Muistutukset

Business

Haluatko tietää kaiken muistamisen salaisuuden? Anna Todoistin muistuttaa sinua.

Olipa kyseessä tärkeän raportin takaraja tai ystävän syntymäpäivä, määritä vain muistutus ja voit olla huoletta. Todoist lähettää sinulle push-ilmoituksen tai sähköpostin tehtävistä, joten et koskaan unohda mitään tärkeää.

Automaattisten muistutusten määrittäminen

Kun asetat sekä eräpäivän että ajan tehtävälle, Todoist asettaa automaattisesti muistuksen sinulle. Esimerkiksi kun luot tehtävän huomiselle kello 16.00, Todoist lähettää automaattisesti muistutuksen 30 minuuttia etukäteen.

Voit muuttaa muistutuksen oletusasetuksia. Valitse, kuinka paljon etukäteen haluat vastaanottaa automaattisen muistutuksen ja haluatko saada muistutuksen push-ilmoituksena tai sähköpostitse.

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta ja valitse Asetukset.
  2. Klikkaa Muistutukset-välilehteä.
  3. Valitse valintaruutu, millaisia ilmoituksia haluat saada:
    • Työpöytäilmoitus, jotta saat ilmoituksia käyttöjärjestelmän kautta.
    • Mobiili-push-ilmoitus, jotta saat ilmoituksia mobiililaitteellasi.
    • Sähköposti, jotta saat muistutusviestin sähköpostiisi, jonka olet lisännyt Asetukset → Tili.
  4. Valitse suhteellinen aika oletusaika-pudotusvalikosta.
  1. Klikkaa Todoistin oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta.
  2. Valitse Asetukset-kohdassa Muistutukset.
  3. Valitse valintaruutu, millaisia ilmoituksia haluat saada:
    • Työpöytäilmoitus, jotta saat ilmoituksia käyttöjärjestelmän kautta.
    • Mobiili-push-ilmoitus, jotta saat ilmoituksia mobiililaitteellasi.
    • Sähköposti, jotta saat muistutusviestin sähköpostiisi, jonka olet lisännyt Asetukset → Tili.
  4. (Valinnainen) Kun torkutat muistutuksen Windows 10:ssä, voit halutessasi saada muistutuksen sitä myöhemmin. Valitse haluamasi aikaväli alla olevasta ”Kun torkutettu, odota...” -pudotusvalikosta.
  5. Valitse suhteellinen aika Lähetä automaattiset muistutukset -pudotusvalikosta.
Huomaa, että Keskittymisavustaja estää automaattisesti Twistin ilmoitukset. Jos haluat vastaanottaa ilmoituksia prioriteettitilassa, mene AsetuksetJärjestelmäKeskittymisavustaja → valitse Prioriteetti-valikossa Mukauta prioriteettiluetteloa → valitse Lisää sovellus → valitse Twist.
  1. Napauta oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta.
  2. Napauta Muistutukset.
  3. Napauta Muistuta minua, valitse valintaruutu, millaisia ilmoituksia haluat saada:
    • Työpöytäilmoitus, jotta saat ilmoituksia käyttöjärjestelmän kautta.
    • Mobiili-push-ilmoitus, jotta saat ilmoituksia mobiililaitteellasi.
    • Sähköposti, jotta saat muistutusviestin sähköpostiisi, jonka olet lisännyt Asetukset → Tili.
  4. (Valinnainen) Kun torkutat muistutuksen iOS:ssä, voit halutessasi saada muistutuksen sitä myöhemmin. Napauta Kun torkutettu… ja valitse haluamasi aikaväli luettelosta.
  5. Napauta Automaattiset muistutukset ja valitse suhteellinen aika luettelosta.
  1. Napauta vasemmassa yläkulmassa valikkokuvaketta.
  2. Napauta Asetukset ja valitse Muistutukset.
  3. Napauta Muistuta minua, valitse valintaruutu, millaisia ilmoituksia haluat saada:
    • Mobiili-push-ilmoitus, jotta saat ilmoituksia mobiililaitteellasi.
    • Työpöydän push-ilmoitus, jotta saat ilmoituksia käyttöjärjestelmän kautta.
    • Sähköposti, jotta saat muistutusviestin sähköpostiisi, jonka olet lisännyt Asetukset → Tili.
  4. (Valinnainen) Kun torkutat muistutuksen Androidissa, voit halutessasi saada muistutuksen sitä myöhemmin. Napauta Kun torkutettu… ja valitse haluamasi aikaväli luettelosta.
  5. Napauta Lähetä automaattiset muistutukset ja valitse suhteellinen aika luettelosta.

Mukautettujen muistutusten määrittäminen

Luo mukautettuja muistutuksia mihin tahansa tehtävään riippumatta siitä, onko sillä eräpäivä ja aika vai ei:

Sinulla voi jopa olla muistutus, joka hälyttää tietyssä paikassa, esimerkiksi ruokakaupassa.
  1. Kun lisäät tai muokkaat tehtävää, klikkaa oikeassa alakulmassa web_reminder.svg-herätyskellokuvaketta.
  2. Klikkaa kellokuvaketta valitaksesi, haluatko luoda päivämäärään ja aikaan tai sijaintiin perustuvan muistutuksen. Olemassa oleville tehtäville, joilla on eräaika, näet kolmannen vaihtoehdon – Ennen tehtävää – jonka avulla voit asettaa muistutukselle tietyn ajan ennen kuin tehtävä erääntyy.
  3. Riippuen valitsemastasi vaihtoehdosta vaiheessa 2, määritä hälytyskriteerit – kirjoita päivämäärä ja aika, sijainti tai valitse suhteellinen aika ennen tehtävän erääntyy.
  4. Klikkaa Lisää muistutus.
  5. Klikkaa Lisää tehtävä (luotaessa uutta tehtävää) tai Tallenna (muokatessa olemassa olevaa tehtävää).

1. Kun lisäät tai muokkaat tehtävää, klikkaa oikeassa alakulmassa win10_reminder.svg-herätyskellokuvaketta.
  2. Klikkaa kellokuvaketta valitaksesi, haluatko luoda päivämäärään ja aikaan tai sijaintiin pohjautuvan muistutuksen.
  3. Riippuen valitsemastasi vaihtoehdosta vaiheessa 2, määritä hälytyskriteerit – kirjoita sijainti, tietty päivämäärä ja aika tai sijainti.
  4. Klikkaa Lisää muistutus.

Windows 10 tukee tällä hetkellä vain aikapohjaisia push-ilmoituksia ja sijaintipohjaisia muistutuksia. Lisäämme sähköpostimuistutukset ja tuen lähettää muistutuksia yhteistyökumppaneille tulevaisuudessa.

1. Kun lisäät tai muokkaat tehtävää, napauta ios_reminder.svg-herätyskellokuvaketta.
  2. Valitse, haluatko saada muistutuksen ajan ja päivämäärän tai sijainnin perusteella. Olemassa oleville tehtäville, joilla on eräaika, näet kolmannen vaihtoehdon – Ennen tehtävää – jonka avulla voit asettaa muistutukselle tietyn ajan ennen kuin tehtävä erääntyy.
  3. Riippuen valitsemastasi vaihtoehdosta vaiheessa 2, määritä hälytyskriteerit – kirjoita tietty päivämäärä ja aika sijainti tai suhteellinen aika ennen tehtävän erääntyy.
  4. Tallenna muistutus napauttamalla Valmis.
  5. (Kun luot uutta tehtävää) Napauta ios_submit.svg-lähetyskuvaketta.

1. Kun lisäät tai muokkaat tehtävää, napauta android_reminder.svg-herätyskellokuvaketta.
  2. Napauta vasemmassa alakulmassa kellokuvaketta ja valitse, haluatko saada muistutuksen ajan ja päivämäärän tai sijainnin perusteella. Olemassa oleville tehtäville, joilla on eräaika, näet kolmannen vaihtoehdon – Ennen tehtävää – jonka avulla voit asettaa muistutukselle tietyn ajan ennen kuin tehtävä erääntyy.
  3. Riippuen valitsemastasi vaihtoehdosta vaiheessa 2, määritä hälytyskriteerit – kirjoita tietty päivämäärä ja aika sijainti tai suhteellinen aika ennen tehtävän erääntyy.
  4. Napauta android_submit.svg-lähetyskuvaketta tallentaaksesi muistutuksen.
  5. Napauta vasemmassa yläkulmassa back_arrow_android.svg-Takaisin-nuolta palataksesi tehtävään.
  6. (Kun luot uutta tehtävää) Napauta android_submit.svg-lähetyskuvaketta.

UKK

K: Mitä päivämäärä- ja aikamuotoja tuetaan muistutusten luomiseksi?

V: Kaikki mahdolliset eräpäivät ja -ajat, joita voidaan käyttää tehtävien ajoitukseen, toimivat myös muistutuksien kohdalla.

K: Voinko luoda toistuvan muistutuksen tehtävääni?

V: Ehdottomasti! Käytä vain toistuvia eräpäiviä ja -aikoja.

K: Mitkä laitteet voivat vastaanottaa sijaintipohjaisia muistutuksia?

V: Sijaintipohjaiset muistutukset ovat käytettävissä vain iOS- tai Android-laitteissa.

K: Onko mahdollista saada sijaintipohjaisia muistutussähköposteja?

V: Ei, sijaintiperusteinen muistutus näkyy vain push-ilmoituksena laitteessa, joka laukaisee muistutuksen.

K: Täytyykö minun tehdä iOS- tai Android-laitteessani mitään, jotta saan sijaintipohjaisia muistutuksia?

V: Androidissa sijaintipohjaiset muistutukset määritetään oletusarvoisesti; ei vaadi toimenpiteitä.

iOS:ssa saatat joutua ottamaan käyttöön sijaintipohjaiset hälytykset: Avaa Asetukset-sovellus → TietosuojaSijaintipalvelut → kytke päälle ”Sijaintipalvelut” → vieritä alas ja napauta Järjestelmäpalvelut → kytke päälle ”Sijaintipohjaiset ilmoitukset”.