Näkyvätkö poistetut tunnisteet edelleen suoritetuissa tehtävissä?

Kyllä, sekä poistetut henkilökohtaiset että jaetut tunnisteet näkyvät edelleen suoritetuissa tehtävissä. Aina kun merkitset tehtävän suorittamattomaksi, jossa on poistettu tunniste, uusi tunniste luodaan ja lisätään jaettuun tunnisteluetteloosi, vaikka se olisikin alun perin henkilökohtainen tunniste. Tunnisteelle annetaan nimi, joka sillä oli tehtävän suorittamisen yhteydessä.

Mitä tapahtuu, kun poistan henkilökohtaisen tunnisteen?

Kun poistat henkilökohtaisen tunnisteen, se poistetaan henkilökohtaisesta tunnisteluettelostasi, yhteistyökumppaneidesi jaetusta tunnisteluettelosta ja se poistetaan myös kaikista aktiivisista tehtävistä.

Mitä tapahtuu, kun poistan jaetun tunnisteen?

Kun poistat jaetun tunnisteen, se poistetaan automaattisesti kaikkien jaetusta tunnisteluettelosta ja kaikista aktiivisista tehtävistä. Jos tunniste oli osa kenenkään henkilökohtaista tunnisteluetteloa, heillä on silti pääsy siihen ja se näkyy edelleen tehtävissä, joilla on tunniste heidän yksityisissä projekteissa.