Loading the new Help Center

Projecten delen en samenwerken

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business

Todoist maakt het gemakkelijk om met iedereen samen te werken: deel projecten, wijs taken toe en bespreek details met collega's of familie. We stellen je op de hoogte wanneer er in je gedeelde projecten belangrijke veranderingen plaatsvinden.

Zodra je iemand uitnodigt voor een project, kan je deze persoon taken toewijzen en opmerkingen sturen.

Projecten delen

  1. Klik met de rechtermuisknop op het project dat je wil delen.
  2. Selecteer Project delen in het menu.
  3. Typ de naam van de persoon waar je het project mee wil delen in. Als het iemand is waar je nog niet eerder een project mee hebt gedeeld, typ je het e-mailadres dat gelinkt is aan hun Todoist-account in. Als ze nog geen Todoist-account hebben, typ je gewoon hun e-mailadres in. Ze krijgen dan een e-mail met een uitnodiging en de optie om binnen enkele seconden een gratis account aan te maken.
  4. Klik op Uitnodigen om de uitnodiging(en) te versturen
sharing-web-sharing.jpg
  1. Tik om het project dat je wil delen te openen.
  2. Tik op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Project delen. Een lijst van alle medegebruikers van het project zal verschijnen. Als het project momenteel niet is gedeeld, zul je de optie zien om personen voor het project uit te nodigen.
  4. Tik op het +-symbool in de rechterbovenhoek om nieuwe medegebruikers toe te voegen.
  5. Je kan nu een nieuwe medegebruiker toevoegen door Toevoegen uit project of Toevoegen uit contacten te selecteren of door de naam van de persoon waarmee je het project wil delen te typen. Als het iemand is waar je nog niet eerder een project mee hebt gedeeld, voeg je het e-mailadres dat gelinkt is aan hun Todoist-account toe. Als ze nog geen Todoist-account hebben, typ je gewoon hun e-mailadres in. Ze krijgen dan een e-mail met een uitnodiging en de optie om binnen enkele seconden een gratis account aan te maken.
sharing-ios-sharing.jpg
Als je iOS-toestel iOS 13 of hoger gebruikt, kan je ook een project delen via het contextmenu van het project.
  1. Tik om het project dat je wil delen te openen.
  2. Tik op het three_dots.pngdrie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Delen. Een lijst van alle medegebruikers van het project zal verschijnen.
  4. Tik opnieuw op het persoon-icoon in de rechterbovenhoek om medegebruikers toe te voegen.
  5. Typ de naam van de persoon waar je het project mee wil delen in. Als het iemand is waar je nog niet eerder een project mee hebt gedeeld, typ je het e-mailadres dat gelinkt is aan hun Todoist-account in. Als ze nog geen Todoist-account hebben, typ je gewoon hun e-mailadres in. Ze krijgen dan een e-mail met een uitnodiging en de optie om binnen enkele seconden een gratis account aan te maken.
sharing-android-sharing.jpg

Iedereen waar je een project mee deelt zal volledige toegang hebben tot alle informatie, inclusief taken, opmerkingen en geüploade bestanden. Zij kunnen nieuwe taken toevoegen, taken toewijzen, taken voltooien, opmerkingen toevoegen en nieuwe bestanden uploaden. Je kan zelfs projecten delen met mensen die nog geen Todoist-account hebben.

Gratis gebruikers kunnen alle projecten delen met maximaal 5 mensen (dat kunnen voor elk project 5 andere mensen zijn), Pro-gebruikers kunnen projecten delen met maximaal 25 mensen en Business-gebruikers kunnen projecten delen met maximaal 50 mensen.

Een bestaande taak toewijzen

  1. In een gedeeld project, klik op het assign_web.svgtoewijzen-icoon aan de rechterkant van de taaknaam.
  2. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.
  1. In een gedeeld project, tik op de taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het assign_ios.svgtoewijzen-icoon.
  3. In het pop-up menu, selecteer de naam van deze persoon.
  1. In een gedeeld project, tik op de taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het assign_ios.svgtoewijzen-icoon.
  3. In het pop-up menu, selecteer de naam van deze persoon.
Als je iOS-toestel iOS 13 of hoger gebruikt, heb je ook de optie om een taak te verwijderen met behulp van het contextmenu.

Tijdens het aanmaken van een taak

  1. Open een gedeeld project en klik op + Taak toevoegen.
  2. Typ de taaknaam en het +-symbool gevolgd door de naam van deze persoon.
  3. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.
Als je een taak aanmaakt in een project dat niet gedeeld is, of in Vandaag, Aankomend of een ander gefilterd overzicht, dan moet je eerst een project specificeren door # in het taakveld te typen en vervolgens de naam van het project te selecteren. Bijvoorbeeld: "#Design +James".
  1. Open een gedeeld project en tik op de +-knop.
  2. Typ de taaknaam en het +-symbool gevolgd door de naam van deze persoon.
  3. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.

Als je een taak aanmaakt in een project dat niet gedeeld is, of in Vandaag, Aankomend of een ander gefilterd overzicht, dan moet je eerst een project specificeren door # in het taakveld te typen en vervolgens de naam van het project te selecteren. Bijvoorbeeld: "#Design +James".

  1. Open een gedeeld project en tik op de +-knop.
  2. Typ de taaknaam en het +-symbool gevolgd door de naam van deze persoon.
  3. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.

Als je een taak aanmaakt in een project dat niet gedeeld is, of in Vandaag, Aankomend of een ander gefilterd overzicht, dan moet je eerst een project specificeren door # in het taakveld te typen en vervolgens de naam van het project te selecteren. Bijvoorbeeld: "#Design +James".

Iemand van een gedeeld project verwijderen

  1. Klik met de rechtermuisknop op het project dat je niet meer wil delen.
  2. Selecteer Project delen in het menu.
  3. Beweeg met de muis over de naam van een gebruiker die je wil verwijderen.
  4. Klik op het prullenbak-icoon naast hun naam.
  • Tik om het project dat je wil delen te openen.
  • Tik op het three_dots.pngdrie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  • Selecteer Delen. Een lijst van alle medegebruikers van het project zal verschijnen.
  • Tik op het three_dots.pngdrie stippen-icoon naast de naam van de gebruiker.
  • Tik op Verwijderen.
  • Tik op OK.
  1. Tik om het project te openen.
  2. Tik op het three_dots.pngdrie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Project delen. Een lijst van alle medegebruikers van het project zal verschijnen.
  4. Tik op het persoon verwijderen-icoon om de medegebruiker te verwijderen.
  5. Tik op Medegebruiker verwijderen.

Veelgestelde vragen

Als ik een gedeeld project archiveer, wordt dit project dan ook in het account van mijn medegebruikers gearchiveerd?

Nee. Wanneer je een project archiveert wordt het alleen in je eigen account gearchiveerd.

Kan ik een project inclusief alle subprojecten delen?

Helaas is het niet mogelijk om een project plus alle subprojecten tegelijkertijd te delen. Sorry! Je kan in de plaats daarvan elk project apart delen.

Ik heb een Todoist Business-account en ik wil het delen van projecten met gebruikers buiten mijn team voorkomen. Is dit mogelijk?

Ja. Als je de admin van een Business-team bent, kan je naar de tab Delen in het admin-paneel waar je kan beheren of je teamleden projecten kunnen delen buiten je Business-team en of mensen van buiten je Business-team zich bij je projecten kunnen aansluiten.