Deadlines & Tijden

Business

Deadlines! Ze zijn zo belangrijk, maar toch ook zo makkelijk om te vergeten.

Met Todoist kun je ervoor zorgen dat je nooit meer iets mist door deadlines en/of tijden aan je taken toe te voegen. Je kunt zelfs terugkerende deadlines instellen zoals "Elke 19 juli een verjaardagskaart naar mama sturen" en "Om de woensdag recycling inleveren”.

Hoe stel je een deadline (of terugkerende deadline) in

De makkelijkste manier om een deadline toe te voegen, op desktop, mobiel of web, is om deze simpelweg in te typen in het taakveld, samen met de naam van je taak. De Snel Toevoegen functie zal de datum automatisch herkennen, highlighten en toevoegen wanneer je de taak opslaat.

Je kunt bijna elk type datum beschrijven met behulp van gewone spreektaal zoals morgen om 4 uur maar ook een specifieke terugkerende deadline zoalselke 3e dinsdag vanaf 29 augustus voor 6 maanden.

Op dit moment worden deadlines in het Arabisch, Noors en Turks nog niet ondersteunt. We hopen deadlines in deze talen in de nabije toekomst wel te ondersteunen.

Soms is een datum onderdeel van de naam van een taak in plaats van een deadline. De taak "Maandelijks rapport aanmaken" zal bijvoorbeeld automatisch worden gehighlight als een deadline. Klik of tik dan op het woord om deze markering te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om automatische datumherkenning helemaal uitzetten.

Stel een datum in met gebruik van de inplanner

Het is op elk platform ook mogelijk om de volledige takenplanner te openen door op het kalender-icoon te klikken wanneer je een taak toevoegt of bewerkt. Vanaf daar kun je handmatig een datum uitkiezen op de kalender en een van de handige data-shortcuts kiezen zoals Vandaag, Morgen, of Volgende week.

Om een tijd toe te toevoegen, klik op + Tijd toevoegen links onderin.

Om een tijd toe te voegen, klik op de > pijl rechts onderin en klik vervolgens op + Tijd toevoegen links onderin.

date-and-time-ios-swipe.jpgAls je de datum van een bestaande taak wilt toevoegen op wijzigen vanaf een telefoon of een tablet, kun je simpelweg van rechts naar links over de taak swipen.iOS_Scheduler.png Om een tijd toe te voegen, tik je op de > pijl rechts onderin en tik je vervolgens op + Tijd toevoegen links onderin.

Als je de datum van een bestaande taak op een telefoon of tablet wilt toevoegen of wijzigen, swipe je simpelweg van rechts naar links over de taak. Android_Scheduler.png
Om een tijd toe te voegen, tik op de > pijl rechts onderin en tik vervolgens op de + Tijd toevoegen links onderin.

Je kunt Todoist ook een nieuwe datum voor je taak laten voorstellen door op de Voorgestelde knop te klikken/tikken. Kom meer te weten over hoe de Slim inplannen functie van Todoist de nieuwe datum-suggesties bepaalt.

In sommige gevallen is het handig om te weten wanneer een bepaalde dag al staat volgepland met taken voordat je een nieuwe taak inplant. Om dit te kunnen zien kun je tijdens het inplannen van een taak met behulp van de taakplanner simpelweg je nieuwe datum typen of deze selecteren in de kalender. Je zult hier een preview te zien krijgen van het aantal taken dat al is ingepland voor deze datum.

Een aantal voorbeelden van datumindelingen die je kunt gebruiken

Dit zijn enkel een paar voorbeelden van de datums en terugkerende deadlines die je kunt toevoegen. Als je niet zeker weet of een bepaalde datumindeling zal werken, typ je het simpelweg in normale spreektaal in de naam van de taak. De kans is groot dat Todoist snapt wat je bedoelt.

Eenmalige deadlines

Typ deze normale spreektaal termen in wanneer je een taak in Todoist toevoegt om zo de taak op de specifieke datum in te plannen.

Wat je intypt:

De interpretatie van Todoist:

vandaag

Vandaag

morgen

Morgen (mor werkt ook)

volgende week

Staat standaard ingesteld voor de eerstvolgende maandag (je kunt dit wijzigen in je Instellingen)

volgende maand

1ste dag van de volgende maand

27 jan

27 januari (27 jan, 27/1 werkt ook)

27/01/2016

27 januari 2016 (01/27/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 werken ook)

27e

27e dag van de huidige maand

half januari

15 januari

einde van de maand

Laatste dag van de maand

vandaag om 10

Vandaag om 10 uur 's ochtends

morgen om 16:00

Morgen om 4 uur 's middags

Vrij @ 7 uur 's avonds

Vrijdag om 7 uur 's avonds (Vrijdag @ 7pm, Vrij om 7pm, Vrij om 19:00 werken ook)

6 uur 's avonds

Vandaag om 6 uur 's avonds (tenzij het al later is dan 6 uur, in dat geval morgen)

over 5 dagen

5 dagen vanaf vandaag (+5 dagen werkt ook)

over 3 weken

3 weken vanaf vandaag

over 2 uur

2 uur vanaf nu

Terugkerende deadlines

Wanneer wilt dat een taak dagelijks, wekelijks, maandelijks of met een ander intervalt terugkeert, dan kun je dit doen door een terugkerende deadlinetoe te voegen. Leer alles over hoe je een terugkerende deadline zoalsdagelijkswekelijks of elke 3 maanden kunt instellen.