CSV-tiedoston muotoileminen, jotta voit tuoda sen Todoistiin

Saatavilla:
Ilmainen
Premium
Business

Joskus saatat seurata tehtäviä toisessa ohjelmassa tai laskentataulukossa, mutta sitten haluat tuoda ne Todoistiin. Ei hätää — voit viedä ohjelman tai laskentataulukon tehtävän CSV-tiedostoon ja sitten tuoda ne sitten Todoistiin.

Kun tuot tehtäviä käyttämällä CSV-tiedostoa, sinun on noudatettava tiettyä muotoa, jonka Todoist voi tunnistaa. Lataa tämä malli ja muokkaa sitä varmistaaksesi, että sinulla ei ole ongelmia tuodessasi tehtäviä.

Varmista, että jokainen rivi seuraa seuraavia sääntöjä tarkistettaessasi CSV-tiedostoa:

Sarake Sisältö Kuvaus
TYPE tehtävä, osio tai merkintä (kirjoita pienillä kirjaimilla) Käytä task lisätäksesi tehtävän. Käytä section lisätäksesi osion. Käytä note, jos lisäät kommentin tehtävään yllä olevalla rivillä.
CONTENT

tehtävän nimi, osion nimi tai merkinnän sisältö

Kirjoita tehtävän nimi, jos lisäät tehtävän.

(Tehtävää luotaessa voit lisätä tunnisteita kirjoittamalla @tunnistenimi tehtävän nimeen.)

Kirjoita osion nimi, jos lisäät osion.

Kirjoita merkinnän sisältö, jos lisäät kommentin.

DESCRIPTION

tehtävänkuvauksen sisältö

Kirjoita tehtävänkuvauksen sisältö, jos haluat lisätä kuvauksen.

PRIORITY

1, 2, 3 tai 4

Kirjoita 1 lisätäksesi p1 tehtävään (korkein prioriteetti).

Kirjoita 2 lisätäksesi p2 tehtävään.

Kirjoita 3 lisätäksesi p3 tehtävään.

Kirjoita 4 lisätäksesi p4 tehtävään.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, p1 lisätään tehtävään automaattisesti.

INDENT

1, 2, 3 tai 4

Käytä 1, jolloin tehtävää ei sisennetä (eli tehtävä on päätehtävä).

Käytä 2 sisentääksesi tehtävän, jolloin luodaan alitehtävä.

Käytä 3 sisentääksesi tehtävän alitehtävän alitehtäväksi.

Ja niin edelleen.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävää ei sisennetä.

AUTHOR käyttäjänimi (ID)

Lisää käyttäjänimi ja -tunnus suluissa määrittääksesi tehtävän luojan.

Esimerkiksi: Eeva (14781400).

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävän luojaksi määritetään sinut.

RESPONSIBLE käyttäjänimi (ID)

Lisää käyttäjänimi ja -tunnus suluissa määrittääksesi tehtävän vastuuhenkilön.

Esimerkiksi: Eeva (14781400).

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävään ei määritetä vastuuhenkilöä.

DATE

eräpäivä ja aika tai toistuva eräpäivä ja aika

Lisää eräpäivä ja aika, jos haluat aikatauluttaa tehtävän. Voit myös määrittää toistuvan eräpäivän.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, sille ei määritetä eräpäivää.

DATE_LANG Kielikoodi

Lisää kielikoodi asettaaksesi eräpäivän (jos sellainen on). Nämä ovat viralliset kielikoodit:

da tanskalle.

de saksalle.

en englannille.

es espanjalle.

fi suomelle.

fr ranskalle.

it italialle.

ja japanille.

ko korealle.

nb norjalle.

nl hollannille.

pl puolalle.

pt_BR brasilianportugalille.

ru venäjälle.

sv ruotsille.

zh_CN yksinkertaistetulle kiinalle.

TIMEZONE Aikavyöhyke

Lisää aikavyöhyke, joka on määritetty Todoist-tilillesi. (Löydät aikavyöhykkeesi kohdasta Asetukset > Yleiset.)

Esimerkiksi: US/Eastern.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, Todoist tunnistaa automaattisesti aikavyöhykkeesi.

UKK

Jos haluan delegoida tehtäviä toiselle CSV-tiedostossani, miten löydän käyttäjänimen ja -tunnuksen?

Saat nämä tiedot viemällä jaetun Todoist-projektin, jossa käyttäjä on osallisena:

1. Etsi jaettu Todoist-projekti, jossa käyttäjä on osallisena.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa web_three-dots.svgkolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Vie mallina.
  4. Valitse Vie tiedostona.
  5. Avaa CSV-tiedosto ja etsi RESPONSIBLE-sarakkeesta käyttäjänimi ja -tunnus.

Miksi jotkin tehtävät puuttuvat käytettäessä tuontia?

Varmista, että jokaisessa solussa on oikea sisältö. Jos solussa tehtiin virhe, Todoist ohittaa rivin ja siirtyy seuraavaan.

Huomaa, että TYPE-sarakkeessa kirjoitettu sisältö (kuten task, section ja note) on kirjoitettava pienillä kirjaimilla.

Voinko kumota tuonnin?

Tuontia ei voi kumota, mutta voit valita useita tehtäviä kerralla ja poistaa vahingossa tuotuja tehtäviä.

Kun avaan mallin Excelillä, kaikki teksti yhdistyivät sarakkeeseen A. Miten korjaan tämän?

Voit korjata tämän seuraavasti:

1. Klikkaa Excelin yläosassa Tiedot-välilehteä.
  2. Klikkaa Teksti sarakkeisiin.
  3. Valitse Erotettu ja klikkaa Seuraava.
  4. Valitse Pilkku-ruutu ja poista valinta kaikista muista laatikoista.
  5. Klikkaa Valmis.

Projektini on taulunäkymässä ja haluan viedä sen CSV-tiedostona. Jos tuon sen myöhemmin uudelleen, säilyttääkö se taulunäkymän?

Kyllä! Siitä huolimatta veitkö projektin CSV-tiedostona luettelo- tai taulunäkymässä, se säilyttää kyseisen näkymän tuonnin jälkeen.