Subtaken

Business

Maak grote plannen behapbaar in Todoist door grote, overweldigende taken gemakkelijk op te delen in kleinere subtaken (die vervolgens ook weer in subtaken kunnen worden onderverdeeld).

Je bent alleen in staat om sub-taken te maken in een project. Dit is niet mogelijk in het Vandaag/Komende 7 dagen overzicht of in gefilterde overzichten.

Subtaken aanmaken

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Ctrl + → om de taak om te zetten naar een sub-taak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Alt + Shift + → om de taak om te zetten naar een sub-taak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.
  1. Rechts onderin, tik op de + knop.
  2. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  3. Klik op de handle met de pijl boven het taakveld en houd deze ingedrukt.
  4. Beweeg de handle van links naar rechts om het inspringniveau te wijzigen en laat los.
  5. Tik op het pijl-icoon om de taak op te slaan.
  6. (Optioneel) Klik langer op de nieuwe subtaak om deze naar een nieuwe plek in je lijst te slepen.
  1. Tik op de + button.
  2. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  3. Klik op de handle met de pijl boven het taakveld en houd deze ingedrukt.
  4. Beweeg de handle van links naar rechts om het inspringniveau te wijzigen en laat los.
  5. Tik op het pijl-icoon om de taak op te slaan.
  6. (Optioneel) Klik langer op de nieuwe subtaak om deze naar een nieuwe plek in je lijst te slepen.

Je kunt ook een nieuwe taak of subtaak aanmaken in het midden van de projectlijst, door je duim en wijsvinger te gebruiken om een opening te maken tussen twee bestaande taken (dit zal Snel toevoegen openen). De nieuwe taak zal op precies deze plek in de lijst worden opgeslagen.

Een bestaande taak omzetten naar een sub-taak

1. Beweeg met de muis over een taak.
  2. Klik er op en houd de grijze "handle" vast die aan de linkerkant van de taak verschijnt.
  3. Beweeg de taak van links naar rechts om het sub-taak level te wijzigen.

Beweeg de taak van links naar rechts om het sub-taak level te wijzigen.

1. Tik op een taak en houd deze ingedrukt.
  2. Beweeg de taak van links naar rechts om het sub-taak level te wijzigen.

Je kunt ook gebruik maken van taak-hierarchieën gebruiken om je taken in secties te organiseren met behulp van titels.

FAQ

V: Waarom zie ik subtaken tweemaal in mijn Vandaag overzicht?

A: Als je de datum instelt van beide de hoofdtaak en de subtaak voor vandaag, verschijnen ze beide in je Vandaag overzicht - wat betekent dat de subtaak tweemaal wordt weergegeven. Dit is iets dat we evalueren op bruikbaarheid.

Q: Hoeveel inspringniveaus worden er ondersteund in Todoist?

A: Todoist ondersteund 4 inspringniveaus. Een subtaak bevindt zich op inspringniveau 1 en een sub-sub-subtaak op inspringniveau 4.

V: Hoe kan mijn sub-taken direct verbergen wanneer ik ze voltooi?

A: Als je niet wilt dat je subtaken zichtbaar zijn nadat je ze hebt voltooid, kun je ze direct archiveren:

Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je de subtaak afvinkt.
Je kunt ook met de muis over je sub-taak bewegen en vervolgens op het drie stippen-icoon klikken en Taak archiveren in het drop-down menu selecteren.
Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je de subtaak afvinkt.
Je kunt de cursor ook over de subtaak bewegen, klik vervolgens op het drie stippen-icoon en selecteer Archiveren in het drop-down menu.

Voltooi de taak eerst door aan de linkerkant op de cirkel te tikken en swipe vervolgens van rechts naar links.