Deadlines en tijden

Business

Deadlines! Ze zijn zo belangrijk, maar toch ook zo makkelijk om te vergeten.

Met Todoist kun je ervoor zorgen dat je nooit meer iets mist door deadlines en/of tijden aan je taken toe te voegen. Je kunt zelfs terugkerende deadlines instellen zoals "Elke 19 juli een verjaardagskaart naar mama sturen" en "Om de woensdag recycling inleveren”.

Hoe kun je een deadline of (terugkerende deadline instellen)

Je kunt een terugkerende deadline op elk platform instellen – desktop. mobiel, of web – door deze in te typen in het taakveld samen met de taaknaam. Het slimme Snel Toevoegenzal automatisch de terugkeren deadline herkennen, highlighten, en toevoegen aan je taak zodra je de taak toevoegd.

Je kunt bijna elk type datum beschrijven met behulp van gewone spreektaal zoals morgen om 4 uur maar ook een specifieke terugkerende deadline zoals elke 3e dinsdag vanaf 29 augustus voor 6 maanden.

Op dit moment worden deadlines in het Arabisch, Tsjechisch en Turks nog niet ondersteunt. We hopen deadlines in deze talen in de nabije toekomst wel te ondersteunen.
Soms is een datum onderdeel van de naam van een taak in plaats van een deadline. Bijvoorbeeld, in de taak 'Maandelijks rapport aanmaken' zal het woord 'maandelijks' automatisch worden gehighlight als deadline. Je kunt dan op het woord klikken of tikken om deze highlight te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om automatische datumherkenning helemaal uit te zetten.

Stel een datum in met de planner

Het is ook mogelijk op elk platform om de volledige takenplanner te openen door op het kalender-icoon te klikken of te tikken, tijdens het toevoegen of bewerken van een taak. Vanuit hier kun je handmatig een datum in de kalender selecteren of een van onze handige datum-sneltoetsen gebruiken (je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Morgen, Later deze weekof Dit weekend).

Om een tijd toe te toevoegen, klik op + Tijd toevoegen links onderin.

Om een tijd toe te voegen, klik op de > pijl rechts onderin en klik vervolgens op + Tijd toevoegen links onderin.

Als je de datum van een bestaande taak op een telefoon of tablet wilt toevoegen of wijzigen, swipe je simpelweg van rechts naar links over de taak. Om een tijd toe te voegen, tik op de > pijl rechts onderin en tik vervolgens op de + Tijd toevoegen links onderin.

date-and-time-android-swipe.jpgAls je de datum van een bestaande taak wilt toevoegen op wijzigen vanaf een telefoon of een tablet, kun je simpelweg van rechts naar links over de taak swipen. Om een tijd toe te voegen, tik je op de > pijl rechts onderin en tik je vervolgens op + Tijd toevoegen links onderin.

In sommige gevallen is het handig om te weten wanneer een bepaalde dag al staat volgepland met taken voordat je een nieuwe taak inplant. Om dit te kunnen zien kun je tijdens het inplannen van een taak met behulp van de taakplanner simpelweg je nieuwe datum typen of deze selecteren in de kalender. Je zult hier een preview te zien krijgen van het aantal taken dat al is ingepland voor deze datum.

Een aantal voorbeelden van datum formats die je kunt gebruiken

Dit zijn enkel een paar voorbeelden van de datums en terugkerende deadlines die je kunt toevoegen. Als je niet zeker weet of een bepaalde datum zal werken, typ je het simpelweg in normale spreektaal in de naam van de taak. De kans is groot dat Todoist snapt wat je bedoelt.

Eenmalige deadlines

Typ deze normale spreektaal termen in wanneer je een taak in Todoist toevoegt om zo de taak op de specifieke datum in te plannen.

Wat je typt Wat Todoist begrijpt:
vandaag Vandaag
morgen Morgen
volgende week Staat standaard ingesteld voor de eerstvolgende maandag (je kunt dit wijzigen in je Instellingen)
volgende maand eerste dag van de komende maand
27 jan 27 jan (27/1 werkt ook)
01/27/2016 27 januari 2016 (27/01/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 werken ook)
27e de 27e van de huidige maand
mid-januari 15 januari
eind van de maand Laatste dag van de huidige maand
vandaag om 10 Vandaag om 10 uur 's ochtends
morgen om 16:00 morgen om 4pm
Vrij @ 7pm Vrijdag om 7 uur 's avonds (Vrijdag @ 7pm, Vrij om 7pm, Vrijdag om 19:00 werken ook)
6pm Vandaag om 6 uur 's avonds (tenzij het al later is dan 6 uur, in dat geval morgen)
over 5 dagen 5 dagen vanaf vandaag (+5 dagen werkt ook)
in 3 weken 3 weken vanaf vandaag
over 2 uur 2 uur vanaf nu

Terugkerende deadlines

Wanneer wilt dat een taak dagelijks, wekelijks, maandelijks of met een ander intervalt terugkeert, dan kun je dit doen door een terugkerende deadline toe te voegen. inplannenLeer alles over hoe je een terugkerende deadline zoals dagelijkswekelijks of elke 3 maandenkunt instellen.

Veelgestelde vragen

Bestaat er een manier om een deadline te verwijderen met behulp van natuurlijke spreektaal?

A: Ja. als je geen datum of geen deadline typt zal de deadline worden verwijderd wanneer je de taak toevoegt of update.

Is het mogelijk om te wijzigen welke dag Todoist interpreteert als Volgende week of Dit weekend?

Ja, je kunt dit doen in je account instellingen:

1. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Open de Algemeen tab.
  4. Scroll naar beneden naar de Datum & tijd sectie.

V: Tijdens het opnieuw inplannen van een taak zie ik soms verschillende opties. Bijvoorbeeld, soms zie ik de optie Dit weekend terwijl ik op andere keren Volgend weekend te zien krijg. Waarom is dit zo?

A: Wanneer er nieuwe data worden voorgesteld voor een taak, wijzigt de planner deze suggesties gebaseerd op factoren zoals bijvoorbeeld de huidige datum. Bijvoorbeeld: De optie Dit weekend zal alleen worden getoond op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag, terwijl de optie Volgend weekend alleen wordt getoond in het weekend.