Prioriteiten

Business

Niet alle taken zijn hetzelfde. Maak gebruik van prioriteitsniveaus zodat je aandacht wordt gericht op de belangrijkste taken op je lijst.

Je kunt je taken één van de vier beschikbare prioriteitsniveaus geven waarvan 1 staat voor het belangrijkst (in het rood aangegeven) en 4 voor al het andere (geen kleur).

Je taken met het hoogste prioriteitsniveau zullen bovenin de dagelijkse to-do lijst verschijnen in het Vandaag en Aankomend overzicht (taken met zowel een deadline als een tijd zullen als eerste verschijnen). Zo weet je precies met welke taken je moet beginnen. Het is ook mogelijk om je lijsten in projecten te sorteren op prioriteit.

Prioriteitsniveau toevoegen of wijzigen

Wanneer je een taak toevoegt vanaf web, desktop, of mobiel, klik je op het vlag-icoon en selecteer je het gewenste prioriteitsniveau. Je kunt het prioriteitsniveau altijd wijzigen door het vlag-icoon nogmaals te selecteren tijdens het bewerken van een taak.

Snel Sneltoets Toevoegen

Om nog gemakkelijker een prioriteit toe te voegen, kun je p1, p2, of p3 in het taakveld typen. Todoist zal het juist prioriteitsniveau automatisch herkennen en deze toewijzen wanneer je de taak aanmaakt.

Als je iOS toestel iOS 13 of hoger gebruikt, heb je ook de optie om het prioriteitsniveau van je taak te wijzigen met behulp van het context menu.

Projecten sorteren op prioriteitsniveau

1. Open het project dat je wilt sorteren.
  2. Rechts bovenin, klik op het web_three-dots.svg drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Sorteer op prioriteit.priorities_web.png
  1. Open het project dat je wilt sorteren.
  2. In de rechterbovenhoek, klik op het sorteren icoon.
  3. Selecteer Sorteren op prioriteit.

1. Open het project dat je wilt sorteren.
  2. In de rechterbovenhoek, tik op het drie stippen-icoon.
  3. Tik op Sorteren.
  4. Tik op Sorteren op prioriteit.

1. Open het project dat je wilt sorteren.
  2. Tik op het three_dots.png icoon rechtsboven.
  3. Klik op Sorteren.
  4. Klik op Op prioriteit.

Om snel te sorterenkun je ook de sneltoets p gebruiken.