Todoistin käyttäminen kalenterisi kanssa

Business

Kalenterisyötteillä näet kaikki aikataulutetut Todoist-tehtävät kalenterisovelluksessasi: Google Kalenteri, Apple Kalenteri, Outlook-kalenteri ja muut kalenterit, joiden avulla voit tilata URL-syötteen.

Google Kalenteri on tällä hetkellä ainoa kalenterisovellus, joka sallii kaksisuuntaisen synkronoinnin. Kaikki muut kalenterisyötteet synkronoidaan vain yhteen suuntaan (Todoistista kalenteriin). Lisätietoja.

Tehtävät, joilla on vain eräpäivä, näkyvät koko päivän tapahtumina. Kun taas tehtävät, joilla on eräpäivänä ja kellonaika, näkyvät yhden tunnin lohkoina kalenterissasi.

Todoist voidaan liittää kalenteriin kahdella tavalla:

Jos käytät macOS-sovellusta, huomaa, että tällä hetkellä ei ole mahdollista käyttää Integraatiot-välilehden Apple Kalenteri- tai Outlook-asetuksia. Noudata alla olevia vaihtoehtoisia MacOS:n ohjeita tai käytä selainta kalenterisyötteen määrittämiseen.

Tilin kalenterisyöte

Tilin kalenterisyöte synkronoi kaikkien projektien tehtävät, joilla on eräpäivä ja/tai kellonaika. Uusi "Todoist"-kalenteri luodaan valitsemassasi kalenterisovelluksessa. Määritä se seuraavasti:

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Integrations.
  3. Noudata vaiheita sen mukaan, mitä kalenterisovellusta haluat käyttää:

Apple Kalenteri

1. Klikkaa kalenterin syötteen URL-osoitteen alapuolelta Kopioi leikepöydälle.
  2. Avaa Applen Kalenteri-sovellus.
  3. Klikkaaa yläreunassa Tiedosto.
  4. Valitse Uusi kalenteritilaus...
  5. Liitä aiemmin kopioimasi iCal-syöte.
  6. Valitse Automaattinen päivitystaajuus.
  7. Valitse OK.

Outlook

1. Klikkaa kalenterin syötteen URL-osoitteen alapuolelta Kopioi leikepöydälle.
  2. Avaa Outlook-kalenteri.
  3. Klikkaa oikealla Muut kalenterit.
  4. Valitse Lisää kalenteri.
  5. Klikkaa Internetistä...
  6. Liitä iCal-URL-osoite.
  7. Klikkaa OK.

Google Kalenteri

1. Klikkaa kalenterin syötteen URL-osoitteen alapuolelta Kopioi leikepöydälle.
  2. Avaa Google Kalenteri.
  3. Klikkaa vasemmalla Omat kalenterit -kohdan alla olevaa +-kuvaketta.
  4. Valitse URL-osoitteesta ja lisää uusi kalenteri noudattamalla ohjeita.
  1. Siirry osoitteeseen https://todoist.com ja kirjaudu Todoistiin.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi.
  3. Napauta Integraatiot.
  4. Tilataksesi Apple Kalenterin kautta, napauta Kopioi leikepöydälle kalenterisyötteen URL-osoitteen alapuolelta.
  5. Avaa Asetukset-sovellus iOS-laitteellasi.
  6. Vieritä alaspäin ja napauta Mail > Tilit.
  7. Napauta Lisää tili ja napauta Muu.
  8. Valitse Lisää tilattu kalenteri ja liitä aiemmin kopioimasi URL-osoite.
  9. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  10. Nimeä kalenteri uudelleen halutessasi, napauta sitten Tallenna. Kun avaat iOS:n Kalenterin ja napautat saatavilla olevia kalentereita, sinun pitäisi nähdä juuri lisätty iCal-syötetilaus Tilatut-osion alapuolella.

Vielä ei ole mahdollista tilata kalenterisyötettä Android-laitteellasi. Voit silti noudattaa ohjeita tilataksesi Todoistin kalenterisyötteen verkkoversiosta. Uusi Todoist-kalenteri synkronoituu myös mobiilisovelluksen kanssa.

Projektin kalenterisyöte

Projektin kalenterisyötteen avulla voit valita yhden projektin, joka synkronoidaan kalenterisi kanssa. Uusi kalenteri luodaan jokaiselle uudelle projektille, jotka yhdistät. Voit jopa jakaa kalenterisyötteitä työtovereiden, asiakkaiden, perheenjäsenten tai ystävien välillä.

Määritä se seuraavasti:

1. Avaa projekti, jota haluat tarkastella kalenterissasi.
    2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
    3. Valitse Projektin kalenterisyöte.
    4. Noudata vaiheita sen mukaan, mitä kalenterisovellusta haluat käyttää:

Apple Kalenteri

1. Klikkaa kalenterin syötteen URL-osoitteen alapuolelta Kopioi leikepöydälle.
  2. Avaa Applen Kalenteri-sovellus.
  3. Klikkaaa yläreunassa Tiedosto.
  4. Valitse Uusi kalenteritilaus...
  5. Liitä aiemmin kopioimasi iCal-syöte.
  6. Valitse Automaattinen päivitystaajuus.
  7. Valitse OK.

Outlook

1. Klikkaa kalenterin syötteen URL-osoitteen alapuolelta Kopioi leikepöydälle.
  2. Avaa Outlook-kalenteri.
  3. Klikkaa oikealla Muut kalenterit.
  4. Valitse Lisää kalenteri.
  5. Klikkaa Internetistä...
  6. Liitä iCal-URL-osoite.
  7. Klikkaa OK.

Google Kalenteri

1. Klikkaa kalenterin syötteen URL-osoitteen alapuolelta Kopioi leikepöydälle.
  2. Avaa Google Kalenteri.
  3. Klikkaa vasemmalla Omat kalenterit -kohdan alla olevaa +-kuvaketta.
  4. Valitse URL-osoitteesta ja lisää uusi kalenteri noudattamalla ohjeita.
  1. Siirry osoitteeseen https://todoist.com ja kirjaudu Todoistiin.
  2. Avaa projekti, jota haluat tarkastella kalenterissasi.
  3. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  4. Valitse Projektin kalenterisyöte.
  5. Napauta projektisyötteen URL-osoitteen alapuolelta Kopioi leikepöydälle.
  6. Avaa Asetukset-sovellus iOS-laitteellasi.
  7. Vieritä alaspäin ja napauta Mail > Tilit.
  8. Napauta Lisää tili ja napauta Muu.
  9. Valitse Lisää tilattu kalenteri ja liitä aiemmin kopioimasi URL-osoite.
  10. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  11. Nimeä kalenteri uudelleen halutessasi, napauta sitten Tallenna. Kun avaat iOS:n Kalenterin ja napautat saatavilla olevia kalentereita, sinun pitäisi nähdä juuri lisätty iCal-syötetilaus Tilatut-osion alapuolella.

Valitettavasti projektikalenterisyötettä ei tällä hetkellä voida määrittää Androidilla. Aiomme toteuttaa tämän ominaisuuden tulevaisuudessa.

Huomaa kuitenkin, että voit silti määrittää projektikalenterisyötteen selaimen avulla noudattamalla verkkosovelluksen ohjeita.

Jos haluat jakaa staattisen näkymän kalenteristasi yhteistyökumppaneidesi kanssa, voit tehdä sen lataamalla kalenterisi ICS-tiedostona. Toimi näin:

Lataa tilisi staattinen näkymä

1. Klikkaa selaimessasi Todoistin oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi.
    2. Valitse Integrations.
    3. Valitse Outlook. Huomaa, että tämän vaiheen suorittamiseen ei tarvitse olla Outlook-tiliä tai Outlookia asennettuna laitteellesi.
    4. Tilisi Staattinen näkymä (eli kaikki projektisi) ladataan laitteellesi ICS-tiedostona.

Lataa staattinen näkymä projektista

1. Avaa selaimessa projekti, jonka staattinen näkymän haluat ladata.
      2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
      3. Valitse Projektin kalenterisyöte.
      4. Valitse Outlook. Huomaa, että tämän vaiheen suorittamiseen ei tarvitse olla Outlook-tiliä tai Outlookia asennettuna laitteellesi.
      5. Staattinen näkymä projektistasi ladataan laitteellesi ICS-tiedostona.

UKK

Kuinka usein kalenterisyöte päivitetään?

Kuinka usein syötteesi päivittyy, riippuu käyttämästäsi kalenterisovelluksesta. Jotkut kalenterisovellukset päivittyvät joka viides minuutti, kun taas toiset kalenterisovellukset päivitetään vain kerran päivässä.

Voinko päivittää kalenterisyötteen manuaalisesti?

Valitettavasti tällä hetkellä on mahdollista päivittää kalenterisyöte manuaalisesti vain, jos käytät Apple Kalenteria: Jos käytät Apple Kalenteria macOS:ssä, klikkaa + r. Jos käytät Apple Kalenteria iOS:ssä, avaa sovellus ja napauta Kalenterit näytön alaosassa, vedä sitten näyttöä alaspäin päivittääksesi.

Voinko muuttaa tehtävien kestoa kalenterisyötteessä?

Toistaiseksi on mahdollista asettaa mukautettu kesto tehtävälle vain käytettäessä Google Kalenterin integraatiota.

Voinko tehdä muutoksia tehtäviini kalenterini kautta?

Ei, nämä kalenterisyötteet synkronoidaan vain yhteen suuntaan. Todoistissa tekemäsi muutokset näkyvät kalenterissasi, mutta kalenteriin tekemäsi muutokset eivät synkronoidu takaisin Todoistiin. Jos haluat, että kalenteritapahtumat synkronoidaan takaisin Todoistiin, kokeile Google Kalenterin integraatiota.

Kuinka voin poistaa Apple Kalenteri -integraation?

1. Avaa Apple Kalenteri.
  2. Etsi Todoist näytön vasemman reunan kalenteriluettelosta ja klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Peruuta tilaus.

Kuinka voin poistaa Google Kalenteri -integraation?

Tästä artikkelista löydät ohjeet Google Kalenteri -integraation poistamiseen.

Kuinka voin poistaa Outlook Kalenteri -integraation?

1. Avaa Kalenteri-välilehti.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella poistettavan kalenterin nimeä Kansioruudussa.
  3. Klikkaa Poista kalenteri ja vahvista poisto valitsemalla Kyllä.