Subtaken

Business

Maak grote plannen behapbaar in Todoist door grote, overweldigende taken op te delen in kleinere subtaken (die vervolgens ook weer in subtaken kunnen worden onderverdeeld).

Je bent alleen in staat om subtaken te maken in een project. Dit is niet mogelijk in het Vandaag/Aankomend overzicht of in gefilterde overzichten.

Subtaken aanmaken

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Ctrl + → om de taak om te zetten naar een sub-taak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Alt + Shift + → om de taak om te zetten naar een subtaak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.
  1. Sleep de Dynamisch Toevoegen knop onder de hoofdtaak en vervolgens een stukje naar rechts.
  2. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  3. Tik op het android_submit.svgverzenden-icoon om de taak op te slaan.
  1. Sleep de Dynamisch Toevoegen knop onder de hoofdtaak en vervolgens een stukje naar rechts.
  2. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  3. Tik op het ios_submit.svg verzenden-icoon om de taak op te slaan.iOS_-_Add_subtask.gif
Je kunt gemakkelijk sub-taken toevoegen met gebruik van het taakoverzicht.

Een bestaande taak omzetten naar een subtaak

1. Beweeg met de muis over een taak.
  2. Klik er op en houd de grijze "handle" vast die aan de linkerkant van de taak verschijnt.
  3. Beweeg de taak van links naar rechts om het subtaak level te wijzigen.
Beweeg de taak van links naar rechts om het subtaak level te wijzigen.
  1. Tik op een taak en houd deze ingedrukt.
  2. Beweeg de taak van links naar rechts om het subtaak level te wijzigen.

Je kunt ook gebruik maken van taak-hierarchieën gebruiken om je taken in secties te organiseren met behulp van titels.

FAQ

V: Waarom zie ik subtaken tweemaal in mijn Vandaag overzicht?

A: Als je de datum instelt voor de hoofdtaak en de subtaak als vandaag, dan zullen ze beiden in je Vandaag overzicht worden getoond - wat betekent dat de subtaak tweemaal wordt weergegeven. Dit is iets dat we evalueren op bruikbaarheid.

Q: Hoeveel inspringniveaus worden er ondersteund in Todoist?

A: Todoist ondersteund 4 inspringniveaus. Een subtaak bevindt zich op inspringniveau 1 en een sub-sub-subtaak op inspringniveau 4.

V: Is er een manier om de voltooide subtaken van een taak te bekijken?

A: Absoluut. Met behulp van het taakoverzicht kun je snel de voltooide subtaken van een taak bekijken.