Hoe gebruik je Todoist met Google Assistant

Business

Google Assistant is een op kunstmatige intelligentie bestuurde virtual assistant voornamelijk beschikbaar op mobiele en smart home toestellen. Het kan twee-wegs conversaties voeren met mensen en van waardevolle informatie en services voorzien door te integreren met andere apps.

Door Todoist met Google Assistant te integreren ben je in staat om taken toe te voegen, te voltooien en voor te laten lezen met behulp van je stem of geschreven commando's.

Koppel Todoist met Google Assistant

1. Open/Activeer Google Assistant en zeg/typ "Let me talk to Todoist".
  2. Geef toestemming om je Google Assistant account met je Todoist account te koppelen (het kan zijn dat je hiervoor op je Todoist account moet inloggen).
  3. Log in op je Todoist account via Google Assistant op je Android, Smart Home of iOS (met Assistant app) toestel.

Todoist met Google Assistant gebruiken

Helaas is Todoist met Google Assistant momenteel alleen beschikbaar in het het Engels. Je zult daarom Google Assistant daarom commando's in het Engels moeten geven.

Om te beginnen, zeg "OK Google, let me talk to Todoist." Je Todoist assistent zal zichtbaar worden om te helpen en je kunt dan vragen om de volgende dingen te laten doen:

• "Add task to wash the car today"
  • "What do I have due on Sunday?"
  • "List the tasks in my Work project"
  • "What's due in my podcast project?"
  • "Complete my task Mow the lawn"
  • “Complete the task called Transcribe interview”

You can even add key details, just like when using Todoist quick add.

• "Add a task to Submit my report tomorrow p1 #work @urgent"

Hiermee zal een taak worden aangemaakt genaamd "Submit my report" met de deadline voor morgen met een prioriteit 1 in je Werk project met het Urgent label.

Als je deze taak wilt toevoegen met je stem zeg je:

• "Add a task to Submit my report tomorrow p1 hashtag work at-sign urgent"

Je kunt dit nog sneller voor elkaar krijgen door de activeer stap en je verzoek samen te voegen en het volgende tegen Google Assistant te zeggen:

• “OK Google, Ask Todoist to add a task Wash the car today”
  • “OK Google, Ask Todoist to complete my task: Wash the car”
  • “OK Google, Ask Todoist to complete my Wash the car task”
  • “OK Google, Ask Todoist what’s due today”

De integratie staat je toe om tijd te besparen door taken snel uit je hoofd en op je to do lijst te zetten door de standaard Todoist Snel Toevoegen syntax aan nieuwe taken toe te voegen.

Wanneer je een taak toevoegt, zal de Todoist assistent je informeren dat de taak is toegevoegd door "The task has been added. Any changes?" te zeggen. Je kunt de taak vervolgens naar een project verplaatsen, een label toe voegen of de prioriteit instellen.

Veelgestelde vragen

Waarom verbindt Todoist met Google Assistant niet goed? Ik kan de integratie niet tot stand brengen.

Probeer eerst te zeggen: OK Google, wat is mijn naam?

Als je Google Assistent antwoordt door te zeggen dat het je niet naar behoren kan identificeren/verificeren, dan is er een probleem met de instellingen van je Assistent dat opgelost moet worden. Probeer de gids van Google te volgen om persoonlijke resultaten toe te laten op je gedeelde Assistant toestellen.

Als je Google Assistent antwoordt met de correcte naam, dan kan je proberen om de integratie opnieuw te linken:

1. Ga naar de Todoist voor Google Assistant Directory Listing.
  2. Tik op Unlink om de integratie los te koppelen (of Link als het al losgekoppeld is).
  3. Zorg ervoor dat je al ingelogd bent in je Google account op je mobiel toestel.
  4. Open Google Assistent op je mobiel toestel en activeer de integratie door OK Google, let me talk to Todoist te zeggen.
  5. Verbind je account opnieuw.

Hoe kan ik de integratie in mijn eigen taal gebruiken?

Helaas is Todoist met Google Assistant momenteel alleen beschikbaar in het het Engels. Je zult daarom Google Assistant daarom commando's in het Engels moeten geven.

Todoist met Google Assistent is niet geïntegreerd met mijn correcte Todoist account. Hoe kan ik dit oplossen?

Google Assistant gaat er in sommige gevallen (bijv. op toestellen zonder scherm) van uit dat je wilt koppelen met je Google/Gmail adres. Om naar een ander adres te wijzigen:

1. Ga naar de Todoist voor Google Assistant Directory Listing.
  2. Tik op Unlink om de integratie los te koppelen.
  3. Op je mobiele toestel waar je bent ingelogd op je Todoist account, activeer Google Assistant en start de integratie op met "Let me talk to Todoist" om het proces voor het koppelen met je account te starten.

Waarom begrijpt de integratie niet wat ik zeg?

Wanneer je spreekt tegen Google Assistant converteert Google's Natural Language Processor (NLP) wat er wordt gezegd naar tekst die vervolgens wordt doorgegeven aan de integratie.

Dit wordt door Google beheert en helaas zijn we hierdoor niet in staat om dit te verbeteren. We kunnen echter wel verzekeren dat er enkele alternatieve verwoordingen beschikbaar zijn, waardoor je hetzelfde kunt zeggen op verschillende manieren om het juiste resultaat te behalen.

Het oproepen van Todoist voor Google Assistent opent enkel de webpagina met het help-artikel. Hoe kan ik dit oplossen?

Dit gebeurt omdat het momenteel alleen mogelijk is om Todoist met Google Assistant te gebruiken wanneer je Google Assistant is ingesteld op English (United States/Kingdom. Volg deze stappen om de error te verhelpen:

1. Op je mobiele toestel, open de Google Home app.
  2. Rechts bovenin, klik op je account-icoon/foto en selecteer Assistant settings.
  3. Selecteer Languages.
  4. Tik op je huidige taal en kies vervolgens English (United States/Kingdom). Je kunt meerdere talen configureren zodat je ook je hiervoor geselecteerde taal kunt behouden.

Ik krijg steeds de error Sorry, Todoist isn’t available on devices set up for your language or country. Hoe kan ik dit oplossen?

Dit gebeurt omdat het momenteel alleen mogelijk is om Todoist met Google Assistant te gebruiken wanneer je Google Assistant is ingesteld op English (United States/Kingdom. Volg deze stappen om de error te verhelpen:

1. Op je mobiele toestel, open de Google Home app.
  2. Rechts bovenin, klik op je account-icoon/foto en selecteer Assistant settings.
  3. Selecteer Languages.
  4. Tik op je huidige taal en kies vervolgens English (United States/Kingdom). Je kunt meerdere talen configureren zodat je ook je hiervoor geselecteerde taal kunt behouden.