Een Todoist widget toevoegen aan het Android startscherm

Business

Todoist widgets geven je toegang tot je takenlijst vanaf je thuisscherm waardoor je tijd bespaart gemakkelijk en alles bij kunt houden. Er zijn twee soorten widgets die je op je thuisscherm kunt plaatsen:

1. Taak toevoegen sneltoets – Tik op deze sneltoets om Snel Toevoegen te openen om zo snel een taak toe te kunnen voegen.
  2. Takenlijst widget – Gebruik deze widget om volledige controle te krijgen over Todoist, direct vanaf je thuisscherm (zie hieronder).

Hoe kun je de widget instellen

1. Tik op een leeg gedeelte van je startscherm en houd vast.
  2. Selecteer Widgets.
  3. Zoek naar Todoist.
  4. Tik op een van de widgets en sleep deze vervolgens naar je thuisscherm.

De Todoist takenlijst widget instellen

Wanneer je de Todoist takenlijst widget kiest, zal het Widget instellingen scherm openen waarmee je je widget kunt personaliseren. Bij het selecteren van de opties zul bovenaan je scherm een preview van je widget te zien krijgen.

1. Kies overzicht: Kies welk overzicht, project, label of filter je in de widget wilt zien. Je kunt dit op elk moment wijzigen.
  2. Thema: Selecteer een gepersonaliseerd thema voor de widget zelf. Van de klassieke Todoist kleuren, rood en wit, tot donkere modus, dat is helemaal aan jou. Deze keuze isalleen van toepassing op het widget thema.
  3. Ondoorzichtigheid: Stel zelf in hoe transparant je widget is. 0 is volledig transparant, terwijl 100 ondoorzichtig is.
  4. Compacte modus: Selecteer compacte modus en je widget zal meer taken tegelijkertijd weergeven door het formaat van de taak te verkleinen. Je zult nog steeds de deadline en prioriteit (de kleur aan de linkerkant van de taak) kunnen zien, maar je ziet geen voltooi taak cirkel meer. Tik simpelweg op een taak op het taakoverzicht te openen, elk detail te bekijken en de taak te voltooien.
  5. Toon Todoist-icoon: Selecteer dat je het Todoist-icoon in je widget's toolbar wilt tonen. Wanneer je op het icoon tikt zul je direct naar Todoist worden gebracht.
  6. Gebruik een vooringestelde stijl: Kies uit een handvol aanbevolen vooringestelde stijlen zoals Transparant donker of Compact.
  7. Wanneer je klaar bent, tik op het vinkje in de hoek rechts bovenin om de instellingen op te slaan.

Hoe gebruik en wijzig je de widget

Zodra je widget actief is kun je deze als volgt gebruiken of wijzigen:

1. Om het taakoverzicht te openen en je taak te wijzigenkun je zoals gewoonlijk op een taak tikken.
  2. Om een taak te voltooien kun je op de cirkel aan de linkerkant tikken (niet beschikbaar in compacte modus).
  3. Om een ander overzicht, project, label of filter te kiezen, tik je op de pijl naar beneden links bovenin.
  4. Om een taak toe te voegen, tik je op de +knop rechts bovenin.
  5. Om de Widget instellingente openen, tik op het tandwiel-icoon rechts bovenin.
  6. Om naar de Todoist app te gaan, tik het op het Todoist-icoon links bovenin.
  7. Om het formaat van de widget te wijzigen kun je op de widget tikken en deze ingedrukt houden, versleep de handles vervolgens om het formaat te wijzigen.

FAQ

V: Wat als ik een compleet transparante widget wil gebruiken met witte tekst voor wanneer ik een donker wallpaper gebruik?

A: In je widget instellingen, stel het Thema als Donkere modus en de Ondoorzichtigheid in als 0%.

V: Wat als ik zwarte tekst en donkere doorzichtigheid wil gebruiken voor wanneer ik een licht wallpaper gebruik?

A: In je widget instellingen, stel het Thema als Neutrale thema en de Ondoorzichtigheid naar een percentage van50% of meer.