Introductie tot: Labels

Business

Bespaar tijd door gelijksoortige taken bij elkaar te groeperen met labels. Hiermee kan je in een paar seconden een lijst met alle taken met hetzelfde label opvragen. De mogelijkheden voor het aanmaken van labels zijn eindeloos, maar hier zijn enkele populaire labels waarmee je alvast aan de slag kan:

• @e-mail - Gebruik dit label om een lijst aan te maken van alle e-mailtaken in al je projecten zodat je ze allemaal in één keer kan beantwoorden.
  • @wachten – Voeg dit label aan taken toe wanneer je nog op iets wacht om aan de taak te kunnen beginnen, op deze manier zal je nooit meer een follow-up vergeten.
  • @15_min - Bekijk dit label als je een kwartiertje over hebt om nog snel kleine taken te voltooien.

Op elk platform – web, desktop, of mobiel - kun je simpelweg @ in het taakveld typen, met direct daarachter de labelnaam. Je hebt dan de optie om uit een aantal bestaande labels te kiezen, of om een nieuw label toe te voegen.

Het slimme Snel toevoegen zal het label automatisch herkennen en toevoegen wanneer je de taak opslaat.

Als je Todoist op een computer of in een browser op je mobiele toestel gebruikt, dan kan je de naam van je label heel gemakkelijk wijzigen door het label-overzicht te openen en vervolgens op de naam van je label te tikken/klikken.
Tijdens het aanmaken van een label kan je geen spatie, @ " ( ) | & ! of , gebruiken in de naam van het label. Als je één van deze karakters gebruikt, zullen ze automatisch worden vervangen door een liggend streepje. Als je bijvoorbeeld een label de naam E-mails @Work probeert te geven, zal het automatisch E-mails__Work genoemd worden.

Hoe je naar een label zoekt

Typ de naam van het label in het zoekveld bovenin Todoist. Wanneer je bijvoorbeeld “@dringend” in het zoekveld typt, zal je alle taken met het label @dringend te zien krijgen.

In de web-, macOS- of Windows-apps, kan je de sneltoets f gebruiken om een nieuwe zoekopdracht te starten.

Je kan ook een volledige lijst van je bestaande labels vinden in het menu Labels in je Todoist.

Klik of tik op een labelnaam om een lijst te zien van alle geassocieerde taken. (Taken met dat label die aan andere mensen toegewezen zijn zullen hier niet tussen staan.)

Het is ook mogelijk om filters aan te maken met labels. Wanneer je bijvoorbeeld de filter-zoekopdracht “vandaag & @email” gebruikt, zal dit al je taken met het label @email laten zien die voor vandaag gepland staan.

Meer over labels: