Alitehtävät

Business

Ajattele isosti, huolehdi sitten yksityiskohdista. Todoistissa voit helposti pilkkoa isot ja ylivoimaiset tehtävät pieniksi hallittaviksi alitehtäviksi (ja muuntaa alitehtävät jopa pienemmiksi niin halutessasi).

Voit luoda alitehtäviä vain projektissa. Se ei ole mahdollista Tänään- ja Seuraavat 7 päivää -näkymissä tai suodatetuissa näkymissä.

Alitehtävien luominen

1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tehtävää, johon haluat lisätä alitehtävän.
  2. Valitse Lisää tehtävä alapuolelle.
  3. Paina Ctrl + → muuttaaksesi tehtävän alitehtäväksi.
  4. Kirjoita tehtävän nimi ja lisätiedot, jotka haluat lisätä.
  5. Tallenna tehtävä klikkaamalla Lisää tehtävä tai painamalla Enter.
  1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tehtävää, johon haluat lisätä alitehtävän.
  2. Valitse Lisää tehtävä alapuolelle.
  3. Paina Alt + Shift + → muuttaaksesi tehtävän alitehtäväksi.
  4. Kirjoita tehtävän nimi ja lisätiedot, jotka haluat lisätä.
  5. Tallenna tehtävä klikkaamalla Lisää tehtävä tai painamalla Enter.
  1. Napauta oikeassa alareunassa +-painiketta.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja lisätiedot, jotka haluat lisätä.
  3. Paina ja pidä tehtäväkentän yläpuolella olevaa nuolipainiketta painettuna.
  4. Säädä sisennyksen tasoa siirtämällä kahvaa vasemmalle tai oikealle ja vapauta sitten.
  5. Tallenna tehtävä napauttamalla lähetäkuvaketta.
  6. (Valinnainen) Pidä painettuna uutta alitehtävää, vedä ja pudota se haluamaasi kohtaan luettelossa.
  1. Napauta +-painiketta.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja lisätiedot, jotka haluat lisätä.
  3. Paina ja pidä tehtäväkentän yläpuolella olevaa nuolipainiketta painettuna.
  4. Säädä sisennyksen tasoa siirtämällä kahvaa vasemmalle tai oikealle ja vapauta sitten.
  5. Tallenna tehtävä napauttamalla lähetäkuvaketta.
  6. (Valinnainen) Pidä painettuna uutta alitehtävää, vedä ja pudota se haluamaasi kohtaan luettelossa.

Voit myös luoda uuden tehtävän tai alitehtävän projektiluettelon keskelle käyttämällä kahta sormea erottamalla kaksi tehtävää toisistaan (tämä avaa tehtävän pikalisäyksen). Uusi tehtävä tallennetaan täsmälleen kyseiseen kohtaan luettelossa.

Nykyisen tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Vie hiiren osoitin tehtävän päälle.
  2. Klikkaa ja pidä harmaata ”kahvaa” painettuna, joka näkyy tehtävän vasemmalla puolella.
  3. Muuta alitehtävän tasoa vetämällä sitä vasemmalta oikealle.

Muuta alitehtävän tasoa vetämällä sitä vasemmalta oikealle.

1. Paina pitkään tehtävää.
  2. Vedä vasemmalta oikealle ja pudota se muuttaaksesi alitehtävän tasoa.

Voit myös käyttää tehtävähierarkioita järjestääksesi tehtäväluettelot osioihin, joissa on otsikot.

UKK

K: Miksi näen alitehtävät kahdesti Tänään-näkymässäsi?

V: Jos määrität päätehtävän ja alitehtävän päivämäärän tälle päivälle, jolloin molemmat näkyvät Tänään-näkymässäsi tarkoittaen, että alitehtävä näkyy kahdesti. Toistaiseksi arvioimme tämän ominaisuuden käytettävyyttä.

K: Kuinka monta sisennystasoa tuetaan Todoistissa?

V: Todoist tukee 4 sisennystasoa. Alitehtävän sisennystaso on 1 ja ali-ali-ali-alitehtävän sisennystaso on 4.

K: Miten piilotan alitehtävät heti suorittamisen jälkeen?

V: Jos et halua, että alitehtävät ovat näkyvissä suorittamisen jälkeen, voit arkistoida ne heti:

Pidä Shift-näppäintä painettuna, kun kuittaat alitehtävän pois.
Voit myös siirtää hiiren osoittimen alitehtävän päälle, klikkaa sitten kolmen pisteen kuvaketta ja valitse pudotusvalikosta Arkistoi tehtävä.
Pidä Shift-näppäintä painettuna, kun kuittaat alitehtävän pois.
Voit myös viedä hiiren osoittimen alitehtävän päälle, klikka sitten kolmen pisteen kuvaketta ja valitse pudotusvalikosta Arkistoi.

Suorita ensin tehtävä napauttamalla sen vasemmalla puolella olevaa ympyrää ja sitten pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle.