Herinneringen

Business

Het geheim om nooit meer iets te vergeten? Laat Todoist je een herinnering sturen.

Of het nu de verjaardag van je moeder is of de deadline voor een belangrijk rapport, stel simpelweg een Todoist herinnering in en je kunt rustig verder gaan met je dag. Todoist stuurt je een push-notificatie of e-mail over de taak zodat je nooit meer iets vergeet.

Automatische herinneringen instellen

Wanneer je zowel een deadline als een tijd instelt voor een taak, stelt Todoist automatisch een herinnering voor je in. Bijvoorbeeld, wanneer je een taak aanmaakt voor morgen om 4 uur 's middags, zal Todoist je 30 minuten van tevoren een herinnering sturen.

Je kunt je standaard herinnering instellingen wijzigen en kiezen hoe lang van tevoren je de automatische herinnering wilt ontvangen en of je deze wilt krijgen via push-notificatie of e-mail:

1. In de rechterbovenhoek in Todoist, klik op het tandwiel-icoon en selecteer Instellingen.
  2. Klik op de Herinneringen tab.
  3. Vink de checkbox aan naast het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Desktop notificatie om notificaties te ontvangen via je besturingssysteem.
    • Mobiele push-notificatie om notificaties te ontvangen op je mobiele toestel.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. Selecteer een relatieve tijd uit het standaard timingdrop-down menu.
  1. Rechts bovenin in Todoist, klik op het tandwiel-icoon.
  2. Onder Instellingen, klik op Herinneringen.
  3. Vink de checkbox aan naast het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Mobiele push-notificaties om notificaties te ontvangen op je mobiele toestel.
    • Desktop push-notificatie om notificaties te ontvangen via je het besturingssysteem van je computer.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. (Optioneel) Wanneer je een herinnering snoozed op Windows 10 kun je kiezen om op een later moment herinnerd te worden. Selecteer onder "Wanneer gesnoozed wacht..." en selecteer een interval in het drop-down menu.
  5. Selecteer een relatieve tijd uit het standaard timingdrop-down menu.
Notitie: Concentratiehulp blokkeert automatisch Todoist herinneringen. Als je notificaties wilt ontvangen in stille modus, zorg ervoor dat je Todoist toevoegt via Windows  Instellingen →  Systeem →  Concentratiehulp →  onder Prioriteit, klik alleen op De prioriteitenlijst aanpassenEen app toevoegen → selecteer Todoist.
  1. In de rechterbovenhoek van je Todoist, klik op het tandwiel-icoon.
  2. Tik op Herinneringen.
  3. Tik op Herinner me via en selecteer het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Mobiele notificaties om notificaties op je mobiele toestel te ontvangen.
    • Desktop notificaties om notificaties via je computer's besturingssysteem te ontvangen.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. (Optioneel) Wanneer je een herinnering snoozed op iOS kun je kiezen om op een later moment opnieuw herinnerd te worden. Tik op Wanneer gesnoozed en selecteer een interval in de lijst.
  5. Tik op Automatische herinneringen en selecteer een relatieve tijd uit de lijst.
  1. Bovenin links in je Todoist tik op het menu-icoon.
  2. Tik op Instellingen en selecteer Herinneringen.
  3. Tik op Herinner me via en selecteer het type notificatie dat je wilt ontvangen:
    • Mobiele push-notificatie om notificaties te ontvangen op je mobiele toestel.
    • Desktop push-notificatie om notificaties te ontvangen via je het besturingssysteem van je computer.
    • E-mail om een herinnering e-mail te ontvangen op het adres dat je hebt toegevoegd via Instellingen → Account.
  4. (Optioneel) Wanneer je een herinnering snoozed op Android kun je kiezen om op een later moment opnieuw herinnerd te worden. Tik op Gesnoozed... en selecteer een interval uit de lijst.
  5. Tik op Automatische herinneringen en selecteer een relatieve tijd uit de lijst.

Aangepaste herinneringen instellen

Stel aangepaste herinneringen in voor elke taak, onafhankelijk van of deze een deadline en tijd heeft of niet:

Je kunt zelfs een herinnering ontvangen zodra je je bevindt op een bepaalde locatie, wanneer je bijvoorbeeld langs de supermarkt loopt.
  1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, klik op het web_reminder.svgalarm-klok icoon rechts onderin.
  2. Klik op het klok-icoon om te kiezen of je een op datum en tijd-gebaseerde of op locatie-gebaseerde herinnering wilt instellen. Voor bestaande taken met een deadline zul je een derde optie te zien krijgen – Voor taak – om een herinnering in te stellen voor een bepaalde hoeveelheid tijd voorafgaand aan de deadline van je taak.
  3. Afhankelijk van de optie die je hebt gekozen in stap 2, stel de trigger in voor je herinnering – typ de specifieke datum en tijd in, de locatie, of selecteer de relatieve tijd voorafgaand aan de deadline van je taak.
  4. Klik op Herinnering toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen (tijdens het aanmaken van een nieuwe taak) of Opslaan (tijdens het bewerken van een bestaande taak).

1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, klik op het win10_reminder.svgalarm-klok icoon rechts onderin.
  2. Klik op hetklok-icoon om te kiezen of je een op Datum en tijd-gebaseerde of op Locatie-gebaseerde herinnering wilt aanmaken.
  3. Afhankelijk van de optie die je hebt gekozen in stap 2, stel de trigger in voor je herinnering – typ de specifieke datum en tijd of locatie in.
  4. Klik op Herinnering toevoegen.

Op dit moment kun je alleen op-tijd-gebaseerde push-notificatie herinneringen voor jezelf instellen in Windows 10. We zullen in de toekomst ook herinneringen via e-mail en herinneringen voor medegebruikers toevoegen.

1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, klik op het web_reminder.svg  alarm-klok icoon rechts onderin .
  2. Kies of je je herinnering wilt ontvangen op een specifieke datum en tijd of op een bepaalde locatie. Als je taak een tijd bevat zul je tevens een derde optie te zien krijgen, namelijk Voor taak om een herinnering in te stellen voor een bepaalde hoeveelheid tijd voorafgaand aan de deadline van je taak.
  3. Afhankelijk van de optie die je hebt gekozen in stap 2, stel de trigger in voor je herinnering – typ de specifieke datum en tijd in, de locatie, of selecteer de relatieve tijd voorafgaand aan de deadline van je taak.
  4. Tik op Klaar om je herinnering op te slaan.

1. Tijdens het toevoegen of bewerken van een taak, klik op het win10_reminder.svgalarm-klok  icoonrechts onderin .
  2. Links onderin, tik op het klok-icoon en kies of je je herinnering wilt ontvangen op een bepaalde Tijd en datum of Locatie. Voor bestaande taken met een deadline zul je een derde optie – Voor taak – te zien krijgen om een herinnering in te stellen voor een bepaalde tijd voorafgaand aan de deadline van je taak.
  3. Afhankelijk van de optie die je hebt gekozen in stap 2, stel de trigger in voor je herinnering – typ de specifieke datum en tijd in, de locatie, of selecteer de relatieve tijd voorafgaand aan de deadline van je taak.
  4. Tik op het android_submit.svgverzenden-icoon om je herinnering op te slaan.

Veelgestelde vragen

V: Welke datum- en tijdsformaten worden ondersteund voor het maken van herinneringen?

A: Elke deadline en tijd die je kunt gebruiken voor het inplannen van taken kan ook gebruikt worden voor herinneringen.

V: Kan ik een terugkerende herinnering instellen voor mijn taak?

A: Absoluut! Gebruik simpelweg een van de terugkerende deadlines en tijden.

V: Op welke toestellen kan ik op locatie-gebaseerde herinneringen ontvangen?

A: Op locatie-gebaseerde herinneringen zijn alleen beschikbaar voor iOS of Android toestellen.

V: Is het mogelijk om op locatie-gebaseerde herinneringen ontvangen via e-mail?

A: Nee, op locatie-gebaseerde herinneringen kunnen alleen worden ontvangen als push-notificatie op het toestel waarom de herinnering wordt getriggerd.

V: Moet ik iets doen op mijn iOS of Android toestel om op locatie-gebaseerde herinneringen te ontvangen?

A: Op Android zijn locatie-gebaseerde herinneringen automatisch ingesteld, er is geen verdere actie vereist.

Op iOS kan het zo zijn dat je Meldingen op locatie-basis moet in schakelen. Open hiervoor de Instellingen app → tik op Privacy → tik op Locatievoorzieningen → schakel "Locatievoorzieningen" in → scroll naar beneden en tik op Systeem → schakel "Locatiegebonden meldingen" in.