Johdatus osioihin

Business

Ison projektin vieminen loppuun on aina helpompaa, kun jaottelet sen helposti hallittavampiin osiin käyttämällä osioita.

Järjestä projektit osioihin ryhmitelläksesi tehtävät yhteen. Tämä auttaa hahmottamaan paremmin, mitä kaikkea on vielä tehtävänä.

Lisää osioita projektiisi, vedä asiaankuuluvat tehtävät osioon, johon ne kuuluvat. Tulet huomaamaan, että eteneminen on paljon helpompaa, kun et joudu tuijottamaan yhtä pitkää listaa, joka saattaa tuntua ylivoimaiselta.

Osion lisääminen projektiin

1. Klikkaa projektin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Lisää osio.
  3. Kirjoita osiosi nimi ja klikkaa Lisää osio.
Luo osio suoraan olemassa olevan osion yläpuolelle tai alapuolelle viemällä hiiri osioiden väliin ja klikkaamalla näkyviin tulevaa Lisää osio -riviä.

1. Napauta projektin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
    2. Valitse Lisää osio.
    3. Kirjoita osion nimi ja napauta lähetystäkuvaketta.
Projekteissa, joissa käytät luettelonäkymää, lisää uusi osio dynaamisella lisäyspainikkeella.
    1. Napauta projektin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
    2. Valitse Lisää osio.
    3. Kirjoita osion nimi ja napauta lähetyskuvaketta.
Projekteissa, joissa käytät luettelonäkymää, lisää uusi osio dynaamisella lisäyspainikkeella.

Tehtävien lisääminen osioon

Pidä projektisi järjestettynä lisäämällä tehtäviä osioihisi.

Uuden tehtävän lisääminen osioon

Voit lisätä uuden tehtävän osioon neljällä tavalla:

• Luo tehtävä mihin tahansa projektiin ja vedä tehtävä osion alle (varmista, että osio on laajennettu ennen tehtävän vetämistä).
  • Laajenna osio, johon haluat lisätä uuden tehtävän, ja klikkaa sitten Lisää tehtävä.
  • Jos olet jo projektissa, jossa on osio, johon haluat lisätä tehtävän, kirjoita /, jota seuraa osion nimi (esimerkiksi /Kokoukset). Jos et ole projektissa, jonka osioon haluat lisätä tehtävän, voit kirjoittaa #, jota seuraa projektin nimi, sitten / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi #Työ /Kokoukset).
  • Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän ja lisää sitten tehtävä osioon joko käyttämällä projektikuvaketta tai kirjoittamalla /Osion nimi heti tehtävän nimen jälkeen.

Olemassa olevan tehtävän lisääminen osioon

Voit lisätä olemassa olevan tehtävän osioon kahdella tavalla:

1. Laajenna tarvittaessa osio, johon haluat lisätä uuden tehtävän.
  2. Vedä tehtävä osioon.
  3. Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  4. Käytä projektikuvaketta tai kirjoita /osion nimi suoraan tehtävän nimen jälkeen.

Jos tehtävä ei ole samassa projektissa kuin osio:

1. Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Klikkaa projektikuvaketta valitaksesi uuden projektin ja osion.
Kirjoita tehtävän nimeen # ja sen jälkeen projektin nimi. Kirjoita sitten / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi #Työ /Kokoukset). Näin voit määrittää tehtävän nopeasti uuteen projektiin ja osioon. Jos sinun on siirrettävä useita tehtäviä osioon, käytä monivalintatoimintoa.

Uuden tehtävän lisääminen osioon

Taulunäkymässä:

1. Napauta + Lisää tehtävä haluamasi osion alla.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja lisää tiedot.
  3. Napauta lähetyskuvaketta luodaksesi tehtävän.

Luettelonäkymässä:

1. Vedä dynaaminen lisäyspainike kohtaan, johon haluat luoda uuden tehtävän.
  2. Kirjoita tehtäväsi nimi ja lisää kaikki tiedot.
  3. Napauta lähetyskuvaketta luodaksesi tehtävän.
Kun muokkaat tehtävän nimeä, kirjoita / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi /Kokoukset) määrittääksesi osion, johon lisäät tehtävän. Jos et ole mukana projektissa, johon osio kuuluu, kirjoita # ja projektin nimi ennen osion lisäämistä (esimerkiksi #Työ /Kokoukset).

Olemassa olevan tehtävän lisääminen osioon

1. Napauta tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Napauta tehtävän nimeä.
  3. Kirjoita / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi /Kokoukset) tehtävän nimen jälkeen. Jos haluat siirtää tehtävän toiseen projektiin, kirjoita # ja sen jälkeen projektin nimi ennen osion lisäämistä (esimerkiksi #Työ /Kokoukset).
  4. Napauta Tallenna.

Jos tehtävä on jo projektissa, jossa on osio, johon haluat lisätä sen, paina tehtävää pitkään ja vedä se osioon.

Uuden tehtävän lisääminen osioon

Taulunäkymässä:

1. Napauta + Lisää tehtävä haluamasi osion alla.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja lisää tiedot.
  3. Napauta lähetyskuvaketta luodaksesi tehtävän.

Luettelonäkymässä:

1. Vedä dynaaminen lisäyspainike kohtaan, johon haluat luoda uuden tehtävän.
  2. Kirjoita tehtäväsi nimi ja lisää kaikki tiedot.
  3. Napauta lähetyskuvaketta luodaksesi tehtävän.
Kun muokkaat tehtävän nimeä, kirjoita / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi /Kokoukset) määrittääksesi osion, johon lisäät tehtävän. Jos et ole mukana projektissa, johon osio kuuluu, kirjoita # ja projektin nimi ennen osion lisäämistä (esimerkiksi #Työ /Kokoukset).

Olemassa olevan tehtävän lisääminen osioon

1. Napauta tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Kirjoita / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi /Kokoukset) tehtävän nimen jälkeen. Jos haluat siirtää tehtävän toiseen projektiin, kirjoita # ja sen jälkeen projektin nimi ennen osion lisäämistä (esimerkiksi #Työ /Kokoukset).
  3. Napauta lähetyskuvaketta tallentaaksesi tehtävän.

Jos tehtävä on jo projektissa, jossa on osio, johon haluat lisätä sen, paina tehtävää pitkään ja vedä se osioon.

Osion uudelleennimeäminen

Jos käytät Todoistia tietokoneella tai mobiililaitteen selaimessa, voit vaihtaa osion nimen nopeasti ja helposti avaamalla projektin, johon osio kuuluu, ja klikkaamalla sitten osion nimeä.
  1. Klikkaa osion nimeä.
  2. Kirjoita osion uusi nimi.
  3. Klikkaa Tallenna.
  1. Klikkaa osion nimeä.
  2. Kirjoita osion uusi nimi.
  3. Klikkaa Tallenna.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Nimeä osio uudelleen.
  3. Kirjoita osion uusi nimi.
  4. Tallenna muutokset napauttamalla lähetyskuvaketta.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Nimeä osio uudelleen.
  3. Kirjoita osion uusi nimi.
  4. Tallenna muutokset napauttamalla lähetyskuvaketta.

Osion siirtäminen

Haluatko, että osiosi luetellaan muualla projektissa? Voit järjestää uudelleen:

Osion siirtäminen saman projektin sisällä

Vedä osio uuteen sijaintiin ja päästä irti.

1. Paina osiota pitkään.
  2. Vedä se uuteen sijaintiin ja päästä irti.

Tämä on käytettävissä vain luettelonäkymässä.

1. Paina osiota pitkään.
  2. Vedä se luettelonäkymässä uuteen paikkaansa ja päästä irti. Järjestä osiot uudelleen taulunäkymässä tarpeen mukaan.

Osion siirtäminen toiseen projektiin

Lisäsitkö osion väärään projektiin vai tarvitsetko sitä muualla? Voit siirtää sen!

Jos osio on tiimiprojektissa, voit siirtää sen vain toiseen saman tiimin projektiin.
  1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Siirrä osio.
  3. Klikkaa projektia, johon haluat siirtää osion.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Siirrä.
  3. Napauta projektia siirtääksesi osion siihen.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Siirrä osio.
  3. Napauta projektia siirtääksesi osion siihen.

Kun siirrät osion toiseen projektiin, kaikki osion tehtävät siirretään kyseiseen projektiin.

Osion monistaminen

Monista osio ja kaikki sen tehtävät klikkaamalla osion nimen oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Monista osio.

Osion arkistoiminen

Arkistoi osio projektista milloin tahansa. Tehtävät, jotka ovat arkistoidussa osiossa, merkitään suoritetuiksi.

1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Arkistoi osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.

Jos haluat tarkastella arkistoitua osiota, napsauta Näkymä projektin oikeasta yläkulmasta ja ota käyttöön Suoritetut tehtävät. Arkistoidut osiot näkyvät harmaina, ja näiden osioiden tehtävät näkyvät suoritetuina.

Palauta arkistoitu osio klikkaamalal oikealla olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Palauta osio arkistosta. Osion tehtävät säilyvät suoritettuina.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Arkistoi osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.

Voit tarkastella arkistoitua osiota napauttamalla kolmen pisteen kuvaketta projektin oikeassa yläkulmassa ja napauttamalla Paljasta suoritetut tehtävät. Arkistoidut osiot näkyvät harmaina, ja näiden osioiden tehtävät näkyvät suoritetuina.

Palauta arkistoitu osio napauttamalla oikealla olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Palauta osio arkistosta. Osion tehtävät säilyvät suoritettuina.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Arkistoi osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.

Voit tarkastella arkistoitua osiota napauttamalla Näkymä projektin oikeasta yläkulmasta ja napauttamalla Näytä suoritetut tehtävät. Arkistoidut osiot näkyvät harmaina, ja näiden osioiden tehtävät näkyvät suoritetuina.

Palauta arkistoitu osio napauttamalla kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Palauta osio arkistosta. Osion tehtävät säilyvät suoritettuina.

Osion poistaminen

Poista osio pysyvästi, jos sinun ei tarvitse viitata siihen ja sen tehtäviin.

Kun osio poistetaan, se poistaa kaikki sen aktiiviset ja suoritetut tehtävät. Voit palauttaa poistetun osion tuomalla varmuuskopion.

Jos haluat poistaa osion mutta säilyttää sen tehtävät, valitse tehtävät ja siirrä ne toiseen osioon tai projektiin napauttamalla Siirrä...-kuvaketta.

1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Poista osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Poista.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Poista osio.
  3. Vahvista napauttamalla Poista.
  1. Napauta osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Poista osio.
  3. Vahvista napauttamalla Poista.

UKK

Mikä on projektin osioraja?

Voit luoda korkeintaan 20 osiota projektia kohti.

Voinko lisätä osioihini tunnisteita, määräaikoja tai kommentteja?

Et voi, nämä yksityiskohdat voidaan lisätä vain tehtäviin.

Voinko delegoida osion käyttäjälle?

Ei, osioita ei voi delegoida käyttäjille.

Voinko suorittaa osion?

Et voi. Sen sijaan voit arkistoida osion. Muista suorittaa tehtävät ensin ansaitaksesi karmapisteitä osion aktiivista tehtävistä.

Voinko arkistoida yksittäisiä tehtäviä?

Ei, voit arkistoida vain osioita ja projekteja. Voit sen sijaan joko suorittaa tai poistaa yksittäisiä tehtäviä.

Voinko arkistoida osioni ilman automaattista arkistointia ja aktiivisten tehtävien suorittamista?

Ei. Jos haluat arkistoida osion mutta säilyttää sen aktiiviset tehtävät, sinun on siirrettävä ne pois osiosta. Nopea tapa tehdä tämä on monivalita tehtävät ja valita sitten, mihin osioon tai projektiin haluat siirtää ne.

Voinko käyttää erikoismerkkejä luotaessani osiota?

Kyllä, erikoismerkkejä, kuten # " ( ) | & ! _ - tai , tuetaan.