Herinneringen

Business

Het geheim om nooit meer iets te vergeten? Laat Todoist je een herinnering sturen.

Of het nu de verjaardag van je moeder is of de deadline voor een belangrijk rapport, stel simpelweg een Todoist herinnering in en je kunt rustig verder gaan met je dag. Todoist stuurt je een push-notificatie of e-mail over de taak zodat je nooit meer iets vergeet.

Je kunt zelfs een herinnering ontvangen zodra je in de buurt bent van een bepaalde locatie, bijvoorbeeld wanneer je langs de supermarkt rijdt.

Automatische herinneringen instellen

Wanneer een taak een zowel een deadline als een tijd heeft, stelt Todoist automatisch een herinnering voor je in.Bijvoorbeeld, wanneer je een taak aanmaakt voor morgen om 4 uur 's middags zal Todoist je automatisch 30 minuten van te voren een herinnering sturen.

Je kunt je standaard herinneringsinstellingen wijzigen om 1) te kiezen hoe lang van tevoren je de automatische herinnering wilt ontvangen en 2) of je deze per push-notificatie of per e-mail wilt ontvangen.

Aangepaste herinneringen instellen

Je kunt ook aangepaste herinneringen instellen voor een taak (inclusief op locatie gebaseerde herinneringen), ongeachte of deze een deadline en tijd heeft.

1. Waneer je een taak bewerkt of toevoegt klik je simpelweg op het klok-icoon rechts onderaan.

2. Op het volgende scherm klik je op het klok-icoon om te kiezen of je een herinnering wilt ontvangen die gebaseerd is op tijd of op locatie.
    • Als je taak een deadline heeft zul je ook een derde optie genaamd "vóór taak" om een herinneringen in te stellen voor een bepaalde tijd voor de deadline van je taak.
  3. Afhankelijk van de locatie die je kiest in stap 2 stel je de herinnering in - typ de locatie in, de specifieke datum en tijd, of selecteer de hoeveelheid tijd voor de deadline van de taak.
  4. Klik op "Herinnering toevoegen" om je herinnering op te slaan.

1. Wanneer je een taak bewerkt of toevoegt klik je simpelweg op het klok-icoon rechts onderaan.
  2. Typ een datum en tijd in om je herinnering af te laten gaan.
  3. Klik op Herinnering toevoegen of druk op Enter om deze op te slaan.

Op dit moment kun je alleen op-tijd-gebaseerde push-notificatie herinneringen voor jezelf instellen in Windows 10. We zullen in de toekomst ook op-locatie-gebaseerde herinneringen, herinneringen via e-mail en herinneringen die naar medegebruikers verstuurd kunnen worden toevoegen.

1. Klik op een bestaande taak.
  2. Klik op het klok-icoon dat onder de taak zal verschijnen.
  3. Kies op het volgende scherm of je een herinnering wilt ontvangen die is gebaseerd op tijd of op locatie.
  4. Afhankelijk van de optie die je kiest in stap 3, stel je de trigger in voor je herinnering - typ de locatie in, vul eventueel een aangepaste datum en tijd in of selecteer de specifieke datum en tijd via de datum & tijd kiezer.
  5. Klik op Klaar  om je herinnering op te slaan.

1. Klik op een bestaande taak.
  2. Klik op het klok-icoon dat onderaan je scherm zal verschijnen.
  3. Op het volgende scherm klik je in de linkeronderhoek op het klok-icoon om te kiezen of je een herinnering wilt instellen gebaseerd op tijd of op locatie. Als je taak een deadline heeft, zie je ook een derde optie – Voor taak – om een herinnering in te stellen voor een bepaalde hoeveelheid tijd voordat de taak af moet zijn.
  4. Afhankelijk van de optie die je kiest in stap 3 stel je de trigger in voor je herinnering - typ de locatie in, de specifieke datum en tijd of selecteer de hoeveelheid tijd voordat de taak af moet zijn.
  5. Klik op de verzendpijl om je herinnering op te slaan.

Op locatie gebaseerde herinneringen kunnen via elk platform worden ingesteld, maar ze werken alleen op iOS of Android toestellen.

iOS: Open de Instellingen app → tik op Privacy → tik op Locatievoorzieningen → zet “Locatievoorzieningen” aan → tik opSysteem → zet "Meldingen op locatiebasis" aan.

Android: Geen actie vereist; alles is standaard ingesteld.

De optie om voor elke taak een specifiek herinneringstype (e-mailadres of push) te kiezen, is verwijderd. Al je herinneringen worden nu weergegeven op het standaardplatform dat geselecteerd is in Instellingen.
Het is niet meer mogelijk om per sms een herinnering te ontvangen. In plaats daarvan raden we aan push-notifiacties te gebruiken: door hierop te klikken kun je direct naar een taak en kun je de taak ook gelijk voltooien (en meer).