Projecten delen & samenwerken

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business

Met Todoist is het makkelijk om met iedereen samen te werken – deel projecten, wijs taken toe en bespreek details met collega's of familie. We stellen je op de hoogte wanneer er belangrijke wijzingen plaatsvinden in je gedeelde projecten.

Zodra je iemand uitnodigt voor een project, zul je in staat zijn om deze persoon taken toe te wijzen en opmerkingen te sturen.

sharing-web-assign.jpg


sharing-web-notify.jpg

sharing-windows-assign.jpg


sharing-windows-notify.jpg

sharing-ios-assign.jpg


sharing-ios-notify.jpg

sharing-android-assign.jpg


sharing-android-notify.jpg

Iedereen waar je een project mee deelt zal volledige toegang hebben tot alle informatie inclusief taken, opmerkingen en geuploade bestanden. Zij kunnen nieuwe taken toevoegen, taken toewijzen, taken voltooien, opmerkingen toevoegen en (wanneer ze beschikken over een Premium abonnement) nieuwe bestanden uploaden. Je kunt zelfs projecten delen met mensen die nog geen Todoist account hebben.

Gratis gebruikers kunnen alle projecten delen met maximaal 5 mensen (dat kunnen voor elk project 5 andere mensen zijn), Premiumgebruikers kunnen projecten delen met maximaal 25 mensen en Businessgebruikers kunnen projecten delen met maximaal 50 mensen.

Projecten delen

  1. Klik met de rechtermuisknop op het project dat je wilt delen.
  2. Selecteer Project delen in het menu.
  3. Typ de naam in van de persoon waar je het project mee wilt delen. Als het iemand is waar je nog niet eerder een project mee hebt gedeeld, typ je het e-mailadres in dat is gelinkt aan hun Todoist account. Wanneer ze nog geen Todoist account hebben, typ je alleen hun e-mailadres in. Hij of zij ontvangt vervolgens een email met een uitnodiging en de optie om binnen enkele seconden een gratis account aan te maken.
  4. Klik op Uitnodigen om de uitnodiging(en) te versturen.  

sharing-web-sharing.jpg

 

  1. Klik of tik op het project dat je wilt delen.
  2. Klik op het persoons-icoon in de rechterbovenhoek van het project.
  3. Typ de naam in van de persoon waar je het project mee wilt delen. Als het iemand is waar je nog niet eerder een project mee hebt gedeeld, typ je het e-mailadres in dat is gelinkt aan hun Todoist account. Wanneer ze nog geen Todoist account hebben, typ je alleen hun e-mailadres in. Hij of zij ontvangt vervolgens een email met een uitnodiging en de optie om binnen enkele seconden een gratis account aan te maken.

sharing-windows-sharing.jpg

  1. Klik om het project te openen dat je wilt delen.
  2. Tik op het Ios-more-outline.svgdrie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Project delen. Er zal een lijst verschijnen met alle personen die momenteel aan het project deelnemen. Wanneer het project niet niet is gedeeld zul je de optie zien om Personen voor het project uit te nodigen
  4. Tik op het + symbool in de rechterbovenhoek om nieuwe medegebruikers toe te voegen.
  5. Je kunt nu een nieuwe medegebruiker toevoegen door Toevoegen uit project of Toevoegen uit contacten  te selecteren of door de naam van de persoon waarmee je het project wilt delen te typen. Als het iemand is waarmee je hiervoor nog nooit een project hebt gedeeld zul je het e-mailadres van het Todoist account van deze persoon nodig hebben. Als ze nog geen Todoist account hebben kun je simpelweg hun e-mailadres intypen. Ze zullen dan vervolgens een uitnodiging voor het project ontvangen met de optie om in enkele seconden een gratis account op te zetten.

sharing-ios-sharing.jpg

Als je iOS toestel iOS 13 of hoger gebruikt, heb je ook de optie om je project te delen met behulp van het context menu.
  1. Klik om het project te openen dat je wilt delen.
  2. Tik op het three_dots.pngdrie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Project delen. Er zal een lijst verschijnen met de mensen die momenteel aan het project deelnemen.
  4. Tik nogmaals op het persoon-icoon in de rechterbovenhoek om medegebruikers toe te voegen.
  5. Typ de naam in van de persoon waarmee je het project wilt delen. Als het iemand is waar je nog niet eerder een project mee hebt gedeeld, typ je het e-mailadres in dat gelinkt is aan hun Todoist account. Wanneer ze geen Todoist account hebben, typ je alleen hun e-mailadres in. Hij of zij ontvangt vervolgens een email met een uitnodiging en de optie om binnen enkele seconden een gratis account aan te maken.

sharing-android-sharing.jpg

Iedereen die je uitnodigt voor een project zal een e-mail ontvangen. Wanneer ze al beschikken over een account zullen ze ook een notificatie krijgen in Todoist.

Je kunt je Instellingen wijzigen om automatisch projectuitnodigingen te accepteren van personen waarmee je eerder projecten hebt gedeeld.

sharing-web-auto-accept.jpg

Hoe verwijder je personen van gedeelde projecten

  1. Klik met de rechtermuisknop op het gedeelde project.
  2. Selecteer Project delen. Er verschijnt nu een lijst met alle mensen die momenteel deelnemen aan het project.
  3. Beweeg met de muis over de naam van de persoon die je uit het project wilt verwijderen en klik vervolgens op het prullenbak icoon met de vuilnisbak dat aan de rechterkant verschijnt.
  1. Klik of tik op het gedeelde project.
  2. Klik of tik op het persoon-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Klik of tik op het prullenbak-icoon naast de namen van de personen die je wilt verwijderen.
    1. Open het gedeelde project.
    2. Tik op hetIos-more-outline.svgdrie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
    3. Tik op Project delenin het drop-down menu. Er verschijnt nu een lijst met alle mensen die momenteel deelnemen aan het project.
    4. Tik op het Screenshot_2020-03-24_at_13.40.27.png icoon naast de namen van de personen die je wilt verwijderen.
    5. Tik op Medegebruiker verwijderen.
Als je iOS toestel iOS 13 of hoger gebruikt, heb je ook de optie om een medegebruiker van je project te verwijderen met behulp van het context menu.
  1. Open het gedeelde project.
  2. Tik op het three_dots.pngdrie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Delen in het drop-down menu. Er verschijnt nu een lijst met namen van alle mensen die momenteel deelnemen aan het project.
  4. Tik ophetthree_dots.pngdrie stippen-icoonnaast de namen van de personen die je wilt verwijderen.  
  5. Tik op Verwijderen.

FAQ

V: Als ik een gedeeld project archiveer, wordt dit project dan ook gearchiveerd in het account van mijn medegebruikers?

A: Nee. Wanneer je een project archiveert wordt het alleen gearchiveerd in je eigen account.

Kan ik een project delen inclusief alle subprojecten delen?

A: Het is helaas nog niet mogelijk om een project plus alle subprojecten tegelijkertijd te delen. We hebben echter wel plannen om een dergelijke optie in de toekomst toe te voegen. Sorry! In de tussentijd ben je in staat om elk project individueel te delen!

V: Ik heb een Todoist Business account en ik wil het delen van projecten met gebruikers buiten mijn team graag voorkomen. Is dit mogelijk?

A: Ja. Als je de admin van een Business team bent kun je naar de Delen tab in het admin panel waar je kunt beheren of je teamleden projecten buiten je Business team kunnen delen en of mensen van buiten je Business team zich kunnen aansluiten bij je projecten.