Backups

Business

Maak je nooit meer zorgen over het verliezen van je projecten, taken en opmerkingen. Als je een Premium of Business gebruiker bent, maakt Todoist automatisch backups aan voor de actieve taken in al je huidige projecten. Je kunt een project eenvoudig op elk gewenst moment herstellen.

Een backup downloaden

1. Klik linksboven in Todoist op het tandwiel-icoon.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Open de Backups tab.
  4. Klik op downloaden naast een van de automatisch aangemaakte backups. Hierdoor zal een ZIP bestand, welke CSV bestanden bevat voor elk van je huidige projecten, inclusief alle actieve taken, gedownload worden. (Voltooide taken en gearchiveerde projecten worden hierin niet meegenomen.)

Backups zijn alleen toegankelijk via de web, macOS of Windows (legacy) apps.

Je kunt ook klikken op + Backup aanmaken onderaan de backups tab, om handmatig een backup van al je actieve projecten te creëren.

Een backup herstellen

1. Maak een nieuw project aan.
  2. Klik op het projectacties-icoon rechtsboven.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Kies (of versleep) het CSV-bestand van je computer dat overeenkomt met het project dat je wilt herstellen.
  1. Maak een nieuw project aan.
  2. Klik rechtsboven op het drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Kies (of versleep) het CSV-bestand van je computer dat overeenkomt met het project dat je wilt herstellen.

Backups kunnen alleen hersteld worden via de web, macOS of Windows (legacy) apps.

Alle actieve taken, deadlines, opmerkingen en bestanden van het backup-project worden toegevoegd aan het nieuwe project.

Alhoewel je backups alleen actieve projecten en taken bevatten, maken wij ook een backup van alle gebruikersgegevens (inclusief voltooide taken en gearchiveerde projecten) op onze servers. Al je gegevens zijn volledig beveiligd. Je kunt ons gehele databeveiligingsbeleid lezen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

V: Is er een maximale hoeveelheid backups die kunnen worden gemaakt en opgeslagen?

A: Er worden automatisch tot 21 backups aangemaakt en opgeslagen, oudere backups worden overschreven en verwijderd.

V: Hoe vaak maakt Todoist een nieuwe backup aan?

A: Backups worden eenmaal per dag aangemaakt op dagen dat je inlogt bij Todoist en wijzigingen aanbrengt.

V: Ik probeer een backup te downloaden met behulp van de macOS of Windows legacy app, maar er gebeurt niets. Wat gaat er mis?

A: Zorg ervoor dat je bent ingelogd op hetzelfde Todoist account op de web app. Wanneer je niet aangemeld bent met je Todoist account, kan de backup niet gedownload worden.

V: Ik heb per ongeluk een project verwijderd en ik heb geen Premium of Business abonnement. Kan ik upgraden naar Premium of Business om toegang te krijgen tot een backup en deze vervolgens herstellen?

A: Helaas is dat niet mogelijk. Backups worden pas gemaakt vanaf de dag dat een account geupgrade wordt naar Premium of Business.