Suodattimet

Business

Suodattimet antavat sinun tallentaa tehtävähaun, jotta löydät tietyt tehtävät käden käänteessä. Voit esimerkiksi tuoda luettelon kaikista tehtävistä, jotka on merkitty tunnisteella @sähköposti. Tai aloittaa päiväsi työhön liittyvistä tehtävistä, jotka on merkitty 1. prioriteetilla.

Kun sitä käytetään oikein, suodattimet ovat tehtäväluettelon supervoima, jonka avulla voit keskittyä oikeisiin asioihin oikeaan aikaan.

Käteviä suodattimia kokeiltavaksi

Suodatinhaku

Mitä se tekee

(erääntynyt | tänään) & #Työ

Näyttää kaikki "Työ"-projektin tehtävät, jotka ovat jo erääntyneet tai erääntyvät tänään. Avaa tämä suodatin ensimmäisenä asiana, kun pääset töiden pariin. Tällöin saat selkeän yleiskuvan siitä, mitä sinun pitää tehdä.

ei eräpäivää

Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole eräpäivää. Hyödyllinen päivittäiseen/viikoittaiseen tarkasteluun varmistaaksesi, että mikään ei mene ohi.

7 päivää & @odottaa

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on suoritettava seuraavien 7 päivän aikana ja jotka on merkitty tunnisteella @odottaa. Soveltuu hyvin tunnistamaan esteitä viikossasi.

luotu ennen: -365 päivää

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu yli 365 päivää sitten. Käytä tätä suodatinta löytääksesi tehtävät, jotka ovat keränneet pölyä tehtäväluettelossa.

delegoitu: Rebekka Vuorimaa

Näyttää Rebekka Vuorimaalle delegoidut tehtävät. Nopea tapa nähdä, minkä parissa Rebekka työskentelee.

delegoinut: minä

Näyttää kaikki tehtävät, jotka olet delegoinut muille. Käytännöllinen tapa seurata delegoituja tehtäviä.

jaettu & !delegoitu

Näyttää kaikki yhteisprojektien tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään. Toinen käytännöllinen suodatin varmistaaksesi, että kaikki tehtävät otetaan huomioon.

Suodattimien luominen, muokkaaminen ja poistaminen:

Luo uusi suodatin:

1. Klikkaa vasemmassa paneelissa Suodattimet-kohdan vieressä olevaa +-merkkiä.
  2. Kirjoita Lisää suodatin -ikkunaan suodattimen nimi.
  3. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät useita vaihtoehtoja alapuolelta).
  4. (Valinnainen) Valitse toinen suodatinväri pudotusvalikosta.
  5. (Valinnainen) Päästäksesi suodattimeen helposti, klikkaa liukusäädintä lisätäksesi sen suosikkeihisi.
  6. Tallenna suodatin klikkaamalla Lisää.
Voit järjestää suodattimet viemällä hiiren osoittimen suodattimen nimen päälle, klikkaa ja pidä harmaata "kahvaa" painettuna, vedä ja pudota se haluamaasi kohtaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Klikkaa hiiren oikealla suodatinta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta tai Poista suodatin.

Luo uusi suodatin:

1. Klikkaa vasemmassa paneelissa Suodattimet-välilehteä.
  2. Valitse suodatinluettelosi alareunasta + Lisää suodatin.
  3. Anna suodattimelle nimi.
  4. Vaihda väriä klikkaamalla väripistettä.
  5. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  6. Tallenna suodatin klikkaamalla Tallenna suodatin.

Järjestä suodattimet uudelleen vetämällä ne uuteen paikkaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Klikkaa hiiren oikealla suodatinta.
  2. Valitse Muokkaa tai Poista.

Luo uusi suodatin:

1. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta.
  2. Napauta Suodattimet-kohdan vieressä olevaa +-merkkiä.
  3. Anna suodattimelle nimi.
  4. Vaihda väriä klikkaamalla väripistettä.
  5. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  6. Tallenna suodatin napauttamalla oikeassa yläkulmassa lähetyskuvaketta.

Järjestä suodattimet uudelleen vetämällä ne uuteen paikkaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Kun katselet suodatinta, napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta.
    • Suodattimen muokkaaminen: päivitä suodatin ja napauta lähetyskuvaketta.
    • Suodattimen poistaminen: napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta, valitse Poista suodatin ja vahvista valinta napauttamalla Poista.

Luo uusi suodatin:

1. Napauta vasemmassa yläkulmassa <-symbolia nähdäksesi päävalikon.
  2. Napauta Suodattimet-kohdan vieressä olevaa +-merkkiä.
  3. Anna suodattimelle nimi.
  4. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  5. Vaihda väriä klikkaamalla väripistettä.
  6. Tallenna suodatin napauttamalla oikeassa yläkulmassa Valmis-painiketta.

Järjestä suodattimet uudelleen vetämällä ne uuteen paikkaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Kun katselet suodatinta, napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta.
    1. Suodattimen muokkaaminen: päivitä suodatin ja napauta Valmis.
    2. Suodattimen poistaminen: napauta alaosassa Poista suodatin ja vahvista napauttamalla Poista suodatin.

Voit luoda minkä tahansa suodattimen, jonka voit ajatella sopivan työskentelytapaasi. Luo suodatinhakuja perustuen:

Suodatus eräpäivien perusteella

Suodatinhaku

Mitä se tekee

3. tammi

Näyttää kaikki kyseisenä päivänä erääntyvät tehtävät. Esimerkiksi: 5. touko, 16/05, 8. elokuuta, huomenna, tänään, 10 päivän kuluttua, sunnuntai, 10. helmi 2020

erääntyy ennen: 5. toukokuuta

Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät ennen tätä päivämäärää. Esimerkiksi: erääntyy ennen: 10. elokuuta, erääntyy ennen: 13.08., erääntyy ennen: 18.00

erääntyy jälkeen: 20. kesäkuuta

Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät kyseisen päivämäärän jälkeen. Esimerkiksi: erääntyy jälkeen: 16. toukokuuta, erääntyy jälkeen: 23.09., erääntyy jälkeen: 3 päivän kuluttua

ei eräpäivää

Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole eräpäivää. Vaihtoehto: eräpäivättömät

erääntynyt

Näyttää kaikki erääntyneet tehtävät. Vaihtoehdot: erääntyneet

5 päivää

Näyttää kaikki seuraavien 5 päivän tehtävät. Vaihtoehto: seuraavat 5 päivää

toistuva

Näyttää kaikki tehtävät, joilla on toistuva eräpäivä

Voit kirjoittaa päivämäärän jollakin seuraavista tavoista:
  • Tietty päivämäärä: 5.10.2017, 5. loka 2017
  • Tietty päivämäärä ja kellonaika: 5.10.2017 klo 17.00, 5. loka klo 17.00
  • Suhteellinen päivämäärä: tänään, eilen, 3 päivää (erääntyy seuraavien 3 päivän aikana), -3 päivää (erääntyneet viimeisten 3 päivän aikana)
  • Viikonpäivät: maanantai, tiistai, sunnuntai

Suodatus prioriteettitason perusteella

Suodatinhaku

Mitä se tekee

p1

Näyttää kaikki tehtävät prioriteettitasolla 1

p2

Näyttää kaikki tehtävät prioriteettitasolla 2

p3

Näyttää kaikki tehtävät prioriteettitasolla 3

Ei prioriteettia

Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole prioriteettitasoa (p4)

Suodatus tunnisteiden perusteella

Suodatinhaku

Mitä se tekee

@sähköposti

Näyttää kaikki @sähköposti-tunnisteiset tehtävät

ei tunnisteita

Näyttää kaikki tehtävät, joissa ei ole tunniseita

Suodatus projektin ja aliprojektin perusteella

Suodatinhaku

Mitä se tekee

##Työ

Näyttää kaikki #Työ-projektin ja sen aliprojektien tehtävät.

##Koulu & !#Tiede

Näyttää kaikki #Koulu-projektin ja sen aliprojektien tehtävät, mutta ei sisällä #Tiede-projektia.

Jos olet muotoillut projektin nimen, sinun on sisällyttävä symbolit suodatinhakuusi. Esimerkiksi, jos sinulla on projekti nimeltä "**Koti**", se näkyy vain tuloksissa, jos kirjoitat kyselyyn #**Koti**.

Suodatus tehtävän luontipäivän perusteella

Suodatinhaku

Mitä se tekee

luotu: 3. tammi

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu 3. tammikuuta

luotu ennen: -365 päivää

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu yli 365 päivää sitten

luotu jälkeen: -365 päivää

Näyttää kaikki viimeisen 365 päivän aikana luodut tehtävät

Suodatus perustuen jaettuihin projekteihin ja delegoituihin tehtäviin:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

delegoitu: muille

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on delegoitu muille

delegoinut: Stefan Stén

Näyttää kaikki tehtävät, jotka Stefan Stén on delegoinut

delegoinut: minä

Näyttää kaikki tehtävät, jotka olet delegoinut muille

delegoitu

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on delegoitu kaikille (itsellesi ja muille)

jaettu

Näyttää kaikki yhteisprojektien tehtävät

Yhteistyökumppani voidaan tunnistaa seuraavasti:

• henkilön sähköpostiosoite
  • henkilön koko nimi
  • "minä" (viitaten itseesi)
  • "muut" (viittaa kaikkiin muihin käyttäjiin)

Poissulje muille delegoidut tehtävät

Oletuksena suodattimet näyttää muille delegoidut tehtävät. Jos haluat sulkea pois muille delegoidut tehtävät tuloksista, voit kirjoittaa seuraavan haun:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

!delegoitu: muut

Näyttää kaikki tehtävät, lukuun ottamatta niitä, jotka on delegoitu muille

Suodatus avainsanojen perusteella:

Mitä kirjoitat

Mitä se tekee

hae: email

Näyttää kaikki tehtävät, jotka sisältävät sanan email

haku: tutkimus

Näyttää kaikki tehtävät, jotka sisältävät sanan tutkimus

Hakujen yhdistäminen tehokkaampien suodattimien luomiseksi

Todoist Premiumin avulla voit yhdistää minkä tahansa edellä mainituista hauista, jotta saat tarvittavan tarkan näkymän. Esimerkiksi: tänään & p1 luo luettelon kaikista 1. prioriteettitason tehtävistä, jotka erääntyvät tänään.

Tässä on kaikki tavat, joilla voit luoda tarkempia suodattimia:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

Tänään & @sähköposti

Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät tänään ja ovat myös merkitty tunnisteella @sähköposti (& voidaan lukea "ja")

@työ | @toimisto

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on merkitty tunnisteella @työ tai @toimisto ( | voidaan lukea "tai")

(tänään | erääntynyt) & #Työ

Näyttää "Työ"-projektin kaikki tehtävät, jotka erääntyvät tänään tai ovat erääntyneet ja ovat myös (Liitä osia hausta käyttämällä "()", jotta voit luoda monimutkaisempia suodattimia)

!delegoitu

Näyttää kaikki tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään (! voidaan lukea "ei")

Tänään & !#Työ

Näyttää kaikki tänään erääntyvät tehtävät, mutta jotka eivät sisällä "Työ"-projektin tehtäviä.

#Läksyt & huomenna & !@luonnontiede

Näyttää kaikki “Läksyt”-projektin tehtävät, jotka erääntyvät huomenna sulkien pois @luonnontiede-tunnisteelliset tehtäviä.

Korvausmerkkien käyttäminen suodattimissa

Jos haluat suodattaa useita samanlaisia merkkejä sisältäviä kohteita, voit käyttää korvausmerkkiä sijoittamalla asteriskin ”*” hakutermiisi. Esimerkiksi suodatinhaku @*pallo näyttää luettelon kaikista tehtävistä, joissa kyseinen sana ilmenee tunnisteen lopussa, kuten @pesäpallo ja @jalkapallo.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten voit käyttää korvausmerkkejä suodattimissa:

#*Työ

Näyttää kaikki tehtävät projekteista, joiden nimi päättyy sanaan ”työ”. Esimerkiksi #Taidetyö, #Vapaaehtoistyö ja #Työ.

@koti*

Näyttää kaikki tehtävät millä tahansa tunnisteella, jotka alkavat sanalla ”koti”. Esimerkiksi @kotityö ja @koti

delegoitu: m* ahosilta

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on delegoitu kaikille, joiden nimi alkaa M-kirjaimella ja sukunimi on Ahosilta.

Käytä useita suodattimia samanaikaisesti

Suodattimet mahdollistavat myös hakujen yhdistämisen ja useiden tehtäväluetteloiden luomisen kerralla. Voit yhdistää 2 tai useampia hakuja yhteen suodattimeen erottamalla ne pilkulla: “,”.

Esimerkiksi p1 & erääntynyt , p4 & tänään näyttää kaksi tehtäväluetteloa, ensimmäinen sisältää p1 & erääntynyt ja toinen p4 & tänään.

UKK

K: Miten tehtävät lajitellaan suodattimessa?

V: Suodattimen katselemisen yhteydessä tehtävät lajitellaan laskevassa järjestyksessä prioriteetin, eräpäivän, projektin mukaan ja sen jälkeen tehtävän sijainnin mukaan projektissa.

Kuitenkin, jos tunniste on määritetty päivämäärän mukaan, kuten tänään tai 30 päivää, lajittelujärjestys on eräpäivä, prioriteetti, päiväjärjestys, projekti ja tehtävän sijainti projektissa. Päiväjärjestys tarkoittaa järjestystä, jossa tehtävät näkyvät Tänään-näkymässä.

K: Näen kaikkien tehtävät, kun suodatetaan tunnisteen tai prioriteetin mukaan. Miten voin nähdä vain minulle delegoidut tehtävät?

V: Jos haluat tarkastella vain sinulle delegoituja tai delegoimattomia tehtävä ja piilottaa muille delegoidut tehtävät, voit käyttää tätä suodatinkyselyä: !delegoitu:
muille

Jos esimerkiksi haluat nähdä tehtävät, joissa on tunniste @työ, joita ei ole delegoitu muille, käytä:
@työ & !delegoitu: muille

Jos haluat vain nähdä sinulle delegoidut tehtävät (lukuun ottamatta delegoimattomia tehtäviä), tämä suodatin auttaa sinua:
delegoitu: minulle

Jos esimerkiksi haluat nähdä tehtävät, joissa on prioriteetti 1 ja delegoitu sinulle, käytä:
p1 & delegoitu: minulle

K: Tänään- ja Seuraavat 7 päivää -näkymät eivät näytä kollegoille delegoituja tehtäviä. Kuinka voin lisätä ne näkymiini?

V: Tänään- ja Seuraavat 7 päivää -näkymät näyttävät vain sinun tehtäväsi (sekä yhteisprojektien tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään) oletuksena. Voit tarkastella kollegoidesi tehtäviä luomalla suodattimen ja käyttämällä tätä hakulauseketta: kaikki & tänään tai kaikki & 7 päivää.