Eräpäivät ja ajat

Business

Eräpäivät! Ovat niin tärkeitä, mutta silti niin helppo unohtaa.

Todoistissa voit varmistaa, että et koskaan unohda mitään lisäämällä eräpäiviä ja/tai aikoja tehtäviisi. Voit jopa luoda toistuvia eräpäiviä, kuten "Lähetä äidille synttärikortti joka 19. heinäkuuta" ja "Vie roskat kierrätykseen joka toinen keskiviikko".

Kertaluontoisen tai toistuvan eräpäivän määrittäminen

Helpoin tapa lisätä eräpäivä millä tahansa alustalla – työpöytä, mobiili tai verkkoversio – on yksinkertaisesti kirjoittaa tehtäväkenttään tehtävän nimen kanssa. Älykäs Pikalisäys tunnistaa automaattisesti päivämäärän, korostaa sen ja lisää sen, kun tallennat tehtävän.

Voit kuvailla melkein minkä tahansa päivämäärän käyttämällä luonnollista kieltä, kuten yksinkertaisesta huomenna klo 16 aina spesifimpään toistuvaan eräpäivään, kuten joka 3. tiistai alkaen 29. elo päättyen 6 kuukauden kuluttua.

Tällä hetkellä emme tue arabiaa, kiinaa (perinteinen), tšekkiä ja turkkia eräpäivien kohdalla, mutta työskentelemme sen parissa ja aiomme lisätä tuen näille kielille tulevaisuudessa.

Joskus päivämäärä on osa tehtävän nimeä eräpäivän sijaan. Esimerkiksi tehtävä "Luo kuukausittainen raportti", "kuukausittainen" korostetaan automaattisesti eräpäivänä. Voit poistaa korostuksen klikkaamalla tai napauttamalla sanaa. Voit myös poistaa käytöstä automaattisen päivämäärän tunnistuksen kokonaan.

Eräpäivä määrittäminen käyttämällä ajastinta

Voit myös ajastaa tehtävän klikkaamalla tai napauttamalla päivämääräkenttää tai kalenterikuvaketta, kun lisäät tai muokkaat tehtävää millä tahansa alustalla. Voit valita manuaalisesti päivämäärän kalenterista tai käyttää käteviä pikavalintoja, kuten Tänään, Myöhemmin tällä viikolla tai Tänä viikonloppuna.

Aseta eräaika klikkamalla vasemmassa alakulmassa olevaa + Lisää aika -painiketta.

Aseta eräaika klikkaammalla oikeassa alakulmassa olevaa >-nuolta ja klikkaamalla sitten vasemmassa alakulmassa olevaa + Lisää aika -painiketta.

Jos haluat lisätä tai muuttaa nykyisen tehtävän päivämäärää puhelimella tai tabletilla, pyyhkäise tehtävää oikealta vasemmalle. Aseta eräaika napauttamalla oikeassa alakulmassa >-nuolta ja napauttamalla sitten vasemmassa alakulmassa + Lisää aika.

Jos haluat lisätä tai muuttaa nykyisen tehtävän päivämäärää puhelimella tai tabletilla, pyyhkäise tehtävää oikealta vasemmalle. Aseta eräaika napauttamalla oikeassa alakulmassa >-nuolta ja napauttamalla sitten vasemmassa alakulmassa + Lisää aika.

Joskus on hyvä tietää, onko tietty päivämäärä jo täynnä tehtäviä ennen tehtävän ajoittamista. Jos haluat nähdä tämän, kirjoita uusi eräpäivä tai valitse se kalenterista, kun ajoitat tehtävää uudelleen ajastimen avulla. Näet esikatselun siitä, kuinka monta tehtävää on jo ajoitettu kyseiselle päivälle:

Esimerkkejä päivämäärämuodoista, joita voit käyttää

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä päivämääristä ja toistuvista eräpäivistä, joita voit hyödyntää omissa tehtävissäsi. Jos et ole varma, onko tietty päivämäärämuoto tuettu, kirjoita se tehtäväkenttään käyttämällä luonnollista kieltä. On hyvin todennäköistä, että Todoist ymmärtää, mitä tarkoitat.

Kertaluonteiset eräpäivät

Voit käyttää näitä ehtoja, kun lisäät tehtävän tietylle päivämäärälle.

Kirjoittamasi:

Miten Todoist ymmärtää:

tänään

Tänään (tän toimii myös)

huomenna

Huomenna (huo toimii myös)

seuraava viikko

Oletuksena seuraava maanantai (tämä voidaan muuttaa asetuksissa)

ensi kuussa

seuraavan kuukauden 1. päivä

27. tammi

27. tammikuuta (tammi 27., 27/1 toimivat myös)

27.01.2016

27. tammikuuta 2016 (01/27/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 toimivat myös)

27.

Kuluvan kuukauden 27. päivä

tammikuun puolivälissä

15. tammikuuta

kuukauden lopussa

Kuluvan kuukauden viimeinen päivä

tänään klo 10

Tänään klo 10.00

huomenna klo 16

Huomenna klo 16.00

pe @ 19

Perjantai klo 19.00 (perjantai @ 19, pe klo 19, pe klo 19.00 toimivat myös)

18.00

Tänään klo 18.00 (jos tehtävä lisätään 18.00 jälkeen, jolloin kyseessä on huominen päivä)

5 päivän kuluttua

5 päivän päästä (+5 toimii myös)

3 viikon kuluttua

3 viikkoa tästä päivästä

2 tunnin kuluttua

2 tunnin kuluttua

Toistuvat eräpäivät

Kun haluat tehtävän toistuvan päivittäin, viikoittain, kuukausittain tai haluamasi päivämäärän mukaan, voit määrittää toistuvan eräpäivän: Lisätietoja siitä, miten määrität toistuvia eräpäiviä, kuten päivittäin, viikoittain tai joka kolmas kuukausi.

UKK

K: Onko mahdollista poistaa eräpäivä luonnollisella kielellä?

A: Kyllä. Jos kirjoitat ei päivämäärää, eräpäivä poistetaan, kun lisäät tai päivität tehtävän.

K: Onko mahdollista muuttaa Todoistin tulkintaa Ensi viikko - tai Tänä viikonloppuna -vaihtoehtojen päivästä?

V: Kyllä, voit tehdä tämän tilisi asetuksissa:

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta
  2. Valitse Asetukset
  3. Avaa Yleinen-välilehti
  4. Vieritä alas kohtaan Päivämäärä ja aika

K: Kun ajoitan tehtävää, näen joskus erilaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi joskus näen vaihtoehdon Tänä viikonloppuna ja toisinaan näen vaihtoehdon Ensi viikonloppuna. Miksi niin?

V: Ehdotettaessa uutta eräpäivää, ajastin muuttaa ehdotusta tekijöiden, kuten nykyisen päivämäärän, perusteella. Tänä viikonloppuna voi esiintyä esimerkiksi vain maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, ja Ensi viikonloppuna voi ilmestyä vain viikonloppuisin.