Introductie tot: Labels

Business

Bespaar tijd door gelijksoortige taken bij elkaar te groeperen met labels. Hiermee kan je in een paar seconden een lijst met alle taken met hetzelfde label opvragen. De mogelijkheden voor het aanmaken van labels zijn eindeloos, maar hier zijn enkele populaire labels waarmee je alvast aan de slag kan:

• @e-mail - Gebruik dit label om een lijst aan te maken van alle e-mailtaken in al je projecten zodat je ze allemaal in één keer kan beantwoorden.
  • @wachten – Voeg dit label aan taken toe wanneer je nog op iets wacht om aan de taak te kunnen beginnen, op deze manier zal je nooit meer een follow up vergeten.
  • @15_min - Bekijk dit label als je een kwartiertje over hebt om nog snel kleine taken te voltooien.

Op elk platform – web, desktop, of mobiel - kun je simpelweg @ in het takenveld typen, met direct daarachter de label-naam. Je hebt dan de optie om uit een aantal bestaande labels te kiezen, of om een nieuw label toe te voegen.

De Snel Toevoegen functie zal het label automatisch herkennen en toevoegen wanneer je de taak opslaat.

Als je Todoist op een computer of in een browser op je mobiele toestel gebruikt, dan kun je de naam van je label heel gemakkelijk wijzigen door het label-overzicht te openen en vervolgens op de naam van je label te tikken/klikken.
Tijdens het aanmaken van het label kan je geen spatie, @, ", ( ), |, &, ! of , gebruiken in de naam van het label. Als je één van deze karakters gebruikt, zullen ze automatisch worden vervangen door een liggend streepje. Bijvoorbeeld: als je een label aanmaakt met de naam E-mails @Werk, zal het automatisch naar E-mails__Werk worden gewijzigd.

Hoe zoek je naar een label

Typ de naam van het label in het zoekveld bovenin Todoist. Wanneer je bijvoorbeeld “@urgent” in het zoekveld typt, zal je alle taken met het label @urgent te zien krijgen.

In de web-, macOS- of Windows-apps, kan je de sneltoets f gebruiken om een nieuwe zoekopdracht te starten.

Je kunt ook een volledige lijst van je bestaande labels vinden onder de Labels tab in je Todoist account.

Klik of tik op een label-naam om een lijst te zien van alle geassocieerde taken. (Taken met dat label die aan andere mensen zijn toegewezen zullen hier niet tussenstaan.)

Het is ook mogelijk om filters aan te maken met gebruik van labels. Wanneer je bijvoorbeeld de filterzoekopdracht “vandaag & @email” gebruikt, zal dit al je taken met het @email label laten zien die gepland staan voor vandaag.

Meer over labels: