Johdanto: Alitehtävät

Business

Suunnittele isosti, huolehdi sitten yksityiskohdista. Todoistissa voit helposti pilkkoa isot ja ylivoimaiset tehtävät pieniksi hallittaviksi alitehtäviksi (ja muuntaa alitehtävät jopa pienemmiksi niin halutessasi).

Voit luoda alitehtäviä vain projektissa. Se ei ole mahdollista Tänään- ja Tuleva-näkymissä tai suodatetuissa näkymissä.

Alitehtävien luominen

1. Klikkaa tehtävää, johon haluat lisätä alitehtävän. Tämä avaa tehtävänäkymän.
  2. Valitse Lisää alitehtävä.
  3. Kirjoita tehtävän nimi ja lisätiedot.
  4. Klikkaa Lisää tehtävä tai paina Enter-näppäintä tallentaaksesi tehtävän.
  1. Luo alitehtävä vetämällä dynaaminen lisäyspainike päätehtävän alapuolelle ja vetämällä sitä sitten hiukan oikealle.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja lisätiedot.
  3. Napauta lähetyskuvaketta android_submit.svg tallentaaksesi tehtävän.
  1. Luo alitehtävä vetämällä dynaaminen lisäyspainike päätehtävän alapuolelle ja vetämällä sitä sitten hiukan oikealle.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja lisätiedot.
  3. Napauta lähetyskuvaketta ios_submit.svg tallentaaksesi tehtävän.iOS_-_Add_subtask.gif
Voit lisätä alitehtäviä helposti tehtävänäkymällä.

Nykyisen tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Vie hiiren osoitin tehtävän päälle.
  2. Klikkaa ja pidä painettuna tehtävän vasemmalla puolella näkyvää harmaata kahvaa.
  3. Muuta alitehtävän tasoa vetämällä sitä vasemmalta oikealle.
  1. Paina pitkään tehtävää.
  2. Vedä ja pudota tehtävä vasemmalta oikealle muuttaaksesi alitehtävän tasoa.

Tällä hetkellä olemassa olevaa tehtävää ei voida muuttaa alitehtäväksi, kun näkymälle on asetettu lajitteluvaihtoehto.

Muunna alitehtävä päätehtäväksi

1. Vie hiiren osoitin tehtävän päälle.
  2. Klikkaa ja pidä painettuna tehtävän vasemmalla puolella näkyvää harmaata kahvaa.
  3. Vedä alitehtävä sen nykyisen päätehtävän päälle.
  1. Paina pitkään tehtävää.
  2. Vedä oikealta vasemmalle, kunnes se on samalla sisennystasolla kuin päätehtävä, tai vedä alitehtävä sen nykyisen päätehtävän päälle.

Voit myös käyttää tehtävähierarkioita järjestääksesi tehtäväluettelot osioihin, joissa on otsikot.

UKK

Miksi näen alitehtävät kahdesti Tänään-näkymässäni?

Jos määrität päätehtävän ja alitehtävän päivämäärän tälle päivälle, jolloin molemmat näkyvät Tänään-näkymässäsi, minkä seurauksena alitehtävä esiintyy kahdesti. Toistaiseksi arvioimme tämän ominaisuuden käytettävyyttä.

Kuinka monta sisennystasoa Todoist tukee?

Todoist tukee 4 sisennystasoa. Alitehtävän sisennystaso on 1 ja ali-ali-ali-alitehtävän sisennystaso on 4.

Onko olemassa tapaa tarkastella tehtävän suoritettuja alitehtäviä?

Ehdottomasti. Voit helposti nähdä tehtävän suoritetut alitehtävät tehtävänäkymällä.

Voinko vetää ja pudottaa -toiminnolla muuttaa tehtävän alitehtäväksi Taulu-näkymässä?

Valitettavasti et. Sinun on oltava luettelonäkymässä, jos haluat tehdä tehtävästä alitehtävän vetämällä ja pudottamalla.

Käytän mukautettua lajitteluvaihtoehtoa, mutta alitehtäviäni ei ole lajiteltu Tehtävä-näkymässä. Onko tämä vika?

Ei, tämä on normaalia käyttäytymistä. Huomaa kuitenkin, että voit vetää ja pudottaa alitehtäviä manuaalisesti haluttuun sijaintiin Tehtävä-näkymässä.

Miksi alitehtäväni eivät nollaudu automaattisesti toistuvan päätehtävänsä kanssa?

Tällä hetkellä alitehtäviä ei nollata, kun toistuva päätehtävä on suoritettu. Jos haluat, että myös alitehtäväsi toistuvat, muista lisätä tämän päätehtävän alatehtäviin toistuvat eräpäivät.