Johdatus tunnisteisiin

Business

Säästä aikaa niputtamalla samankaltaiset tehtävät yhteen tunnisteilla. Voit tuoda luettelon kaikista tehtävistä millä tahansa tunnisteella muutamassa sekunnissa. Voit lisätä haluamiasi tunnisteita, mutta tässä on muutama suosittuja, joilla pääset alkuun:

• @email – Käytä tätä tunnistetta luodaksesi luettelon kaikista projektisi sähköpostitehtävistä, jotta voit vastata niihin kaikkiin kerralla.
  • @odottaa – Lisää tämä tunniste kaikkiin tehtäviin, joita et ole vielä aloittanut, mutta et myöskään halua unohtaa niitä.
  • @15_min – Valitse tämä tunniste, kun sinulla on ylimääräinen 15 minuuttia pienien tehtävien suorittamiseen.
Voit lisätä erikoismerkkejä, kuten @ , " ( ) | & tai !, kun nimeät tunnisteita.

Tunnisteen lisääminen tehtävään

Tunnisteen lisääminen uuteen tehtävään

1. Luo uusi tehtävä klikkaamalla +-kuvaketta.
  2. Kirjoita @ tehtäväkenttään (tai klikkaa oikealla olevaa tunnistekuvaketta).labels-help-center.png
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunnisteet, jotka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Jos kirjoittamaasi tunnistetta ei ole vielä olemassa, voit luoda sen valitsemalla Tunnistetta ei löytynyt. Luo "Tunnistenimi".
  1. Luo uusi tehtävä napauttamalla +-kuvaketta.
  2. Napauta tunnistekuvaketta (tai kirjoita @).
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Jos haluat luoda uuden tunnisteen ja lisätä sen tehtävään, kirjoita uuden tunnisteen nimi ja napauta sitten Lisää tunniste "Tunnistenimi".

Tunnisteen lisääminen olemassa olevaan tehtävään

Lisää tunnisteita useisiin tehtäviin kerralla:

1. Klikkaa mitä tahansa tehtävää muokataksesi sitä.
  2. Kirjoita @ tehtäväkenttään tai klikkaa oikealla puolella Tunnisteet.
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Jos kirjoittamaasi tunnistetta ei ole vielä olemassa, voit luoda sen valitsemalla Tunnistetta ei löytynyt. Luo "Tunnistenimi".
  1. Napauta mitä tahansa tehtävää valitaksesi sen.
  2. Napauta Tunniste-sirua.
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Kun olet valinnut tunnisteet, jotka haluat lisätä tehtävään, napauta Valmis.
  5. Luodaksesi ja lisätäksesi uuden tunnisteen tehtävään, napauta tehtävän nimeä. Kirjoita @ ja kirjoita uuden tunnisteen nimi. Napauta Lisää tunniste tallentaaksesi uuden tunnisteen.
  1. Napauta mitä tahansa tehtävää valitaksesi sen.
  2. Napauta Tunniste-sirua.
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta tunniste, jonka haluat lisätä. Jatka tunnisteen nimen kirjoittamista kaventaaksesi tuloksia.
  4. Kun olet lisännyt haluamasi tunnisteet, napauta oikeassa alakulmassa Valmis.
  5. Jos haluat luoda uuden tunnisteen ja lisätä sen tehtävään, kirjoita uuden tunnisteen nimi ja napauta sitten Lisää tunniste "Tunnistenimi".

Muutama esimerkki inspiraation saamiseksi!

On olemassa lukemattomia tapoja käyttää tunnisteita. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

Kuinka kauan tehtävien suorittaminen loppuun kestää?

• @5min
  • @30min
  • @60min
Voit lisätä kyseisiä tunnisteita jokaiseen tehtävään, jotta projektin loppuunsaattamisen kokonaiskesto olisi helpompi arvioida.

Milloin haluat työskennellä tehtävän parissa?

• @päivä
  • @iltapäivä
  • @ilta
  • @odottaa (jos odotat jotain tapahtuvan ennen kuin voit aloittaa)

Minkälaista työtä teet?

• @email
  • @kirjoittaminen
  • @design
  • @kehitys

Kuinka paljon olet edistynyt tämän tehtävän suhteen?

• @25_prosenttia
  • @50_prosenttia
  • @75_prosenttia

Onko tämä kotiprojekti, henkilökohtainen tai työprojekti?

• @koti
  • @henkilökohtainen
  • @työ

Missä haluat työskennellä tehtävän parissa?

• @toimisto
  • @koti
  • @sali

Tunnisteen muokkaaminen

Muuta tunnisteen nimeä tai väriä.

1. Klikkaa sivupalkissa Suodattimet ja tunnisteet.
  2. Klikkaa Tunnisteet-osiossa tunnistetta.
  3. Klikk kolmen pisteen kuvaketta tunnisteen oikealla puolella.
  4. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  5. Kirjoita uusi tarran nimi tai napsauta Tunnisteen väri -valikkoa valitaksesi eri värin.
  6. Vahvista klikkaamalla Tallenna.
  1. Napauta Suodattimet ja tunnisteet -näkymää.
  2. Napauta Tunnisteet-osiossa tunnistetta.
  3. Napauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  4. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  5. Kirjoita uusi tunnisteen nimi tai valitse eri väri napauttamalla Väri-valikkoa.
  6. Vahvista napauttamalla oikeassa yläkulmassa Valmis.
Muuta tunnisteen väriä tunnisteen pikavalikon kautta.
  1. Napauta valikkokuvaketta vasemmassa alakulmassa.
  2. Napauta Suodattimet ja tunnisteet.
  3. Napauta Hallinnoi tunnisteita ja valitse tunniste.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvake.
  5. Valitse Muokkaa.
  6. Kirjoita uusi tunnisteen nimi tai valitse väri.

Tunnisteen etsiminen

On kaksi tapaa löytää tunniste:

Tunnisteen etsiminen

Klikkaa Todoistin hakupalkkia tai käytä F-pikanäppäintä. Näet täydellisen luettelon henkilökohtaisista ja jaetuista tunnisteista kirjoittamalla @-symbolin hakupalkkiin.

Klikkaa hakutuloksista tunnistetta nähdäksesi kaikki kyseisellä tunnisteella varustetut tehtävät.

Valitse esimerkiksi hakutuloksista @kiireellinen löytääksesi kaikki tehtävät, joiden tunniste on @kiireellinen.

Kaikkien tunnisteiden näyttäminen

Klikkaa sivupalkissa Suodattimet ja tunnisteet. Vieritä alas Tunnisteet-osioon nähdäksesi täydellisen luettelon henkilökohtaisista tai jaetuista tunnisteista.

Valitse luettelosta tunniste nähdäksesi kaikki tällä tunnisteella varustetut tehtävät.

Voit tarkastella tunnisteissa olevia tehtäviä kolmessa eri asettelussa: luettelona, tauluna tai kalenterina (kalenteriasettelu on käytettävissä vain Pro- ja Business-käyttäjille)!

Henkilökohtaisten ja jaettujen tunnisteiden käyttäminen

Jotta tunnisteluettelosi pysyisi järjestyksessä, on olemassa kahdenlaisia tunnistetta:

• Henkilökohtaiset tunnisteet ovat tunnisteita, joita käytät ja olet luonut itse. Näillä tunnisteilla voi olla mikä tahansa saatavissa olevista väreistä, ja ne pysyvät luettelossa, ellet poista niitä tai poista niitä henkilökohtaisesta tunnisteluettelostasi
  • Jaetut tunnisteet ovat tunnisteita, jotka tiimin jäsenet ovat luoneet ja käyttävät jaetuissa projekteissa. Nämä tunnisteet ovat oletuksena harmaita ja pysyvät jaetussa luettelossa vain, jos jaetussa projektissa on tällä tunnisteella varustettuja aktiivisia tehtäviä.

Henkilökohtaisen tunnisteen muuttaminen jaetuksi tunnisteeksi

Jaettuun luetteloon siirretyt tunnisteet katoavat, jos yhdelläkään tehtävällä ei ole kyseistä tunnistetta.

Jos et enää halua käyttää tunnistetta yksityisissä projekteissa, mutta haluat edelleen käyttää sitä aktiivisissa tehtävissä jaetuissa projekteissa, voit siirtää sen jaettuun luetteloon milloin tahansa:

1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tunnistetta, jonka haluat muuttaa jaetuksi tunnisteeksi.
  2. Valitse Siirrä jaettuihin tunnisteisiin.
  1. Napauta tunnistetta, jonka haluat muuttaa jaetuksi tunnisteeksi.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  4. Valitse Siirrä jaettuihin tunnisteisiin.
  1. Napauta tunnisteluettelon alaosassa Hallitse tunnisteita.
  2. Valitse tunnisteet, jotka haluat poistaa henkilökohtaisesta luettelostasi.
  3. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  4. Valitse Siirrä jaettuun.

Jaetun tunnisteen muuttaminen henkilökohtaiseksi tunnisteeksi

Jos haluat käyttää jaettua tunnistetta yksityisissä projekteissa, voit siirtää sen henkilökohtaiseen tunnisteiden luetteloon milloin tahansa.

1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tunnistetta, jonka haluat muuttaa henkilökohtaiseksi tunnisteeksi.
  2. Valitse Siirrä henkilökohtaisiin tunnisteisiin.
  1. Napauta tunnistetta, jonka haluat muuttaa henkilökohtaiseksi tunnisteeksi.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  4. Valitse Siirrä henkilökohtaisiin tunnisteisiin.
  1. Napauta tunnisteluettelon alaosassa Hallitse tunnisteita.
  2. Vieritä alas ja napauta Jaettu.
  3. Valitse tunnisteet, jotka haluat siirtää henkilökohtaiseen luetteloosi.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  5. Valitse Siirrä henkilökohtaiseen.

Tunnisteen poistaminen

Ajoittain voit kohdata luettelossasi tunnisteen, jota et enää tarvitse. Ei hätää, voit yksinkertaisesti poistaa sen! Toimi näin:

1. Valitse Todoistin vasemmanpuoleisesta valikosta Suodattimet ja tunnisteet.
  2. Vieritä alas kohtaan Tunnisteet.
  3. Etsi tunniste, jonka haluat poistaa.
  4. Napsauta kolmen pisteen kuvaketta tunnisteen vieressä.
  5. Valitse Poista tunniste.
  6. Vahvista klikkaamalla Poista.
  1. Napauta Suodattimet ja tunnisteet -näkymää.
  2. Vieritä alas Tunnisteet-osioon.
  3. Napauta tunnistetta.
  4. Napauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  5. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  6. Valitse Poista tunniste.
  7. Vahvista napauttamalla Poista tunniste.
Kosketa ja pidä tunnistetta poistaaksesi sen pikavalikon avulla.
  1. Avaa Suodattimet ja tunnisteet -näkymä (löydät sen kohdan Tulevat alapuolelta).
  2. Vieritä alas tunnisteisiin.
  3. Napauta tunnistetta, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  5. Valitse Muokkaa tunnistetta.
  6. Napauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  7. Valitse Poista.
  8. Vahvista napauttamalla Poista.
Pelkästään Androidilla on myös mahdollista poistaa useita tunnisteita kerralla:
  1. Avaa Suodattimet ja tunnisteet -näkymä (löydät sen kohdan Tulevat alapuolelta).
  2. Napauta projektiluettelon alaosassa olevaa Hallitse tunnisteita.
  3. Valitse poistettavat tunnisteet.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  5. Valitse Poista.
  6. Vahvista napauttamalla Poista.

UKK

Näkyvätkö poistetut tunnisteet edelleen suoritetuissa tehtävissä?

Kyllä, sekä poistetut henkilökohtaiset että jaetut tunnisteet näkyvät edelleen suoritetuissa tehtävissä. Aina kun merkitset tehtävän suorittamattomaksi, jossa on poistettu tunniste, uusi tunniste luodaan ja lisätään jaettuun tunnisteluetteloosi, vaikka se olisikin alun perin henkilökohtainen tunniste. Tällä tunnisteella on nimi, joka sillä oli tehtävän suorittamisen yhteydessä.

Mitä tapahtuu, kun poistan henkilökohtaisen tunnisteen?

Kun poistat henkilökohtaisen tunnisteen, se poistetaan henkilökohtaisesta tunnisteluettelostasi, yhteiskäyttäjien jaetusta tunnisteluettelosta ja se poistetaan myös kaikista aktiivisista tehtävistä.

Mitä tapahtuu, kun poistan jaetun tunnisteen?

Kun poistat jaetun tunnisteen, se poistetaan automaattisesti kaikkien jaetusta tunnisteluettelosta ja kaikista aktiivisista tehtävistä. Jos tunniste oli osa kenenkään henkilökohtaista tunnisteluetteloa, heillä on silti pääsy siihen ja se näkyy edelleen tehtävissä, joilla on tunniste heidän yksityisissä projekteissa.

Voinko muuttaa jaetun tunnisteen väriä?

Ei, jaetut tunnisteet ovat oletuksena harmaita. Jos haluat vaihtaa sen haluamaasi väriin, lisää se henkilökohtaiseen tunnisteluetteloosi.

Voivatko jaetun projektin yhteiskäyttäjät poistaa tai nimetä uudelleen jaetun tunnisteen?

Kyllä, jokainen jaetun projektin jäsen voi nimetä uudelleen ja poistaa jaetun tunnisteen. Muutokset koskevat kaikkia kyseistä tunnistetta sisältäviä aktiivisia tehtäviä.

Voinko muuttaa jaettujen tunnisteiden järjestystä?

Ei, voit muuttaa vain yksityisten tunnisteiden järjestystä.

Voinko vetää ja pudottaa tunnisteita jaetusta luettelosta henkilökohtaisiin tunnisteihini?

Ei, tunnisteita ei voi vetää ja pudottaa henkilökohtaisten ja jaettujen tunnisteluetteloiden välillä.