Gebruik Gmail met Todoist

Business

Wanneer je gebruik maakt van Gmail kun je e-mails heel gemakkelijk omzetten naar Todoist taken met een van onze integraties. Je hebt hier twee verschillende opties:

1. De Todoist voor Gmail” Chrome extensie kan worden gebruikt om e-mails als taken toe te voegen vanuit Google Chrome.
  2. De “Todoist for Gmail” G Suite add-on kan worden gebruikt om taken toe voegen vanuit Gmail voor web, iOS en Android.

Je kunt de integraties als volgt opzetten en gebruiken:

“Todoist voor Gmail” Chrome Extensie

De integratie opzetten

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek naar Todoist voor Gmail en selecteer deze.
  3. Rechts bovenin, klik op Toevoegen aan Chrome.
  4. In het pop-up venster, selecteer Extensie toevoegen.

De extensie gebruiken

Taken toevoegen via Gmail

1. Open de e-mail die je in een taak wilt veranderen.
  2. In de iconen-balk direct boven de e-mail, klik op het Todoist-icoon.
  3. Rechts onderin zal er een nieuwe taak geladen naar Todoist worden geladen. De taak zal de naam van de e-mail als titel hebben en een link naar de e-mail als inhoud.
  4. (Optioneel) Je kunt extra details aan de taak toevoegen zoals labels, prioriteiten, datums of toewijzingen met behulp van de Snel Toevoegen opties.
  5. Klik op Taak toevoegen.

E-mails openen via Todoist

Klik simpelweg op een taak die is aangemaakt via de extensie om de e-mail in een browser-venster te bekijken.

Zodra je de extensie hebt geïnstalleerd kun je Toodist direct vanuit Gmail gebruiken door op de Todoist balk rechts onderin in Gmail te klikken. Je hebt hier volledige toegang tot Todoist zodat je taken kunt toevoegen, voltooien, bekijken en nog veel meer, zonder dat je hiervoor een nieuw venster hoeft te openen.

“Todoist voor Gmail” G Suite add-on

De add-on opzetten

1. Ga naar mail.google.com.
  2. In het paneel aan de rechterkant, klik op het + symbool om de G Suite Marketplace te openen. (Als het paneel aan de zijkant niet zichtbaar is kun je deze in schakelen door op de < knop onderin te klikken.)
  3. Zoek naar Todoist voor Gmail en selecteer deze.
  4. Klik op Installeren.
  5. Geef toestemming voor de integratie.
  6. Klik op Toestaan.

De add-on gebruiken

Taken toevoegen via Gmail

1. Open de e-mail die je als taak wilt toevegen.
  2. Aan de rechterkant, klik op het Todoist-icoon.
  3. (Optioneel) Selecteer aan welk project je de taak zou willen toevoegen, bewerk de naam van de taak, stel een deadline in of voeg een prioriteit toe.
  4. Klik op Taak toevoegen.
  1. Open de e-mail die je als taak wilt toevegen.
  2. Rechts onderin, tik op het Todoist-icoon.
  3. (Optioneel) Selecteer aan welk project je de taak wilt toevoegen, bewerk de taaknaam, stel een deadline in of voeg een prioriteit toe.
  4. Tik op Taak toevoegen.

Gebruik Gmail voor web, iOS of Android om de "Todoist voor Gmail" G Suite add-on te gebruiken.

E-mails openen via Todoist

Klik simpelweg op een taak die is aangemaakt via de add-on om deze in een ander venster te openen.

Tik simpelweg op een van de taken die je hebt aangemaakt met behulp van de add-on om deze in je mobiele browser te openen.

Het is momenteel niet mogelijk om e-mails in de Gmail app te openen.

Gebruik Gmail voor web, iOS of Android om de "Todoist voor Gmail" G Suite add-on te gebruiken.

FAQ

V: Kan ik zowel de G Suite add-on als de Chrome extensie gebruiken?

A: Absoluut! Gebruik welke je wilt, wanneer je maar wilt.

V: Werkt de G Suite add-on ook op iPad?

A: Nee, de add-on wordt niet ondersteund op iPad.

V: Kan ik een tijd voor mijn taken instellen wanneer ik de G Suite add-on gebruik?

A: Nee, op dit moment kun je alleen de datums kiezen die beschikbaar zijn via het drop-down menu.

V: Hoe kan ik de Chrome extensie verwijderen?

A: Om de Gmail Chrome extensie te verwijderen, kun je Google instructies volgen over het verwijderen van een extensie.

V: Hoe kan ik de G Suite add-on verwijderen?

A: Als je niet langer gebruik wilt maken van de G Suite add-on kun je deze als volgt verwijderen:

1. Ga naar mail.google.com.
  2. In het paneel aan de rechterkant, klik op het Todoist-icoon.
  3. Rechts bovenin, klik op het drie stippen-icoon.
  4. Selecteer Add-on beheren.
  5. Klik op Todoist voor Gmail.
  6. Klik op Verwijderen.