Tauluasettelun käyttäminen Todoistissa

Business

Taulut ovat tehokas tapa järjestää ja visualisoida Todoist-projekteja.

Viikoittaisista ateriasuunnitelmista viiden vuoden liiketoimintastrategioihin, tauluasettelun tarjoavat lintuperspektiivin edistymisestäsi ja auttavat sinua saamaan työt tehdyiksi.

Tauluasettelun avulla voit:

• Lisätä ja järjestää osiot uudelleen.
  • Käyttää osioita edustamaan projektin vaiheita.
  • Vetää tehtävät asianmukaisiin osioihin.
  • Näyttää suoritetut tehtävät.

Projektissa tehtävät näytetään kortteina. Jokainen osio näytetään sarakkeena. Tehtävät, jotka eivät kuulu mihinkään osioon, näkyvät oletusarvoisessa "Ei osiota" -sarakkeessa.

Kun tauluasettelu on käytössä, se synkronoituu laitteiden välillä:

Todoistin iOS-sovellus Todoistin Android-sovellus
iOS___Device_Full.png Android___Device_Full.png

Tauluasettelun vallitseminen

Kun luot uutta projektia, valitse Näkymä-osiosta Taulu.

Voit ottaa tauluasettelun käyttöön olemassa olevalle projektille tai näkymälle seuraavasti:

1. Avaa sivupalkista Tänään, Tulevat tai mikä tahansa projekti, tunniste tai suodatin.
  2. Klikkaa näkymäkuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Taulu.
Käytä Shift + V -pikanäppäintä vaihtaaksesi luettelo- tai kalenteriasetteluun.

Kun luot tai muokkaat projektia, valitse Näkymä-valikosta Taulu ottaaksesi tauluasettelun käyttöön.

Jos otat tauluasettelun käyttöön olemassa olevalle projektille tai näkymälle:

1. Avaa Tänään tai mikä tahansa projekti, tunniste tai suodatin.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Napauta Näkymä.
  4. Valitse Taulu.
  5. Napauta Valmis.
Taulunäkymä ei ole tällä hetkellä saatavilla Tulevat-näkymässä iOS:ssa.

Kun luot tai muokkaat projektia, ota tauluasettelu käyttöön heti valitsemalla Näkymä-vaihtoehdosta Taulu.

Jos otat tauluasettelun käyttöön olemassa olevalle projektille tai näkymälle:

1. Avaa Tänään tai mikä tahansa projekti, tunniste tai suodatin.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Napauta Näkymä.
  4. Valitse Taulu.
  5. Napauta Tallenna.
Taulunäkymä ei ole tällä hetkellä saatavilla Tulevat-näkymässä Androidissa.

Tauluasettelusta vaihtaminen

1. Avaa sivupalkista Tänään, Tulevat tai mikä tahansa projekti, tunniste tai suodatin.
  2. Klikkaa näkymäkuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Luettelo.
  1. Avaa Tänään tai mikä tahansa projekti, tunniste tai suodatin.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Napauta Näkymä.
  4. Valitse Luettelo.
  5. Napauta Valmis.
  1. Avaa Tänään tai mikä tahansa projekti, tunniste tai suodatin.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Napauta Näkymä.
  4. Valitse Luettelo.
  5. Napauta Tallenna.

Uuden osion luominen tauluasettelussa

1. Vieritä olemassa olevia osioita oikeaan reunaan ja klikkaa Lisää osio tai paina vain s-näppäintä lisätäksesi uuden osion loppuun. Vaihtoehtoisesti voit viedä hiiren osoittimen olemassa olevien osioiden välillä ja lisätä uuden osion klikkaamalla Lisää osio.
  2. Kirjoita osion nimi.
  3. Klikkaa Lisää osio tai tallenna painamalla Enter.
  1. Pyyhkäise olemassa olevien osioiden läpi oikealle.
  2. Napauta yläosassa Lisää osio. Vaihtoehtoisesti napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Lisää osio.
  3. Kirjoita osion nimi.
  4. Tallenna napauttamalla Lähetä-painiketta.
  1. Pyyhkäise olemassa olevien osioiden läpi oikealle.
  2. Napauta yläosassa Lisää osio. Vaihtoehtoisesti napauta oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Lisää osio.
  3. Kirjoita osion nimi.
  4. Tallenna napauttamalla Lähetä-painiketta.

Osioiden uudelleenjärjestäminen tauluasettelussa

1. Vie hiiren osoitin osion nimen päälle.
  2. Vedä ja pudota osio projektin uuteen paikkaan.
  1. Avaa Järjestä osio -valikko painamalla pitkään osion nimeä. Vaihtoehtoisesti napauta osion nimen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Järjestä osio uudelleen.
  2. Vedä ja pudota osiot haluamassasi järjestyksessä.
  3. Ota muutos käyttöön napauttamalla oikeassa yläkulmassa Tallenna-painiketta.
  1. Avaa Järjestä osio -valikko painamalla pitkään osion nimeä. Vaihtoehtoisesti napauta osion nimen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Järjestä osio uudelleen.
  2. Vedä ja pudota osiot haluamassasi järjestyksessä. Se otetaan käyttöön heti.

Tehtävien luominen tauluasettelussa

1. Klikkaa + Lisää tehtävä -painiketta osiossa, jossa haluat tehtävän olevan, tai käytä Pikalisäystä klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa +-kuvaketta. Vaihtoehtoisesti voit lisätä uuden tehtävän ensimmäiseen käytettävissä olevaan sarakkeeseen painamalla a-näppäintä.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja ota käyttöön kaikki parametrit (esim. eräpäivä, prioriteetti, tunniste jne.). Voit myös käyttää /-pikavalintaa lisätäksesi tehtävän tiettyyn osioon mistä tahansa.
  3. Tallenna uusi tehtävä klikkaamalla Lisää tehtävä -painiketta.
  1. Napauta + Lisää tehtävä -painiketta osiossa, jossa haluat tehtävän olevan. Voit vaihtoehtoisesti vetää + Lisää tehtävä -painikkeen mihin tahansa sijaintiin olemassa olevien tehtävien välillä lisätäksesi uuden tehtävän sinne.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja ota käyttöön kaikki parametrit (esim. eräpäivä, prioriteetti, tunniste jne.). Voit myös käyttää /-pikavalintaa lisätäksesi tehtävän tiettyyn osioon mistä tahansa.
  3. Napauta Lähetä-painiketta tallentaaksesi uuden tehtävän.
  1. Napauta + Lisää tehtävä -painiketta osiossa, jossa haluat tehtävän olevan. Voit vaihtoehtoisesti vetää + Lisää tehtävä -painikkeen mihin tahansa sijaintiin olemassa olevien tehtävien välillä lisätäksesi uuden tehtävän sinne.
  2. Kirjoita tehtävän nimi ja ota käyttöön kaikki parametrit (esim. eräpäivä, prioriteetti, tunniste jne.). Voit myös käyttää /-pikavalintaa lisätäksesi tehtävän tiettyyn osioon mistä tahansa.
  3. Napauta Lähetä-painiketta tallentaaksesi uuden tehtävän.

Tehtävien uudelleenjärjestäminen tauluasettelussa

Järjestä tehtäviä uudelleen vetämällä niitä osioiden sisällä tai osiosta toiseen.

Jos tehtävässä on alitehtäviä, ne eivät näy tauluasettelussa eikä niitä voi järjestää uudelleen samalla tavalla. Avaa sen sijaan tehtävä tehtävänäkymässä ja järjestä alitehtävät uudelleen.

🏃‍♀️ Aloita seuraava projektisi taulumalleilla, joiden avulla voit kirjoittaa kirjan, hallita sosiaalista mediaa, kehittää sovelluksen ja paljon muuta.

UKK

Kun muutan näkymää, muuttuuko se tiimijäsenillesi jaetussa projektissa?

Kyllä, valittu asettelu synkronoidaan projektin jäsenten välillä. Jos joku vaihtaa toiseen asetteluun, se vaihtuu kaikille muille projektissa.

Kun siirrän tehtäviä taulullani, synkronoidaanko se muiden yhteiskäyttäjien kanssa?

Kyllä, kaikki tauluasetteluun tekemäsi muutokset synkronoidaan kaikkien projektin jäsenten välillä.

Onko mahdollista valita useita tehtäviä tauluasettelusta?

Kyllä, on mahdollista valita useita tehtäviä tauluasettelusta kaikilla alustoilla.

Voinko tulostaa tauluasettelussa?

Se ei ole tällä hetkellä mahdollista. Kun tulostat tauluasettelussa, projektisi näytetään automaattisesti luettelona. Voimme mahdollisesti toteuttaa tulostettavan tauluasettelun tulevaisuudessa.