Sirin käyttäminen Todoistin kanssa

Business

Sanele tehtävät ja pysy ajan tasalla siitä, mitä sinun täytyy tehdä käyttäen vain ääntäsi. Siri voi lisätä tehtäviä ja etsiä puolestasi minkä tahansa tarvitsemasi tehtävänäkymän.

Tehtävien lisääminen Sirillä

Voit lisätä tehtäviä pyytämällä Sirin paikalle ja käyttämällä luonnollista kieltä tehtävien lisäämiseen. Voit käyttää muutamia lauseita varmistaaksesi, että Siri ymmärtää, mitä haluat tehdä:

• Add [task name] in Todoist [Lisää [tehtävän nimi] apissa Todoist]
  • Add a task named [task name] in Todoist [Lisää tehtävä nimeltä [tehtävän nimi] apissa Todoist]
  • Remind me to [task name] in Todoist [Muistuta minua [tehtävän nimi] apissa Todoist]

Voit myös lisätä eräpäivän ja ajan sekä projektin mihin tahansa tehtävään käyttämällä äänikomentoja:

• Add [task name] [due date and time] in Todoist [Lisää [tehtävän nimi] [eräpäivä ja aika] apissa Todoist]
  • Add [task name] to my [project name] list in Todoist [Lisää [tehtävän nimi] [projektin nimi] listaan apissa Todoist]

Kun tarkastelet tai lisäät tehtäviä projekteihin, sinun on käytettävä sanaa "lista" projektin nimen jälkeen. Siri ei vielä ymmärrä sanaa "projekti".

Esimerkiksi:

• Remind me to call John tomorrow at 5pm in Todoist [Muistuta minua soittaa Jounille huomenna klo 17 apissa Todoist]
  • Add buy milk to my groceries list in Todoist [Lisää osta maitoa ruokaostokset-listaan apissa Todoist]
  • Add go for a jog in Todoist [Lisää lähde lenkille apissa Todoist]

Kun lisäät tehtävän ilman projektia, se lisätään Todoistin Yleiset-projektiin.

Tehtävien tarkasteleminen Sirin avulla

Voit pyytää Siriä näyttämään tehtäväluettelon päivämäärän, projektin tai molempien mukaan. Tässä on muutamia esimerkkejä äänikomennoista, joita voit käyttää:

• Show me all the tasks for today in Todoist [Näytä kaikki tehtävät tältä päivältä apissa Todoist]
  • Show me all the tasks for the next 7 days in Todoist [Näytä kaikki tehtävät seuraavien 7 päivän aikana apissa Todoist]
  • Show me all the tasks for today between 10am and 12am in Todoist [Näytä kaikki tehtävät tältä päivältä 10 ja 12 välisenä aikana apissa Todoist]
  • Näytä ostoslista apissa Todoist

Kuten huomasit, sinun on sanottava "apissa Todoist" minkä tahansa pyynnön lopussa, jotta hän ymmärtäisi, mitä haluat tehdä.

Todoistin käyttäminen Siri-pikavalintojen kanssa

Siri-pikavalinnat tarjoavat sinulle mahdollisuuden käyttää Todoistia muokatuilla lauseilla iOS 12:ssa ja uudemmissa. Jos esimerkiksi pyydät Siriä "Kerro minulle päivästäni", jolloin Siri lukee päivän Todoist-tehtävät.

Voit lisätä Todoist-pikavalinnan iOS-laitteellesi seuraavasti:

1. Siirry iOS-laitteen Asetuksiin > Todoist > Siri ja haku > Pikavalinnat
  2. Napauta haluamaasi pikavalintaa ja määritä sitten lause käyttääksesi kyseistä pikavalintaa.
Varmistaaksesi, että oikeat Siri-pikavalinnat ovat käytettävissäsi, Todoist ehdottaa Siri-pikavalintoja käyttämiesi projektien ja näkymien perusteella. Jos käytät esimerkiksi Tänään-näkymää joka aamu, se on käytettävissä pikavalintojen luettelossa.

UKK

K: Voinko käyttää Siriä Todoistin kanssa iOS 10:ssä?

V: Sirin käyttäminen Todoistin kanssa toimii vain iOS 11:ssä tai uudemmissa.

K: Siri ei ymmärrä minua vaikka käytän oikeita lauseita!

V: Joskus Siri voi olla hieman arvaamaton. Sinun kannattaa yrittää lausua Todoist "Tah-do-ist". Kokeile muuttaa puhenopeuttasi ja tiedosta, että Siri oppii, vaikka se voi viedä aikaa.

K: Voinko käyttää Siriä Todoistin kanssa muilla kielillä?

V: Voit käyttää Todoistia Sirin kanssa kaikilla tuetuilla kielillä. Joskus toimivuus voi olla hieman arvaamatonta, ja saatat joutua muuttamaan "Todoist"-sanan ääntämistä tai puheen nopeutta ja äänensävyä.

Jos kielesi on tuettu, mutta Siri ei ymmärrä sinua, voit selvittää, miten voit lisätä tehtäviä omalla kielelläsi hyödyntämällä Applen tukisivun puolivälissä olevilla esimerkkilausekkeilla. Voit myös selvittää, miten voit tarkastella tehtäviä käyttämällä tämän sivun esimerkkilauseita.

K: Voinko käyttää Siriä Mac- tai Apple Watch -ohjelmien kanssa?

V: Et vielä, mutta pysy kuulolla.

K: Voinko nähdä lisää esimerkkejä siitä, mikä toimii ja mikä ei?

V: Tässä on kätevä luettelo siitä, mikä toimii ja mikä ei.