Tehtävän merkitseminen suoritetuksi tai suorittamattomaksi

Business

Tehtävien suorittaminen on helposti tyydyttävin osa Todoistin käyttöä. Ja jos olet suorittanut tehtävän vahingossa tai tarvitset tuoda sen takaisin, jolloin voit merkitä sen suorittamattomaksi.

Tehtävän suorittaminen

Tehtävän suorittaminen tehtäväluettelossasi voidaan suorittaa yhdellä yksinkertaisella vaiheella:

Klikkaa haluamasi tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää.Web_Complete.gif
Klikkaa haluamasi tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää.Win10_Complete.gif
Pyyhkäise vasemmalta oikealle tehtävää, jonka haluat suorittaa.Android_Complete.gif
Pyyhkäise vasemmalta oikealle tehtävää, jonka haluat suorittaa.iOS_Complete.gif

Tehtävän merkitseminen suorittamattomaksi

Joissakin tapauksissa olet saattanut suorittaa tehtävän vahingossa. Tai suorittamisen jälkeen huomaat, että on vielä töitä tehtävänä. Näissä tapauksissa voit merkitä tehtävän suorittamattomaksi:

1. Kun katselet projektia, klikkaa tehtäväluettelon oikeassa alakulmassa olevaa kellokuvaketta.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja klikkaa tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jossa on valintamerkki.Web_Uncomplete.gif
  1. Kun katselet projektia, klikkaa tehtäväluettelon oikeassa alakulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Suoritetut tehtävät.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja klikkaa tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jossa on valintamerkki.Win10_Uncomplete.gif
  1. Kun katselet projektia, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Suoritetut tehtävät.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja pyyhkäise tehtävää vasemmalta oikealle.Android_Uncomplete.gif
  1. Kun katselet projektia, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Suoritetut tehtävät.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja pyyhkäise tehtävää vasemmalta oikealle.iOS_Uncomplete.gif
Kun alitehtävät on suoritettu, ne yliviivataan ja pysyvät paikallaan, kunnes niiden ylätehtävä merkitään suoritetuksi. Jos ylätehtävää ei ole suoritettu, voit yksinkertaisesti merkitä alitehtävät suorittamattomiksi yllä kuvatulla tavalla ilman, että siirtyisit suoritettuihin tehtäviisi.

UKK

K: Voinko merkitä toistuvia tehtäviä suorittamattomiksi?

V: Toistuvien tehtävien suorittaminen voidaan peruuttaa vasta sen jälkeen, kun esiintymä on suoritettu, klikkaamalla ponnahdusikkunassa olevaa kumoa-painiketta (verkkoversio, Windows, macOS) tai napauttamalla näytön alalaidassa olevaa kumoaponnahdusikkunaa (iOS, Android).

Tehtävän aikaisempaa esiintymistä ei voi kumota. Jos sinulla esimerkiksi on päivittäin erääntyvä tehtävä ja suoritat sen tänään, voit kumota vain tämän päivän tehtävät. Et voi kumota tehtävän aikaisempaa esiintymistä.

Huomaa, ettet voi peruuttaa toistuvaa tehtävää, kun ponnahdusviesti katoaa. Sen sijaan voit luoda uuden tehtävän tai vain uudelleen ajoittaa nykyisen tehtävän lisäämällä uuden toistuvan eräpäivän, joka alkaa edellisestä esiintymästä.

K: Miten voin pysyvästi suorittaa toistuvan tehtävän?

V: Kun toistuva tehtävä muuttuu turhaksi, voit siirtää sen Suoritetut tehtävät -luetteloon:

Pidä Shift-näppäintä painettuna, kun kuittaat tehtävän pois.
Voit myös siirtää hiiren osoittimen tehtävän päälle, klikkaa sitten kolmen pisteen kuvaketta ja valitse avattavasta valikosta Arkistoi tehtävä.
Pidä Shift-näppäintä painettuna, kun kuittaat tehtävän pois.
Voit myös viedä hiiren osoittimen tehtävän päälle, klikkaa sitten kolmen pisteen kuvaketta ja valitse pudotusvalikosta Arkistoi.
  1. Pyyhkäise tehtävää oikealta vasemmalle avataksesi ajastimen.
  2. Valitse Ei päivämäärää.
  3. Pyyhkäise vasemmalta oikealle tehtävän suorittamiseksi.

K: Miksi osa tehtävistä katoavat ja toiset pysyvät paikallaan, kun suoritan ne?

V: Oletusarvoisesti, kun olet suorittanut päätehtävän alitehtävät mukaan lukien, se siirretään suoritettuihin tehtäviisi suoraan. Tämä pitää tehtäväluettelosi selkeinä.

Alitehtävät pysyvät paikallaan, kun ne ovat suoritettu. Tämä auttaa sinua näkemään, mitkä vaiheet on suoritettu tavoitteesi, eli päätehtävän saavuttamiseksi.

K: Miten piilotan alitehtävän heti, kun suoritan ne?

V: Jos et halua, että alitehtävät ovat näkyvissä, kun olet suorittanut ne, voit arkistoida ne heti:

Pidä Shift-näppäintä alhaalla, kun kuittaat alitehtävän pois.
Voit myös siirtää hiiren osoittimen alitehtävän päälle, klikkaa sitten kolmen pisteen kuvaketta ja valitse avattavasta valikosta Arkistoi tehtävä.
Pidä Shift-näppäintä alhaalla, kun kuittaat alitehtävän pois.
Voit myös viedä hiiren osoittimen alitehtävän päälle, klikka sitten kolmen pisteen kuvaketta ja valitse avattavasta valikosta Arkistoi.

Suorita ensin tehtävä pyyhkäisemällä vasemmalta oikealle ja sitten oikealta vasemmalle.

K: Voinko palauttaa alitehtävän edelliseen hierarkkiseen sijaintiinsa?

V: Koska tehtävärakennetta ei tällä hetkellä tallenneta, kun tehtävä on suoritettu, se ei ole mahdollista, että tehtävät säilyttävät edellisen hierarkkisen sijaintinsa. Toivomme, että tämä on mahdollista tulevissa julkaisuissa.