Todoist met Google Calendar gebruiken

Business

Synchroniseer Google Calendar en Todoist met deze real-time, 2-way integratie.

De integratie opzetten

1. Rechts bovenin, klik op het tandwiel-icoon.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op de Intregratiestab.
  4. Onder Google Calendar, klik op Koppel agenda.Todoist_GCal_setup.png
  5. Log in met je Google account.
  6. Om Todoist toegang te geven tot je Google Calendar, klik op Toestaan.
  7. Zet vervolgens de koppeling op tussen je Todoist project(en) en een agenda in Google Calendar:
    1. "Kies een agenda". Selecteer welke agenda je wilt synchroniseren. Je kunt een van bestaande agenda's kiezen of een nieuwe aanmaken. (Maak een nieuwe agenda aan voor je Todoist taken als je deze gemakkelijk aan of uit wilt zetten in Google Calendar.) Alleen de events die zijn aangemaakt in de geselecteerde agenda zullen worden toegevoegd als Todoist taken.
    2. "Synchronisatie".""Selecteer of je taken van Alle projecten wilt of alleen van Een specifiek project wilt synchroniseren naar de hiervoor geselecteerde agenda. (Wanneer je meerdere projecten of agenda's wilt selecteren kun je later extra koppelingen opzetten.)
    3. "Taken die aangemaakt zijn in Google Calendar gaan naar."" Selecteer naar welk project je je nieuwe Google Calendar evenementen wilt synchroniseren. (Als je niet zeker weet welk project je hier moet selecteren, dan raden we je aan om de Todoist Inbox te kiezen. Vanuit hier kun je de taken later altijd naar een ander project verplaatsen.)
    4. "Evenement-duur instellen voor nieuwe taken." Selecteer een standaard evenement-duur voor evenementen die gesynchroniseerd worden vanuit Todoist. Nieuwe taken met een deadline en tijd zullen in Google Calendar worden getoond met deze tijdsduur. (Je kunt altijd wijzigingen maken in het event Google Calendar zodra deze is aangemaakt.
    5. "Taken zonder een tijd." Selecteer of je taken met een deadline maar zonder tijd wel of niet wilt synchroniseren. Je kunt kiezen om deze taken als evenementen met een tijdsduur van een hele te dag te synchroniseren of je kunt ervoor kiezen om alleen taken met een deadline en tijd te synchroniseren.
    6. "Wanneer een taak is voltooid." Selecteer of je een evenement wel of niet in Google Calendar wilt laten staan zodra deze is voltooid in Todoist.
    7. "Label toegevoegd aan Google Calendar taken". Typ de naam van het label waaraan je de taken vanuit te geselecteerde agenda wilt toevoegen. (Wanneer het label niet op je label-lijst staat zal deze automatisch worden toegevoegd na het opzetten van de integratie.)
  8. Klik op Verbinden.Todoist_GCal_connected.png
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de Windows 10 app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de iOS app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de Android app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.

Meerdere agenda's en projecten verbinden

Beheer al je evenementen en taken door extra Google agenda's met je Todoist projecten te verbinden:

1. Rechts bovenin, klik op het tandwiel-icoon.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op de Intregratiestab.
  4. Onder Google Calendar, klik op Kies agenda.
  5. Zet vervolgens de koppeling op tussen je Todoist project(en) en een agenda in Google Calendar:
    1. Kies een agenda. Selecteer met welke agenda je wilt synchroniseren. Je kunt een van bestaande agenda's kiezen of een nieuwe aanmaken. (Tip: Maak een nieuwe agenda aan voor je Todoist taken als je deze gemakkelijk aan of uit wilt zetten in Google Calendar.)
    2. Synchronisatie. Selecteer of je taken van Alle projecten wilt of alleen van Een specifiek project wilt synchroniseren naar de geselecteerde agenda.
    3. Taken aangemaakt die zijn aangemaakt in Google Calendar gaan naar. Selecteer naar welk project je je nieuwe Google Calendar evenementen wilt synchroniseren. (Tip: Als je niet zeker weet welk project je hier moet selecteren, dan raden we je aan om de Todoist Inbox te kiezen. Vanuit hier kun je de taken later altijd naar een ander project verplaatsen.)
    4. Evenement-duur instellen. Selecteer een standaard evenement-duur voor evenementen die gesynchroniseerd worden vanuit Todoist. Nieuwe taken met een deadline en tijd zullen in Google Calendar worden getoond met deze duur. (Tip: Je kunt het evenement op elk moment wijzigen in Google Calendar zodra deze is aangemaakt.)
    5. Taken zonder tijd. Wanneer deze optie is ingesteld als "moeten worden gesynchroniseerd als evenementen die de hele dag duren", zullen in Google Calendar worden weergegeven als evenementen die de hele dag duren.  Wanneer je "moeten niet worden gesynchroniseerd" selecteert, zullen taken zonder tijd niet in Google Calendar worden getoond.
    6. Als een taak voltooid is. Selecteer of een evenement wel of niet op Google Calendar wilt laten staan zodra de taak is voltooid in Todoist.
    7. Label toegevoegd aan Google Calendar taken. Typ de naam van het label waaraan je taken vanuit de geselecteerde agenda wilt toevoegen. (Wanneer het label niet op je label-lijst staat zal deze automatisch worden toegevoegd na het opzetten van de integratie.)
  6. Klik op Verbinden.Todoist_GCal_connected_multiple.png
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de Windows 10 app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de iOS app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.
Helaas is het momenteel niet mogelijk om deze integratie op te zetten via de Android app. Log in via todoist.com in je browser en volg de instructies voor het web.

De integratie gebruiken

Zodra je de integratie hebt opgezet zullen taken met een deadline en/of tijd van het geselecteerde Todoist project (of projecten) automatisch aan de door jou geselecteerde agenda worden toegevoegd. Andersom zullen alle evenementen die worden aangemaakt in deze agenda automatisch aan je Todoist project worden toegevoegd.

Real-time synchronisatie

Wijzigingen die je maakt in Google Calendar, zoals het bewerken van de naam van het evenement of de datum, zullen onmiddellijk worden weergegeven in Todoist en vice versa.

Aangepaste evenementsduur

Je kunt per taak een aangepaste evenementsduur instellen via Todoist door bijvoorbeeld [80m] in de taaknaam te typen. Wanneer je de taak opslaat zal, “[80m]” van de taaknaam verwijderd worden en zal er een nieuw Google Agenda evenement worden aangemaakt met een duur van 1 uur en 20 minuten. Op dit moment werkt dit alleen nog met “m” (voor minuten).

Veelgestelde vragen

V: Google Agenda en Todoist synchroniseren niet. Hoe kan ik dit verhelpen?

A: Hier zijn een aantal dingen die je kunt proberen om ervoor te zorgen dat Todoist en Google Agenda op de juiste manier synchroniseren.

• Zorg ervoor dat je de taken die je in Todoist toevoegt aan het project welke met Google Agenda gesynchroniseerd. Je kunt nagaan welk project dat is door naar je Todoist Instellingen te gaan en hier de Integraties  tab te selecteren. Hier kun je zien welk project er is geselecteerd.
  • In Google Calendar, zorg ervoor dat je ingelogd bent met het juiste Google account. Om de gesynchroniseerde agenda te kunnen zien, moet het Google account hetzelfde zijn als het account dat je hebt geselecteerd tijdens het opzetten van de integratie,
  • In Google Calendar, zorg ervoor dat de specifieke agenda die je hebt gesynchroniseerd met Todoist is geselecteerd zodat je de evenementen kunt zien. Je kunt de gesynchroniseerde agenda vinden aan de linkerkant in Google Calendar's interface onder "Mijn agenda's".

V: Kan ik meerdere koppelingen maken met dezelfde agenda?

A: Nee, je kunt slechts een enkele koppeling met een specifieke agenda opzetten. Wanneer je bijvoorbeeld een "Vergaderingen" agenda hebt, kun je deze niet met twee projecten in Todoist synchroniseren.

V: Zullen afgelopen Google Calendar evenementen of Todoist taken die over tijd zijn synchroniseren wanneer de integratie is opgezet?

A: Nee, alleen taken en evenementen met een deadline welke in de toekomst ligt worden gesynchroniseerd tussen Todoist en Google Agenda.

V: Kan ik een bestaande koppeling tussen Todoist en Google Calendar bewerken?

A: Tuurlijk! Ga simpelweg naar de Integraties tab in Todoist's instellingen onder Google Calendar, vind de koppeling die je wilt bewerken en selecteer Customize. Update je voorkeuren en klik op Opslaan.

V: Ik heb per ongeluk taken in Todoist verwijderd die zijn gesynchroniseerd vanuit Google Agenda en nu zijn ze verwijderd uit mijn agenda. Is er een manier om ze te herstellen?

A: Ja, je kunt verwijderde evenementen herstellen via de prullenbak van Google Calendar. Selecteer de gebeurtenissen die je wilt terugzetten en klik op het ongedaan maken-icoon.

V: Hoe kan ik een bestaande koppeling tussen Todoist en Google Calendar verwijderen?

A: Ga simpelweg naar de Integraties tab in Todoist's instellingen onder Google Calendar, vind de koppeling die je wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.

V: Kan ik meerdere agenda's vanuit verschillende Google accounts tegelijkertijd synchroniseren?

A: Nee, alleen agenda's afkomstig uit het Google account dat je hebt gebruikt voor het opzetten van de integratie kunnen worden geselecteerd.

V: Kan ik Todoist synchroniseren met Google Calendar's "Herinneringen" of "Taken" agenda's?

A: Nee, het is niet mogelijk om met deze twee standaard agenda's te synchroniseren.

V: Kan ik met een andere Google account synchroniseren?

A: Ja, dit kan maar hiervoor is het nodig dat je de huidige integratie eerst verwijderd. Om de integratie te verwijderen ga je naar de Integraties tab in Todoist's instellingen, naast Google Calendar, klik je op de x. Om te bevestigen, klik op Ok.

V: Hoe kan ik taken en afspraken verwijderen die met de integratie zijn aangemaakt?

Na het verwijderden van de Todoist en Google Calendar-integratie worden de taken en afspraken die zijn gesynchroniseerd tussen Google Calendar en Todoist nog steeds weergegeven. Je kunt deze als volgt verwijderen:

Als je de integratie hebt ingesteld met een nieuw gemaakte Google-agenda (standaardoptie):

1. Open de Todoist web app.
  2. Ga naar het project waarmee je Google Calendar-afspraken gesynchroniseerd zijn.
    1. Als je niet zeker weet welk project gesynchroniseerd was, zoek dan naar een gesynchroniseerde Todoist-taak in Google Calendar en  zoek vervolgens naar die taak  in Todoist.
  3. Selecteer meerdere taken en verwijder alle taken that die zijn gesynchroniseerd vanuit Google Calendar.
  4. Open vervolgens Google Calendar.
  5. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, klik op de  X aan de rechterkant van de agenda die werd aangemaakt gedurende het opzetten van de integratie, standaard genaamd  Todoist .
  6. Bevestig dat je de agenda wilt verwijderen door op Agenda verwijderen te klikken.

Als je de integratie hebt ingesteld met je primaire Google Agenda:

1. Open de Todoist web app.
  2. Ga naar het project waarmee je Google Calendar-afspraken gesynchroniseerd zijn.
    1. Als je niet zeker weet welk project gesynchroniseerd was, zoek dan naar een gesynchroniseerde Todoist-taak in Google Calendar en  zoek vervolgens naar die taak  in Todoist.
  3. Selecteer meerdere taken en verwijder alle taken that die zijn gesynchroniseerd vanuit Google Calendar.
  4. Open vervolgens Google Calendar.
  5. Aan de linkerkant, onderMijn agenda's, verwijder de selectie van alle agenda's, behalve degene die was gesynchroniseerd met je Todoist om te voorkomen dat je per ongeluk taken verwijderd die afkomstig zijn vanuit andere agenda's.
  6. Klik met de rechtermuisknop op elke afspraak die gesynchroniseerd is vanuit Todoist en selecteer  Verwijderen. Doe dit voor alle afspraken die gesynchroniseerd waren vanuit je Todoist-project(en).

V: Hoe kan ik de integratie tussen Google Calendar en Todoist verwijderen?

A: Ga naar de Integraties tab in Todoist's instellingen. Naast Google Calendar, klik op x. Om te bevestigen, klik op Ok.