Subtaken

Business

Maak grote plannen behapbaar in Todoist door grote, overweldigende taken gemakkelijk op te delen in kleinere subtaken (die vervolgens ook weer in subtaken kunnen worden onderverdeeld).

Je bent alleen in staat om sub-taken te maken in een project. Dit is niet mogelijk in het Vandaag/Komende 7 dagen overzicht of in gefilterde overzichten.

Subtaken aanmaken

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Ctrl + → om de taak om te zetten naar een sub-taak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Alt + Shift + → om de taak om te zetten naar een sub-taak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.

Het is momenteel niet mogelijk om direct een sub-taak aan te maken op Android. Maak eerst een taak aan en volg vervolgens deze onderstaande stappen om een bestaande taak om te zetten naar een sub-taak.

Dit is binnenkort weer mogelijk met behulp van de Dynamisch Toevoegen Knop voor Android.

1. Sleep de Dynamisch Toevoegen knop onder de hoofdtaak en vervolgens een stukje naar rechts.
  2. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  3. Tik op het android_submit.svgverzenden-icoon om de taak op te slaan.iOS_-_Add_subtask.gif
Je kunt gemakkelijk sub-taken toevoegen met gebruik van het taakoverzicht.

Een bestaande taak omzetten naar een sub-taak

1. Beweeg met de muis over een taak.
  2. Klik er op en houd de grijze "handle" vast die aan de linkerkant van de taak verschijnt.
  3. Beweeg de taak van links naar rechts om het sub-taak level te wijzigen.
Beweeg de taak van links naar rechts om het sub-taak level te wijzigen.
  1. Tik op een taak en houd deze ingedrukt.
  2. Beweeg de taak van links naar rechts om het sub-taak level te wijzigen.

Je kunt ook gebruik maken van taak-hierarchieën gebruiken om je taken in secties te organiseren met behulp van titels.

FAQ

V: Waarom zie ik subtaken tweemaal in mijn Vandaag overzicht?

A: Als je de datum instelt van beide de hoofdtaak en de subtaak voor vandaag, verschijnen ze beide in je Vandaag overzicht - wat betekent dat de subtaak tweemaal wordt weergegeven. Dit is iets dat we evalueren op bruikbaarheid.

Q: Hoeveel inspringniveaus worden er ondersteund in Todoist?

A: Todoist ondersteund 4 inspringniveaus. Een subtaak bevindt zich op inspringniveau 1 en een sub-sub-subtaak op inspringniveau 4.

V: Is er een manier om de voltooide sub-taken van een taak te bekijken?

A: Absoluut. Je kunt de voltooide sub-taken van een taak bekijken in het taakoverzicht:

1. Klik op het web_task-view.svginformatie-icoon aan de rechterkant van de taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op het web_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Voltooide sub-taken weergeven.
Om alle voltooide taken in een project weer te geven klik je simpelweg op het web_three-dots.svgdrie stippen-icoon rechts bovenin in een project en selecteer je Voltooide taken weergeven.
  1. Klik op de taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op het win10_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Voltooide sub-taken weergeven.
Om alle voltooide taken in een project weer te geven klik je simpelweg op hetwin10_three-dots.svgdrie stippen-icoon rechts bovenin in een project en selecteer je Voltooide taken weergeven.
  1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het ios_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Voltooide sub-taken weergeven.
Om alle voltooide taken in een project weer te geven klik je simpelweg op hetios_three-dots.svgdrie stippen-icoon rechts bovenin in een project en selecteer je Voltooide taken weergeven.
  1. Tik op een taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Tik op het android_three-dots-icon.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Voltooide sub-taken weergeven.
Om alle voltooide taken in een project weer te geven klik je simpelweg op het android_three-dots-icon.svgdrie stippen-icoon rechts bovenin in een project en selecteer je Voltooide taken weergeven.