Introductie tot: Prioriteiten

Business

Niet alle taken zijn gelijkwaardig. Maak gebruik van prioriteitsniveaus zodat je aandacht wordt gericht op de belangrijkste taken op je lijst.

Je kan je taken één van de vier beschikbare prioriteitsniveaus geven. 1 staat voor het belangrijkst (in het rood aangegeven) en 4 voor al het andere (geen kleur).

Je taken met de hoogste prioriteit zullen bovenaan de dagelijkse to-dolijsten in je overzichten Vandaag en Aankomend (taken met zowel een deadline als een tijd zullen als eerste verschijnen). Zo weet je precies met welke taken je moet beginnen. Het is ook mogelijk om alle projectlijsten te sorteren op prioriteit.

Een prioriteitsniveau toevoegen of wijzigen

Wanneer je een taak toevoegt vanaf web, desktop of mobiel, klik of tik je op het vlag-icoon en selecteer je het gewenste prioriteitsniveau. Je kan het prioriteitsniveau altijd wijzigen door het vlag-icoon te selecteren tijdens het bewerken van een taak.

Sneltoets Snel toevoegen

Om nog sneller een prioriteit toe te voegen, kan je p1, p2, of p3 in het taakveld typen. Todoist zal het juiste prioriteitsniveau automatisch herkennen en toewijzen wanneer je de taak aanmaakt.

Als je iOS-toestel iOS 13 of hoger gebruikt, kan je het prioriteitsniveau van een taak ook wijzigen via het context menu van de taak.

Hoe je projecten volgens prioriteit sorteert

1. Open het project dat je wil sorteren.
  2. Rechtsbovenin, klik op het sorteren-icoon.
  3. Selecteer Sorteren op prioriteit.priorities_web.png
  1. Open het project dat je wil sorteren.
  2. In de rechterbovenhoek, tik je op het drie stippen-icoon.
  3. Tik op Sorteren.
  4. Tik op Sorteren op prioriteit.
  1. Open het project dat je wil sorteren.
  2. In de rechterbovenhoek, tik je op het three_dots.png-icoon.
  3. Tik op Sorteren.
  4. Tik op Op prioriteit.
Je kan ook de sneltoets p gebruiken om snel te sorteren.