Eräpäivät ja -ajat

Business

Eräpäivät! Ovat niin tärkeitä, mutta silti niin helppo unohtaa.

Todoistissa voit varmistaa, että et koskaan unohda mitään lisäämällä eräpäiviä ja/tai aikoja tehtäviisi. Voit jopa luoda toistuvia eräpäiviä, kuten "Lähetä äidille synttärikortti joka 19. heinäkuuta" ja "Vie roskat kierrätykseen joka toinen keskiviikko".

Kuinka eräpäivä (tai toistuva eräpäivä) määritetään

Helpoin tapa lisätä eräpäivä millä tahansa alustalla – työpöydällä, mobiililaitteella tai verkossa – on yksinkertaisesti kirjoittaa se tehtäväkenttään tehtävän nimen kanssa. Älykäs Pikalisäys tunnistaa päivämäärän automaattisesti, korostaa sen ja lisää sen, kun tallennat tehtävän.

Voit kuvailla melkein minkä tahansa päivämäärän käyttämällä luonnollista kieltä, kuten yksinkertaisesta huomenna klo 16 aina spesifimpään toistuvaan eräpäivään, kuten joka 3. tiistai alkaen 29. elo päättyen 6 kuukauden kuluttua.

Tällä hetkellä emme tue arabiaa, tšekkiä ja turkkia eräpäivien kohdalla, mutta työskentelemme asian parissa. Aiomme lisätä kyseiset kielituet tulevaisuudessa.
Joskus päivämäärä on osa tehtävän nimeä eräpäivän sijaan. Esimerkiksi tehtävä "Luo kuukausittainen raportti", "kuukausittainen" korostetaan automaattisesti eräpäivänä. Voit poistaa korostuksen klikkaamalla tai napauttamalla sanaa. Voit myös poistaa käytöstä automaattisen päivämäärän tunnistuksen kokonaan.

Eräpäivä määrittäminen käyttämällä ajastinta

Voit myös ajastaa tehtävän klikkaamalla tai napauttamalla päivämääräkenttää tai kalenterikuvaketta, kun lisäät tai muokkaat tehtävää millä tahansa alustalla. Voit valita manuaalisesti päivämäärän kalenterista tai käyttää käteviä pikavalintoja, kuten Huomenna, Myöhemmin tällä viikolla tai Tänä viikonloppuna.

Aseta eräaika klikkaamalla vasemmassa alakulmassa + Lisää aika.

Jos haluat lisätä tai muuttaa nykyisen tehtävän päivämäärää puhelimella tai tabletilla, pyyhkäise tehtävää oikealta vasemmalle. Määritä eräaika napauttamalla vasemmassa alakulmassa + Lisää aika.

date-and-time-android-swipe.jpg Jos haluat lisätä tai muuttaa nykyisen tehtävän päivämäärää puhelimella tai tabletilla, pyyhkäise tehtävää vain oikealta vasemmalle. Aseta eräaika napauttamalla oikeassa alakulmassa olevaa >-nuolta ja napauttamalla sitten vasemmassa alakulmassa + Lisää aika.

Joskus on hyvä tietää, onko tietty päivämäärä jo täynnä tehtäviä ennen tehtävän ajoittamista. Jos haluat nähdä tämän, kirjoita uusi eräpäivä tai valitse se kalenterista, kun ajoitat tehtävää uudelleen ajastimen avulla. Näet esikatselun siitä, kuinka monta tehtävää on jo ajoitettu kyseiselle päivälle:

Esimerkkejä päivämäärämuodoista, joita voit käyttää

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä päivämääristä ja toistuvista eräpäivistä, joita voit hyödyntää omissa tehtävissäsi. Jos et ole varma, onko tietty päivämäärämuoto tuettu, kirjoita se tehtäväkenttään käyttämällä luonnollista kieltä. On hyvin todennäköistä, että Todoist ymmärtää, mitä tarkoitat.

Kertaluonteiset eräpäivät

Voit käyttää näitä ehtoja, kun lisäät tehtävän tietylle päivämäärälle.

Kirjoittamasi sisältö: Todoist ymmärtää sen:
tänään Tänään (tän toimii myös)
huomenna Huomenna (huo toimii myös)
ensi viikko Oletuksena seuraava maanantai (tämä voidaan muuttaa asetuksissa)
ensi kuussa Seuraavan kuukauden 1. päivä
27. tammi 27. tammikuu (tammi 27., 27/1 toimivat myös)
27/01/2016 27. tammikuuta 2016 (01/27/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 toimivat myös)
27. Kuluvan kuukauden 27. päivä
tammikuun puolivälissä 15. tammikuuta
kuukauden lopussa Kuluvan kuukauden viimeinen päivä
tänään klo 10 Tänään klo 10
huomenna klo 16:00 Huomenna klo 16:00
Pe @ 19 Perjantaina klo 19 (perjantaina @ 19, pe klo 19, pe klo 1900, pe klo 19:00 myös toimivat)
18:00 Tänään klo 18.00 (jos 18.00 on jo mennyt, jolloin tehtävä siirretään huomiselle)
5 päivän kuluttua 5 päivää tästä päivästä (+5 päivää toimii myös)
3 viikon kuluttua 3 viikkoa tästä päivästä
2 tunnin kuluttua 2 tunnin kuluttua tästä hetkestä
aamulla Klo 9.00
iltapäivällä Klo 12.00
illalla Klo 19.00
jonain päivänä kahden kuukauden kuluttua

Toistuvat eräpäivät

Kun haluat tehtävän toistuvan päivittäin, viikoittain, kuukausittain tai haluamasi päivämäärän mukaan, voit määrittää toistuvan eräpäivän: Lisätietoja siitä, miten määrität toistuvia eräpäiviä, kuten päivittäin, viikoittain tai joka kolmas kuukausi.

UKK

Onko mahdollista poistaa eräpäivä luonnollisella kielellä?

Kyllä. Jos kirjoitat ei päivämäärää, eräpäivä poistetaan, kun lisäät tai päivität tehtävän.

Onko mahdollista muuttaa Todoistin tulkintaa Ensi viikko - tai Tänä viikonloppuna -vaihtoehtojen päivästä?

Kyllä, voit tehdä tämän tilisi asetuksissa:

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Avaa Yleinen-välilehti.
  4. Vieritä alas kohtaan Päivämäärä ja aika.
  1. Avaa valikko pyyhkäisemällä sovelluksen alareunasta ylöspäin.
  2. Avaa asetukset napauttamalla rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Yleiset.
  4. Vieritä alas kohtaan Päivämäärä ja aika.
  1. Napauta oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta.
  2. Napauta Asetulset.
  3. Valitse Yleiset.
  4. Vieritä alas kohtaan Päivämäärä ja aika.

Kun ajoitan tehtävää, näen joskus erilaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi joskus näen vaihtoehdon Tänä viikonloppuna ja toisinaan näen vaihtoehdon Ensi viikonloppuna. Miksi niin?

Ehdotettaessa uutta eräpäivää, ajastin muuttaa ehdotusta tekijöiden, kuten nykyisen päivämäärän, perusteella. Tänä viikonloppuna voi esiintyä esimerkiksi vain maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, ja Ensi viikonloppuna voi ilmestyä vain viikonloppuisin.

Mitkä ovat värikoodauksen eräaikojen kriteerit?

Eräpäivät näkyvät seuraavilla väreillä:

• Punainen: erääntyneet tehtävät
  • Vihreä: tänään erääntyvät tehtävät
  • Ruskea: huomenna erääntyvät tehtävät
  • Purppura: seuraavien 2-7 päivän aikana erääntyvät tehtävät
  • Ei väriä: yli 8 päivän jälkeen erääntyvät tehtävät