Tehtävien lajitteleminen

Business

Jännittäviä asioita tapahtuu!

Olemme parhaillaan lisäämässä tähän ominaisuuteen uusia vaihtoehtoja. Tämä tarkoittaa, että tässä artikkelissa näkemäsi ei välttämättä vastaa täysin Todoistissa näkemääsi.

Projektin, tunnisteen tai suodattimen kaikkien tehtävien seuraaminen ei ole helppoa, varsinkin jos tehtäväluettelosi on hyvin pitkä. Jos etsit helpompaa tapaa tarkastella tehtäviäsi, voit käyttää Todoistin lajitteluvaihtoehtoja.

Lajitteluvaihtoehtojen avulla voit tarkastella tehtäviäsi monin eri tavoin, yksinkertaisista näkymistä, kuten koko tehtävälistan lajittelusta eräpäivän, prioriteettitasojen tai vasuuhenkilön mukaan, ryhmiteltyyn tehtäviin, joiden avulla voit ryhmitellä, suodattaa ja järjestää tehtävät haluamallasi tavalla.

Tutustu nopeasti, kuinka lajittelu toimii:

Lajitteluvaihtoehdot eivät ole käytettävissä Tulevat-näkymässä.
Et voi järjestää tehtäviä manuaalisesti uudelleen, kun lajitteluvaihtoehto on käytössä.

Tehtävien lajitteleminen

1. Avaa näkymä, jonka haluat lajitella.
  2. Klikkaa näkymäkuvaketta projektin, tunnisteen, suodattimen tai Tänään-näkymän oikeassa yläkulmassa.
  3. Näkyviin tulee valikko, jossa on seuraavat vaihtoehdot:
    • Ryhmittele: voit ryhmitellä projektisi, tunnisteen, suodattimen tai Tänään-näkymän valitsemiesi ehtojen mukaan.
    • Lajittele: voit valita, miten lajittelet tehtävät (aakkosjärjestyksen, vastuuhenkilön, eräpäivän tai lisäyspäivän, prioriteetin ja projektin mukaan).
    • Delegoitu käyttäjälle: Näytä vain sinulle/ei kenellekään/kaikille (oletus) delegoidut tehtävät.
  4. Voit myös klikata Palauta Lajittele-kohdan vieressä palauttaaksesi valintasi oletuslajitteluasetuksiin.
  1. Avaa näkymä, jonka haluat lajitella.
  2. Napauta kolmen pisteen kuvaketta projektin, tunnisteen, suodattimen tai Tänään-näkymän oikeassa yläkulmassa.
  3. Napauta näkymäkuvaketta.
  4. Näkyviin tulee valikko, jossa on seuraavat vaihtoehdot:
    • Ryhmittele: voit ryhmitellä projektisi, tunnisteen, suodattimen tai Tänään-näkymän valitsemiesi kriteerien mukaan.
    • Lajittele: voit valita, miten lajittelet tehtävät (aakkosjärjestyksen, vastuuhenkilön, eräpäivän tai lisäyspäivän, prioriteetin ja projektin mukaan).
    • Delegoitu käyttäjälle: näytä vain sinulle/ei kenellekään/kaikille (oletus) delegoidut tehtävät.
  5. Voit myös napauttaa Tyhjennä lajitteluvaihtoehdot palauttaaksesi valintasi lajittelun oletusasetuksiin.
  1. Avaa näkymä, jonka haluat lajitella.
  2. Napauta kolmen pisteen kuvaketta näkymän oikeassa yläkulmassa.
  3. Napauta näkymäkuvaketta.
  4. Näkyviin tulee valikko, jossa on seuraavat vaihtoehdot:
    • Ryhmittele: voit ryhmitellä projektisi, tunnisteen, suodattimen tai Tänään-näkymän valitsemiesi kriteerien mukaan.
    • Lajittele: voit valita, miten lajittelet tehtävät (aakkosjärjestyksen, vastuuhenkilön, eräpäivän tai lisäyspäivän, prioriteetin ja projektin mukaan).
    • Delegoitu käyttäjälle: Näytä vain sinulle/ei kenellekään/kaikille (oletus) delegoidut tehtävät.
  5. Voit myös napauttaa Tyhjennä lajitteluvaihtoehdot palauttaaksesi valintasi lajittelun oletusasetuksiin.

Kun olet lajitellut tehtävät, näet valitsemasi lajitteluvaihtoehdon näkymän yläosassa. Voit kääntää lajittelujärjestyksen klikkaamalla tämän vaihtoehdon vieressä olevaa pientä nuolta.

Jos haluat tarkastella kaikkia tehtäviäsi projektien mukaan ryhmiteltynä, toimi näin:
  1. Avaa Todoistin vasen valikko ja vieritä alas kohtaan Suodattimet ja tunnisteet.
  2. Valitse Suodattimet-kohdasta Näytä kaikki -suodatin.
  3. Klikkaa näkymäkuvaketta suodattimen oikeassa yläkulmassa.
  4. Valikko, jossa on lajitteluvaihtoehtoja, avautuu.
  5. Valitse Ryhmittele.
  6. Valitse Prioriteetti.

Lajitteluvaihtoehdon poistaminen

Kun olet määrittänyt lajitteluvaihtoehdon tehtävillesi, se näkyy tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa. Jos haluat poistaa lajitteluvaihtoehdon käytöstä, voit klikata lajitteluvaihtoehdon oikealla puolella olevaa x-kuvaketta.

UKK

Toimivatko ryhmittelyvaihtoehdot taulunäkymässä?

Kyllä. Kaikki lajitteluvaihtoehdot ovat käytettävissä sekä luettelo- että taulunäkymässä.

Lajitellaanko tehtävät osioiden välillä?

Ei, tehtävät lajitellaan niiden omiin osioihin. Esimerkiksi, jos sinulla on 1- prioriteetin tehtävä projektisi viimeisessä osiossa ja haluat lajitella projektisi prioriteetin mukaan, 1. prioriteetin tehtävä näkyy sen osion yläosassa eikä projektin yläosassa, vaikka muissa osioissa olisi tehtäviä, joilla on alempi prioriteettitaso.

Jos olen asettanut lajitteluvaihtoehdon tehtäväluettelolle, lajitellaanko myös uudet tehtävät automaattisesti vai onko minun lajiteltava koko luettelo uudelleen?

Uudet tehtävät lajitellaan automaattisesti tehtäväluettelolle asettamasi lajitteluvaihtoehdon mukaan.

Voinko järjestää tehtävät manuaalisesti uudelleen, kun lajittelu on aktiivinen?

Ei. Kun olet määrittänyt lajitteluvaihtoehdon tehtävillesi, et voi järjestää niitä uudelleen manuaalisesti.

Voinko siirtää tehtävän toiseen osioon, kun lajittelu on käytössä?

Voit vetää ja pudottaa tehtävän eri osioon, kun lajittelu on käytössä projektissasi. Kun olet kuitenkin ottanut ryhmittelyn käyttöön näkymässäsi, et voi siirtää tehtävää toiseen osioon.

Jaetaanko lajitteluvaihtoehdot kaikille yhteistyökumppaneille jaetuissa projekteissa?

Ei. Vain sinä näet asettamasi lajitteluvaihtoehdot.

Tuetaanko nimen mukaan lajittelua kaikilla kielillä?

Ei. Nimen mukaan järjestäminen toimii vain tehtävien kohdalla, jotka käyttävät modernin englannin aakkosten kirjaimia. Kirjaimia, kuten å, ä, ö, æ ja ø, ei tällä hetkellä tueta lajittelussa. Kielet, kuten japani, jotka käyttävät logografeja, kuten kanji (漢字), lajittelu ei vielä toimi tällä hetkellä.

Alitehtäviäni ei ole lajiteltu tehtävänäkymässä. Onko tämä bugi?

Ei, tämä on normaalia käyttäytymistä. Huomaa kuitenkin, että voit vetää ja pudottaa alitehtäviä manuaalisesti haluttuun sijaintiin tehtävänäkymässä.

Voinko lajitella projektini?

Kyllä, voit lajitella projektisi. Sinun on kuitenkin tehtävä se manuaalisesti viemällä hiiri projektin päälle ja vetämällä ja pudottamalla projekti haluamaasi paikkaan.