Google Agenda met Todoist gebruiken

Business

Synchroniseer Google Agenda en Todoist met deze real-time, twee-wegse integratie.

De integratie opzetten

1. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
  2. Selecteer Integraties.
  3. Onder Google Agenda, klik op Agenda koppelen.Todoist_GCal_setup.png
  4. Log in met je Google-account.
  5. Om Todoist toegang te geven tot je Google Agenda, klik je op Toestaan.
  6. Om Google Agenda toegang te geven tot je gegevens, klik je op Akkoord.
  7. Zet vervolgens de koppeling op tussen je Todoist-projecten en een Google Agenda door op Agenda toevoegen te klikken.
  8. In het nieuwe venster selecteer je het volgende:
    1. Google Agenda: selecteer welke agenda je wil synchroniseren. Je kan een van je bestaande agenda's kiezen of een nieuwe aanmaken. (Maak een nieuwe agenda aan voor je Todoist-taken als je deze gemakkelijk aan of uit wil zetten in Google Agenda.) Alleen de evenementen die in de geselecteerde agenda aangemaakt zijn zullen als Todoist-taken toegevoegd worden.
    2. Synchronisatie: selecteer of je taken van Alle projecten of alleen van Een specifiek project naar de hiervoor geselecteerde agenda wil synchroniseren. (Wanneer je meerdere projecten of agenda's wil selecteren kan je later extra koppelingen opzetten.)
    3. Todoist-project voor nieuwe Google-evenementen: selecteer naar welk project je je nieuwe Google Agenda-evenementen wil synchroniseren. (Als je niet zeker weet welk project je hier moet selecteren, dan raden we je aan om de Todoist-inbox te kiezen. Vanuit hier kan je de taken later altijd naar een ander project verplaatsen.)
    4. typ de naam van het label dat je aan de taken vanuit de geselecteerde agenda wil toevoegen. (Wanneer het label niet op je labellijst staat, zal deze automatisch worden toegevoegd na het opzetten van de integratie.)
    5. selecteer een standaard evenement-duur voor evenementen die gesynchroniseerd worden vanuit Todoist. Nieuwe taken met een deadline en tijd zullen in Google Agenda worden getoond met deze tijdsduur. (Je kan altijd wijzigingen maken in het event in Google Agenda zodra deze is aangemaakt.
    6. selecteer of je taken met een deadline maar zonder tijd wel of niet wil synchroniseren. Je kan kiezen om deze taken als evenementen met een tijdsduur van een hele te dag te synchroniseren of je kan ervoor kiezen om alleen taken met een deadline en tijd te synchroniseren.
    7. selecteer of je een evenement wel of niet in Google Agenda wilt laten staan zodra deze is voltooid in Todoist.
  9. Klik op Verbinden.Todoist_GCal_connected.png
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de iOS-app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de Android-app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.

Meerdere agenda's en projecten verbinden

Beheer al je evenementen en taken door additionele Google Agenda's met je Todoist-projecten te synchroniseren. Als je echter Alle projecten synchroniseert, kan je daarna geen verbindingen met specifieke projecten opzetten:

Je kan slechts één Google-account koppelen aan deze integratie.
  1. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
  2. Selecteer Integraties.
  3. Onder Google Agenda, klik op Agenda kiezen.
  4. Zet vervolgens de koppeling op tussen je Todoist-project(en) en een agenda in Google Agenda:
    1. Google Agenda: selecteer welke agenda je wil synchroniseren. Je kan een van je bestaande agenda's kiezen of een nieuwe aanmaken. (Maak een nieuwe agenda aan voor je Todoist-taken als je deze gemakkelijk aan of uit wil zetten in Google Agenda.) Alleen de evenementen die in de geselecteerde agenda aangemaakt zijn zullen als Todoist-taken toegevoegd worden.
    2. Synchronisatie: selecteer of je taken van Alle projecten of alleen van Een specifiek project naar de hiervoor geselecteerde agenda wil synchroniseren. (Wanneer je meerdere projecten of agenda's wil selecteren kan je later extra koppelingen opzetten.)
    3. Todoist-project voor nieuwe Google-evenementen: selecteer naar welk project je je nieuwe Google Agenda-evenementen wil synchroniseren. (Als je niet zeker weet welk project je hier moet selecteren, dan raden we je aan om de Todoist-inbox te kiezen. Vanuit hier kan je de taken later altijd naar een ander project verplaatsen.)
    4. typ de naam van het label dat je aan de taken vanuit de geselecteerde agenda wil toevoegen. (Wanneer het label niet op je labellijst staat, zal deze automatisch worden toegevoegd na het opzetten van de integratie.)
    5. selecteer een standaard evenement-duur voor evenementen die gesynchroniseerd worden vanuit Todoist. Nieuwe taken met een deadline en tijd zullen in Google Agenda worden getoond met deze tijdsduur. (Je kan altijd wijzigingen maken in het event in Google Agenda zodra deze is aangemaakt.
    6. selecteer of je taken met een deadline maar zonder tijd wel of niet wil synchroniseren. Je kan kiezen om deze taken als evenementen met een tijdsduur van een hele te dag te synchroniseren of je kan ervoor kiezen om alleen taken met een deadline en tijd te synchroniseren.
    7. selecteer of je een evenement wel of niet in Google Agenda wilt laten staan zodra deze is voltooid in Todoist.
  5. Klik op Verbinden.Todoist_GCal_connected_multiple.png
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de iOS-app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de Android-app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.

De integratie gebruiken

Zodra je de integratie hebt opgezet zullen taken met een deadline en/of tijd van de geselecteerde Todoist-project(en) automatisch aan de door jou geselecteerde agenda worden toegevoegd. Andersom zullen alle evenementen die worden aangemaakt in deze agenda automatisch aan je Todoist-project worden toegevoegd.

Real-time synchronisatie

Wijzigingen die je maakt in Google Agenda, zoals het bewerken van de naam van het evenement of de datum, zullen onmiddellijk in Todoist worden weergegeven en vice versa.

Aangepaste evenementsduur

Je kan per taak een aangepaste evenementsduur instellen via Todoist door bijvoorbeeld [80m] in de taaknaam te typen. Wanneer je de taak opslaat zal, “[80m]” van de taaknaam verwijderd worden en zal er een nieuw Google Agenda evenement worden aangemaakt met een duur van 1 uur en 20 minuten. Op dit moment werkt dit nog alleen met “m” (voor minuten).

Het project van een taak wijzigen en labels aan evenementen toevoegen

Om een label aan je Todoist-taak toe te voegen, kan je "@labelnaam" in de titel van het evenement van Google schrijven en het zal als een bestaande label in Todoist verwerkt worden. Als je een evenement in een ander project in Todoist wil opslaan, kan je simpelweg "#projectnaam" in de titel van het evenement in je gesynchroniseerde Google Agenda zetten. Let erop dat dit alleen werkt als je alle Todoist-projecten naar een agenda synchroniseert. Als er slechts één Todoist-project gesynchroniseerd is, dan kan een taak niet naar een ander project verplaatst worden.

Het prioriteitsniveau van de taak wijzigen

Je kan een prioriteitsniveau toevoegen of wijzigen door simpelweg !!1, !!2 of !!3 te typen in de titel van het evenement in Google. De wijzigingen worden onmiddellijk in Todoist weergegeven.

Hoe kan ik de integratie verwijderen?

Als je de integratie tussen Google Agenda en Todoist wilt verwijderen, volg dan deze stappen:

1. Ga naar de pagina Integraties in de instellingen van Todoist.
  2. Klik op de naast Google Agenda.
  3. Om te bevestigen, klik op OK.

Als je een verbinding tussen Google Agenda en Todoist wilt verwijderen, volg dan de stappen hieronder:

1. Ga naar de pagina Integraties in de instellingen van Todoist.
  2. Onder Google Agenda, ga naar de verbinding die je wil verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen.

Hoe kan ik taken en afspraken verwijderen die met deze integratie zijn aangemaakt?

Wanneer je de integratie tussen je Todoist en Google Agenda verwijdert, worden de taken en afspraken die in je Google Agenda en Todoist zijn aangemaakt nog steeds weergegeven. Je kan deze als volgt verwijderen:

Als je de integratie hebt opgezet met een nieuwe Google Agenda (standaard optie):

1. Open de Todoist web-app.
  2. Ga naar het project waarmee je Google Agenda-afspraken gesynchroniseerd zijn.
    • Als je niet zeker weet welk project gesynchroniseerd was, zoek dan naar een gesynchroniseerde Todoist-taak in Google Agenda en zoek vervolgens naar die taak in Todoist.
  3. Selecteer meerdere taken en verwijder alle taken die vanuit Google Agenda zijn gesynchroniseerd.
  4. Open vervolgens Google Agenda.
  5. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, klik je op de X aan de rechterkant van de agenda die tijdens het opzetten van de integratie aangemaakt werd, standaard Todoist genaamd.
  6. Bevestig dat je de agenda wil verwijderen door Agenda verwijderen te selecteren.

Als je de integratie hebt opgezet met je Primaire Google Agenda:

1. Open de Todoist web-app.
  2. Ga naar het project waarmee je Google Agenda-afspraken gesynchroniseerd zijn.
    • Als je niet zeker weet welk project gesynchroniseerd was, zoek dan naar een gesynchroniseerde Todoist-taak in Google Agenda en zoek vervolgens naar die taak in Todoist.
  3. Selecteer meerdere taken en verwijder alle taken die vanuit Google Agenda zijn gesynchroniseerd.
  4. Open vervolgens Google Agenda.
  5. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, deselecteer je alle agenda's, behalve de agenda die met je Todoist-account is gesynchroniseerd. Zo verwijder je niet per ongeluk taken uit andere agenda's.
  6. Klik met de rechtermuisknop op elke afspraak die vanuit Todoist gesynchroniseerd was en selecteer Verwijderen. Doe dit voor alle afspraken die vanuit je Todoist-project(en) gesynchroniseerd waren.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of een probleem die je wil oplossen? Bekijk onze gids voor probleemopsporing.