Backups

Business

Maak je nooit meer zorgen over het verliezen van je projecten, taken en opmerkingen. Als je een Pro- of Business-gebruiker bent, maakt Todoist automatisch backups aan voor de actieve taken in al je huidige projecten. Je kan een project eenvoudig op elk gewenst moment herstellen.

Backups worden pas gemaakt vanaf de dag dat een account geüpgraded wordt naar Pro of Business.

Als je dus een project verwijdert wanneer je de gratis versie van Todoist gebruikt en hierna pas naar Pro of Business upgradet, zal je dit project niet in je backups kunnen vinden.

Een backup downloaden

1. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Open de tab Backups.
  4. Klik op downloaden naast een van de automatisch aangemaakte backups. Hierdoor zal een ZIP-bestand, die CSV-bestanden voor elk van je huidige projecten bevat, inclusief alle actieve taken, gedownload worden. (Voltooide taken en gearchiveerde projecten worden hierin niet meegenomen.)

Het is alleen mogelijk om toegang te krijgen tot backups via de web-, macOS- of Windows 10/11-apps.

Je kan ook klikken op + Backup aanmaken onderaan de tab backups, om handmatig een backup van al je actieve projecten te creëren.

Een backup herstellen

1. Maak een nieuw project aan.
  2. Klik rechtsboven op het drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Kies (of versleep) het CSV-bestand van je computer dat overeenkomt met het project dat je wilt herstellen.

Backups kunnen alleen hersteld worden via de web-, macOS- of Windows 10/11-apps.

Alle actieve taken, deadlines, opmerkingen en bestanden van het backup-project worden toegevoegd aan het nieuwe project.

Al je gegevens zijn beschermd en beveiligd. Je kan ons volledig gegevensbeveiligingsbeleid lezen voor meer details.

Veelgestelde vragen

Ik heb per ongeluk een project verwijderd en ik heb geen Pro- of Business-abonnement. Kan ik upgraden naar Pro of Business om toegang te krijgen tot een backup en deze vervolgens te herstellen?

Helaas is dat niet mogelijk. Backups worden pas gemaakt vanaf de dag dat een account geüpgraded wordt naar Pro of Business.

Is er een maximale hoeveelheid backups die kunnen worden gemaakt en opgeslagen?

Ja, je kan tot 21 backups op je account opslaan. Backups worden automatisch dagelijks aangemaakt en komen overeen met de laatste 21 dagen, oudere backups worden overschreven en verwijderd.

Hoeveel opmerkingen kunnen er in een backup worden opgeslagen?

Een backup kan tot 500 opmerkingen per taak bevatten.

Hoe vaak maakt Todoist een nieuwe backup aan?

Backups worden eenmaal per dag aangemaakt op dagen dat je inlogt bij Todoist en wijzigingen aanbrengt.