Een persoonlijk project delen

Business

Heb je een plek nodig om een groot feest te plannen met een vriend, een boodschappenlijst te delen met je partner, of huishoudelijke taken toe te wijzen aan je kinderen? Probeer een project met hen te delen!

Ben je met collega's over verschillende projecten aan het samenwerken? Zo ja, overweeg dan om een team aan te maken!

Een project delen

Iedereen waar je een project mee deelt zal volledige toegang hebben tot alle informatie, zoals taken, opmerkingen en geüploade bestanden. Zij kunnen in het project nieuwe taken toevoegen, taken toewijzen, taken voltooien, opmerkingen toevoegen en nieuwe bestanden uploaden.

1. Klik met de rechtermuisknop op het project en selecteer Delen.
  2. Typ de naam of het e-mailadres in van de persoon waarmee je het wil delen. Indien de persoon die je uitnodigt geen Todoist-account heeft, zullen ze een e-mail ontvangen met de projectuitnodiging en de optie om een gratis account te registreren.
  3. Klik op Uitnodigen om de uitnodiging(en) te versturen.
  1. Open het project en tik op het drie stippen-icoon rechts bovenin.
  2. Tik op Delen. Er verschijnt een lijst met projectmedegebruikers. Indien het project niet gedeeld is, zal je twee opties zien:
  • Link delen laat je een uitnodigingslink kopiëren zodat iemand aan het project kan deelnemen.
  • + Leden uitnodigen laat je iemand uitnodigen voor je project, door hun naam of e-mailadres toe te voegen.

Wanneer je op + Leden uitnodigen tikt, zijn er twee opties:

• Voer de naam of het e-mailadres van de medegebruiker in in het veld Aan:. Tik daarna op hun e-mailadres om te bevestigen. Ze zullen altijd de permissie Kan bewerken hebben.
  • Tik op het rode plus-icoon om een medegebruiker uit je contactenlijst uit te nodigen.

Je kan een project ook delen via het contextmenu van het project.

1. Tik om het project dat je wil delen te openen.
  2. Tik op het delen-icoon. Er verschijnt een lijst met projectmedegebruikers.
  3. Tik opnieuw op het persoon-icoon in de rechterbovenhoek om medegebruikers toe te voegen.
  4. Voer de naam of het e-mailadres in van de persoon waarmee je het wil delen. Indien de persoon die je uitnodigt geen Todoist-account heeft, zullen ze een e-mail ontvangen met de projectuitnodiging en de optie om een gratis account te registreren.

Een hoofdproject delen

Als je een hoofdproject met iemand deelt, hebben ze geen automatische toegang tot de subprojecten ervan. Je moet ze voor elk subproject uitnodigen.

Een taak toewijzen

Een bestaande taak toewijzen

1. In een gedeeld project, klik je op het toewijzen-icoon rechts van de taaknaam.
  2. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.
  1. In een gedeeld project, tik op de taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het toewijzen-icoon.
  3. In het pop-up menu, selecteer de naam van deze persoon.

Als je de iOS-app gebruikt, kan je een taak ook toewijzen via het contextmenu.

Een nieuwe taak toewijzen

1. Open een gedeeld project en klik op + Taak toevoegen.
  2. Typ de taaknaam en het +-symbool gevolgd door de naam van deze persoon.
  3. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.
  1. Open een gedeeld project en tik op de +-knop.
  2. Typ de taaknaam en het +-symbool gevolgd door de naam van deze persoon.
  3. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.
Wist je dat je een herinnering voor iemand anders kan instellen? Hier is hoe!

Iemand uit een gedeeld project verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op het project.
  2. Selecteer Delen in het menu.
  3. Beweeg met de muis over de naam van een gebruiker die je wil verwijderen.
  4. Klik op het prullenbak-icoon naast hun naam.
  1. Tik om het project te openen.
  2. Tik op het drie stippen-icoon rechts bovenin.
  3. Tik op Delen. Er verschijnt een lijst met projectmedegebruikers.
  4. Tik op het persoon verwijderen-icoon om de medegebruiker te verwijderen.
  5. Tik op Medegebruiker verwijderen.
  1. Tik om het project te openen.
  2. Tik op het delen-icoon. Er verschijnt een lijst met projectmedegebruikers.
  3. Tik op het drie stippen-icoon naast de naam van de gebruiker.
  4. Tik op Verwijderen.
  5. Tik op OK.

Veelgestelde vragen

Kan ik dezelfde taak aan meerdere personen toewijzen?

Neen. Dit artikel legt uit waarom.

Kan ik een taak aan mezelf toewijzen?

Ja, maar alleen in een gedeeld project.

Ik kan de persoon die ik een taak wil toewijzen niet vinden in de lijst. Wat moet ik doen?

Let erop dat je het project met die persoon zal moeten delen voordat je ze een taak toewijst. Als je het project nog niet gedeeld hebt, zal de persoon niet in je lijst staan.