Tehtävän merkitseminen suoritetuksi tai suorittamattomaksi

Business

Tehtävän suorittaminen on miellyttävin hetki Todoistin käyttämisessä. Jos suoritat tehtävän vahingossa tai haluat palauttaa suoritetun tehtävän uudelleen, voit merkitä sen suorittamattomaksi.

Tehtävän suorittaminen

Tehtävän suorittaminen tehtäväluettelossasi voidaan suorittaa yhdellä yksinkertaisella vaiheella:

Klikkaa haluamasi tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jonka haluat suorittaa.
Klikkaa haluamasi tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jonka haluat suorittaa.
Napauta haluamasi tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jonka haluat suorittaa.
Napauta haluamasi tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jonka haluat suorittaa.

Tehtävän merkitseminen suorittamattomaksi

Joissakin tapauksissa olet saattanut suorittaa tehtävän vahingossa. Tai suorittamisen jälkeen huomaat, että on vielä töitä tehtävänä. Näissä tapauksissa voit merkitä tehtävän suorittamattomaksi:

1. Klikkaa projektissa tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse valikosta Näytä suoritetut tehtävät.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja klikkaa tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jossa on valintamerkki.
  1. Klikkaa projektissa tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Näytä suoritetut tehtävät.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja klikkaa tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jossa on valintamerkki.
  1. Napauta projektissa oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Näytä suoritetut tehtävät.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja napauta tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jossa on valintamerkki.
  1. Napauta projektissa oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Näytä suoritetut tehtävät.
  2. Etsi tehtävä, jonka haluat merkitä suorittamattomaksi ja napauta tehtävän vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jossa on valintamerkki.
Kun alitehtävät on suoritettu, ne katoavat. Jos haluat merkitä nämä tehtävät suorittamattomiksi, klikkaa "Näytä suoritetut tehtävät" -vaihtoehtoa oikeassa yläreunassa olevassa valikossa. Löydät sitten suoritetut tehtävät alapuolelta, missä ne suoritettiin. Tehtävän merkitseminen suorittamattomaksi onnistuu sieltä.

UKK

Onko mahdollista kuulla äänimerkki, kun suoritan tehtävän?

Kyllä voit! Voit ottaa tämän käyttöön tiliasetuksissa:
  1. Napauta oikeassa yläkulmassa rataskuvaketta.
  2. Napauta Yleinen.
  3. Vieritä kohtaan Ääni ja napauta Äänimerkki tehtävän suorittamisesta.
  4. Ota ominaisuus käyttöön alustoittain napauttamalla Mobiili- ja/tai Työpöytä ja verkkosovellus -kohdan vieressä olevaa kytkintä.
  1. Avaa valikko pyyhkäisemällä sovelluksen alareunasta ylöspäin.
  2. Avaa asetukset napauttamalla rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Napauta Yleinen-painiketta.
  4. Vieritä kohtaan Ääni ja napauta Äänimerkki tehtävän suorittamisesta.
  5. Ota ominaisuus käyttöön kytkimellä Mobiili ja/tai Työpöytä ja verkkosovellus.
Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Windows-sovelluksissamme. Voit kuitenkin ottaa tämän ominaisuuden käyttöön selaimella.
  1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa Yleiset.
  4. Vieritä alas kohtaan Ääni ja ota ominaisuus käyttöön vaihtopainikkeella työpöydälle ja/tai mobiililaitteelle.

Voinko merkitä toistuvia tehtäviä suorittamattomiksi?

Toistuvien tehtävien suorittaminen voidaan peruuttaa vasta sen jälkeen, kun esiintymä on suoritettu, klikkaamalla ponnahdusikkunassa kumoa-painiketta (verkkoversio, Windows, macOS) tai napauttamalla näytön alalaidassa kumoaponnahdusikkunaa (iOS, Android).

Tehtävän aikaisempaa esiintymistä ei voida kumota. Esimerkiksi, jos sinulla on päivittäin erääntyvä tehtävä ja suoritat sen tänään, voit kumota vain tämän päivän tehtävän. Et voi kumota aiempia suorituksia.

Huomaa, ettet voi peruuttaa toistuvaa tehtävää, kun ponnahdusviesti katoaa. Sen sijaan voit luoda uuden tehtävän tai uudelleen ajoittaa nykyisen tehtävän lisäämällä uuden toistuvan eräpäivän, joka alkaa edellisestä esiintymästä.

Miten voin suorittaa pysyvästi toistuvan tehtävän?

Jos et enää tarvitse toistuvaa tehtävää, voit suorittaa sen pysyvästi:

Klikkaa hiiren oikealla tehtävää ja valitse Suorita pysyvästi.
  1. Napauta tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Napauta kolmen pisteen kuvaketta android_three-dots-icon.svg.
  3. Valitse Suorita pysyvästi.
  1. Napauta tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Napauta kolmen pisteen kuvaketta ios_three-dots.svg.
  3. Valitse Suorita pysyvästi.

Voinko silti suorittaa tehtävät pyyhkäisemällä iOS:ssä ja Androidissa?

Ehdottomasti! Voit valita tehtäviä oletuksena pyyhkäisemällä oikealle, mutta voit muokata tätä. Voit tehdä tämän muutoksen menemällä Asetukset → Yleinen → Pyyhkäisytoiminnot ja valitsemalla uuden toiminnon.

Kun merkitsen alitehtävän suorittamattomaksi, merkitäänkö se suorittamattomaksi myös ylätehtävässä tai osiossa?

Kyllä, merkittäessäsi alitehtävän suorittamattomaksi merkitään myös kaikki sen yläkohteet suorittamattomiksi.