Johdanto: Suodattimet

Business

Suodattimet antavat sinun tallentaa tehtävähaun, jotta löydät tietyt tehtävät käden käänteessä. Voit esimerkiksi tuoda luettelon kaikista tehtävistä, jotka on merkitty tunnisteella @email. Tai aloittaa päiväsi työhön liittyvistä tehtävistä, jotka on merkitty 1. prioriteetilla.

Kun sitä käytetään oikein, suodattimet ovat tehtäväluettelon supervoima, jonka avulla voit keskittyä oikeisiin asioihin oikeaan aikaan.

Free-suunnitelman käyttäjät voivat lisätä enintään 3 mukautettua suodatinta.

Käteviä suodattimia kokeiltavaksi

Suodattimen haku Mitä se tekee
(tänään | erääntyneet) & #Työ Näyttää kaikki "Työ"-projektin tehtävät, jotka ovat jo erääntyneet tai erääntyvät tänään. Avaa tämä suodatin ensimmäisenä asiana, kun pääset töiden pariin. Tällöin saat selkeän yleiskuvan siitä, mitä sinun pitää tehdä.
ei päivämäärää Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole eräpäivää. Hyödyllinen päivittäiseen/viikoittaiseen tarkasteluun varmistaaksesi, että mikään ei mene ohi.
ei aikaa Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole eräaikaa.
7 päivää & @odottaa Näyttää kaikki tehtävät, jotka on suoritettava seuraavien 7 päivän aikana ja jotka on merkitty tunnisteella @odottaa. Soveltuu hyvin tunnistamaan esteitä viikossasi.
luotu ennen: -365 päivää Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu yli 365 päivää sitten. Käytä tätä suodatinta löytääksesi tehtävät, jotka ovat keränneet pölyä tehtäväluettelossa.
delegoinut: minä Näyttää kaikki tehtävät, jotka olet delegoinut muille. Käytännöllinen tapa seurata delegoituja tehtäviä.
delegoitu: Birgitta Karlström Näyttää Birgitta Karlströmille delegoidut tehtävät. Nopea tapa nähdä, minkä parissa Birgitta työskentelee.
lisännyt: minä Näyttää kaikki luomasi tehtävät.
lisännyt: Birgitta Karlström Näyttää kaikki Rebekka Vuorimaan luomat tehtävät.
jaettu & !delegoitu Näyttää kaikki jaettujen projektien tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään. Toinen käytännöllinen suodatin varmistaaksesi, että kaikki tehtävät otetaan huomioon.
alitehtävä Näytä kaikki alitehtävät.
!alitehtävä Näyttää kaikki päätehtävät.
näytä kaikki Näyttää kaikki tehtävät. Helppo tapa saada luettelo kaikista tehtävistä jokaisessa projektissa.
erääntyy ennen: +8 tuntia & !erääntynyt Näyttää kaikki seuraavan 8 tunnin kuluessa erääntyvät tehtävät, mutta sulkee pois kaikki erääntyneet tehtävät. Kätevä suodatin nähdäksesi mitä on suunnitelmissa seuraavien 8 tunnin aikana.

Suodattimien luominen, muokkaaminen ja poistaminen

Jos käytät Todoistia tietokoneella tai mobiililaitteen selaimessa, voit vaihtaa suodattimen nimen nopeasti ja helposti avaamalla suodattimen näkymän ja klikkaamalla suodattimen nimeä.

Luo uusi suodatin:

1. Klikkaa vasemmassa paneelissa Suodattimet-kohdan vieressä olevaa +-merkkiä.
  2. Kirjoita Lisää suodatin -ikkunaan suodattimen nimi.
  3. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät useita vaihtoehtoja tästä artikkelista).
  4. (Valinnainen) Valitse toinen suodatinväri pudotusvalikosta.
  5. (Valinnainen) Päästäksesi suodattimeen helposti, klikkaa liukusäädintä lisätäksesi sen suosikkeihisi.
  6. Tallenna suodatin klikkaamalla Lisää.
Voit järjestää suodattimet viemällä hiiren osoittimen suodattimen nimen päälle, klikkaa ja pidä harmaata kahvaa painettuna, vedä ja pudota se haluamaasi kohtaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella suodatinta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta tai Poista suodatin.

Luo uusi suodatin:

1. Klikkaa vasemmassa paneelissa Suodattimet-kohdan vieressä olevaa +-merkkiä.
  2. Anna suodattimelle nimi.
  3. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  4. Valitse suodattimen väri.
  5. Tallenna suodatin klikkaamalla Lisää.
Järjestä suodattimet uudelleen vetämällä ne uuteen paikkaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella suodatinta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta tai Poista suodatin.

Luo uusi suodatin:

1. Napauta vasemmassa yläkulmassa valikkokuvaketta.
  2. Napauta Suodattimet-kohdan vieressä olevaa +-merkkiä.
  3. Anna suodattimelle nimi.
  4. Vaihda väriä napauttamalal väripistettä.
  5. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  6. Napauta oikeassa yläkulmassa valintamerkkikuvaketta suodattimen tallentamiseksi.
Järjestä suodattimet uudelleen vetämällä ne uuteen paikkaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Kun katselet suodatinta, napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta.
    • Suodattimen muokkaaminen: päivitä suodatin ja napauta valintamerkkikuvaketta.
    • Suodattimen poistaminen: napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta, valitse Poista suodatin ja vahvista valinta napauttamalla Poista.

Luo uusi suodatin:

1. Napauta vasemmassa yläkulmassa <-symbolia nähdäksesi päävalikon.
  2. Napauta Suodattimet-kohdan vieressä olevaa +-merkkiä.
  3. Anna suodattimelle nimi.
  4. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  5. Vaihda väriä napauttamalal väripistettä.
  6. Tallenna suodatin napauttamalla oikeassa yläkulmassa Valmis.
Järjestä suodattimet uudelleen vetämällä ne uuteen paikkaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Kun katselet suodatinta, napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta.
  3. Suodattimen muokkaaminen: päivitä suodatin ja napauta Valmis.
  4. Suodattimen poistaminen: napauta alaosassa Poista suodatin ja vahvista napauttamalla Poista suodatin.
Jos iOS-laitteessasi on iOS 13 tai uudempi, voit muokata tai poistaa suodattimen myös suodattimen pikavalikon kautta.

Suodatus eräpäivien perusteella

Suodattimen haku Mitä se tekee
3. tammi Näyttää kaikki kyseisenä päivänä erääntyvät tehtävät. Esimerkiksi: 5. touko, 05/16, 8. elokuuta, huomenna, tänään, 10 päivän kuluttua, sunnuntaina, 10. helmikuuta 2020.
erääntyy ennen: 5. toukokuuta Näyttää kaikki tehtävät, jotka on määrä suorittaa ennen kyseistä päivämäärää. Esimerkkejä: erääntyy ennen: 10. elokuuta, erääntyy ennen: 08/13, erääntyy ennen: 18.00.
erääntyy jälkeen: 20. kesäkuuta Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät kyseisen päivämäärän jälkeen. Esimerkkejä: erääntyy jälkeen: 16. toukokuuta, erääntyy jäkeen: 09/23, erääntyy jälkeen: 3 päivän kuluttua.
ei päivämäärää Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole eräpäivää. Vaihtoehto: ei eräpäivää.
erääntynyt Näyttää kaikki erääntyneet tehtävät. Vaihtoehto: erääntyneet.
5 päivää Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät seuraavien 5 päivän aikana. Vaihtoehto: seuraavat 5 päivää.
toistuvat, toistuva Näyttää kaikki tehtävät, joiden eräpäivä on toistuva.
erääntyy ennen: +4 tuntia Näyttää kaikki seuraavan neljän tunnin sisällä erääntyvät tehtävät ja kaikki erääntyneet olevat tehtävät.
Voit kirjoittaa päivämäärän jollakin seuraavista tavoista:
  • Tietty päivämäärä: 5.10.2017, 5. loka 2017
  • Tietty päivämäärä ja kellonaika: 5.10.2017 klo 17.00, 5. loka klo 17.00
  • Suhteellinen päivämäärä: tänään, eilen, 3 päivää (erääntyy seuraavien 3 päivän aikana), -3 päivää (erääntyneet viimeisten 3 päivän aikana)
  • Viikonpäivät: maanantai, tiistai, sunnuntai

Suodatus prioriteettitason perusteella

Suodattimen haku Mitä se tekee
p1 Näyttää kaikki 1. prioriteettitasolla olevat tehtävät.
p2 Näyttää kaikki 2. prioriteettitasolla olevat tehtävät.
p3 Näyttää kaikki 3. prioriteettitasolla olevat tehtävät.
Ei prioriteettia Näyttää kaikki tehtävät ilman prioriteettitasoa (eli p4).

Suodatus tunnisteiden perusteella

Suodattimen haku Mitä se tekee
@email Näyttää kaikki tehtävät, joissa on @email-tunniste.
Ei tunnisteita Näyttää kaikki tehtävät, joissa ei ole tunnisteita.

Suodatus projektin, aliprojektin ja osion perusteella

Suodattimen haku Mitä se tekee
##Työ Näyttää kaikki "Työ"-projektin ja sen aliprojektien tehtävät.
##Koulu & !#Tiede Näyttää kaikki "Koulu"-projektin ja sen aliprojektin tehtävät, mutta ei "Tiede"-projektia.
/Kokoukset Näyttää kaikki "Kokoukset"-osioihin kuuluvat tehtävät kaikissa projekteissa.
Jos olet muotoillut projektin nimen, sinun on sisällyttävä symbolit suodatinhakuusi. Esimerkiksi, jos sinulla on projekti nimeltä "**Koti**", se näkyy vain tuloksissa, jos kirjoitat kyselyyn #**Koti**.

Suodatus tehtävän luontipäivän perusteella

Suodattimen haku Mitä se tekee
luotu: 3. tammikuuta 2021 Näyttää kaikki kyseisenä päivänä luodut tehtävät.
luotu ennen: -365 päivää Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu yli 365 päivää sitten.
luotu jälkeen: -365 päivää Näyttää kaikki viimeisten 365 päivän aikana luodut tehtävät.

Suodatus perustuen jaettuihin projekteihin ja delegoituihin tehtäviin:

Kun etsit tehtäviä, jotka on delegoitu jollekin yhteistyökumppaneistasi tai jonka joku yhteistyökumppaneistasi on delegoinut, varmista, että käytät nimeä, jota käyttäjä käyttää Todoistissa. Esimerkiksi virallinen nimi saattaa olla Juha-Pekka Seppänen, mutta jos hän on Todoistissa nimeltä "Pekka Seppänen", sinun tulisi etsiä delegoinut: Pekka Seppänen tai delegoitu: Steve Gray.
Suodattimen haku Mitä se tekee
delegoitu: muille Näyttää kaikki muille delegoidut tehtävät.
delegoinut: Pekka Seppänen Näyttää kaikki Pekka Seppäselle delegoidut tehtävät.
delegoinut: minä Näyttää kaikki muille delegoimasi tehtävät.
delegoitu Näyttää kaikki muille delegoidut tehtävät (itsellesi ja muille).
jaettu Näyttää kaikki jaettujen projektien tehtävät.

Yhteistyökumppani voidaan tunnistaa seuraavasti:

• henkilön sähköpostiosoitteen perusteella
  • henkilön koko nimen perusteella
  • "minä" (viitaten itseesi)
  • “muut” (viitaten kaikkiin muihin käyttäjiin)

Poissulje muille delegoidut tehtävät

Oletuksena suodattimet näyttää muille delegoidut tehtävät. Jos haluat sulkea pois muille delegoidut tehtävät tuloksista, voit kirjoittaa seuraavan haun:

Suodattimen haku Mitä se tekee
!delegoitu: muille Näyttää kaikki tehtäväsi, lukuun ottamatta muille delegoituja tehtäviä.

Suodatus avainsanojen perusteella:

Suodattimen haku Mitä se tekee
haku: email Näyttää kaikki tehtävät, jotka sisältävät sanan "email".
haku: tutkimus Näyttää kaikki tehtävät, jotka sisältävät sanan "tutkimus".

Hakujen yhdistäminen tehokkaampien suodattimien luomiseksi

Todoist Pron avulla voit yhdistää minkä tahansa edellä mainituista hauista, jotta saat tarvittavan tarkan näkymän. Esimerkiksi: tänään & p1 luo luettelon kaikista 1. prioriteettitason tehtävistä, jotka erääntyvät tänään.

Tässä on joitain tapoja luoda tarkempia suodattimia:

Suodattimen haku Mitä se tekee
Tänään & @email Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät tänään ja ovat myös merkitty tunnisteella @sähköposti (& voidaan lukea "ja").
@työ | @toimisto Näyttää kaikki tehtävät, jotka on merkitty tunnisteella @työ tai @toimisto ( | voidaan lukea "tai").
(tänään | erääntyneet) & #Työ Näyttää kaikki tänään erääntyvät tai erääntyneet olevat "Työ"-projektin tehtävät (lisää kysely sulkeisiin "()" monimutkaisempien suodattimien luomiseksi).
!delegoitu Näyttää kaikki tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään (! voidaan lukea "ei").
Tänään & !#Työ Näyttää kaikki tänään erääntyvät tehtävät, mutta jotka eivät sisällä "Työ"-projektin tehtäviä.
#Läksyt & huomenna & !@luonnontiede Näyttää kaikki “Läksyt”-projektin tehtävät, jotka erääntyvät huomenna sulkien pois @luonnontiede-tunnisteelliset tehtäviä.

Korvausmerkkien käyttäminen suodattimissa

Jos haluat suodattaa useita samanlaisia merkkejä sisältäviä kohteita, voit käyttää korvausmerkkiä sijoittamalla asteriskin ”*” hakutermiisi. Esimerkiksi suodatinhaku @*pallo näyttää luettelon kaikista tehtävistä, joissa kyseinen sana ilmenee tunnisteen lopussa, kuten @pesäpallo ja @jalkapallo.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten voit käyttää korvausmerkkejä suodattimissa:

Suodattimen haku Mitä se tekee
@koti* Näyttää kaikki tehtävät millä tahansa tunnisteella, jotka alkavat sanalla ”koti”. Esimerkiksi @kotityö ja @koti
delegoitu: m* ahosilta Näyttää kaikki tehtävät, jotka on delegoitu kaikille, joiden nimi alkaa M-kirjaimella ja sukunimi on Ahosilta.
#*Työ Näyttää kaikki tehtävät projekteista, joiden nimi päättyy sanaan ”työ”. Esimerkiksi #Taidetyö, #Vapaaehtoistyö ja #Työ.
/Työ*

Näyttää kaikki tehtävät osioista, joiden nimessä on sana "Työ". Esimerkiksi /Työkokoukset, /Työnvalvoja ja /Työpuhelut.

!/*

Näyttää kaikki tehtävät, jotka eivät kuulu mihinkään osioon

Käytä useita suodattimia samanaikaisesti

Suodattimet mahdollistavat myös hakujen yhdistämisen ja useiden tehtäväluetteloiden luomisen kerralla. Voit yhdistää 2 tai useampia hakuja yhteen suodattimeen erottamalla ne pilkulla: “,”.

Esimerkiksi p1 & erääntynyt , p4 & tänään näyttää kaksi tehtäväluetteloa, yksi haulle p1 & erääntynyt ja toinen p4 & tänään.

UKK

Voinko suodattaa suoritettuja tehtäviä?

Tämä ei valitettavasti ole mahdollista tällä hetkellä. Noudata tämän artikkelin ohjeita tarkastellaksesi suoritettuja tehtäviä.

Kuinka tehtävät lajitellaan suodattimen sisällä?

Järjestys, jossa tehtävät lajitellaan suodattimessa, riippuu siitä, sisältyykö kyselyihin eräpäivämääriä (esimerkiksi: tänään tai erääntyy jälkeen):

• Kun käytät suodatinta eräpäiväkyselyjen kanssa: eräaika > prioriteetti > tehtävän luontipäivämäärä ja -aika > projektin tunnus > tehtävän tunnus
  • Kun käytät suodatinta ilman eräpäiväkyselyjä: prioriteetti & eräaika ja -päivämäärä & projektijärjestys & tehtäväjärjestys niiden projektissaan.

Näen kaikkien tehtävät, kun suodatetaan tunnisteen tai prioriteetin mukaan. Miten voin nähdä vain minulle delegoidut tehtävät?

Jos haluat tarkastella sinulle delegoituja tai delegoimattomia tehtävä ja piilottaa muille osoitetut tehtävät, voit käyttää tätä suodatinkyselyä: !delegoitu: muille.

Jos esimerkiksi haluat nähdä tehtävät, joissa on tunniste @työ, joita ei ole delegoitu muille, käytä: @työ & !delegoitu: muille

Jos haluat vain nähdä sinulle delegoidut tehtävät (lukuun ottamatta delegoimattomia tehtäviä), tämä suodatin auttaa sinua: delegoitu: minulle.

Jos esimerkiksi haluat nähdä tehtävät, joissa on prioriteetti 1 ja delegoitu sinulle, käytä: p1 & delegoitu: minulle.

Tänään- ja Tulevat-näkymät eivät näytä kollegoille delegoituja tehtäviä. Kuinka voin lisätä ne näkymiini?

Tänään- ja Tulevat-näkymät näyttävät vain sinun tehtäväsi (sekä yhteisprojektien tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään) oletuksena. Voit sisällyttää kollegojesi tehtävät luomalla suodattimen ja käyttämällä tätä suodatinhakua: kaikki & tänään tai kaikki & 7 päivää tarkastellaksesi seuraavien 7 päivän tehtäviäsi ja muille delegoituja tehtäviä.