Todoist met Siri gebruiken

Business

Dicteer taken en weet precies welke taken je nog moet voltooien door alleen je stem te gebruiken. Siri kan taken toevoegen en je elk gewenst taakoverzicht tonen.

Taken toevoegen met Siri

Om taken toe te voegen met Siri, activeer je Siri en gebruik je normale spreektaal om taken toe te voegen. Er bestaan een aantal zinnen die je kunt gebruiken om er zeker van te zijn dat Siri begrijpt wat je bedoelt:

• [taaknaam] toevoegen in Todoist
  • Een taak met de naam [taaknaam] toevoegen in Todoist
  • Herinner me aan [taaknaam] in Todoist

Het is ook mogelijk om een deadline en tijd en/of project aan een taak toe te voegen met een spraakcommando:

• [taaknaam] [deadline en tijd] toevoegen in Todoist
  • [taaknaam] aan mijn [projectnaam] lijst toevoegen in Todoist

Wanneer je taken bekijkt of toevoegt aan projecten, moet je het woord "lijst" gebruiken na de projectnaam. Siri is nog niet bekend met het woord "project".

Bijvoorbeeld:

• Herinner me eraan in Todoist dat ik morgen om 5 uur John moet bellen
  • Voeg melk kopen toe aan mijn boodschappenlijst in Todoist
  • Voeg hardlopen toe in Todoist

Wanneer je een taak zonder project toevoegt, zal het automatisch worden toegevoegd aan de Todoist inbox.

Bekijk taken met Siri

Vraag Siri een lijst met taken te tonen per datum of project, of allebei. Hier zijn een paar voorbeelden van gesproken commando's die je hiervoor kunt gebruiken:

• Toon mij alle taken voor vandaag in Todoist
  • Toon mij alle taken voor de komende 7 dagen in Todoist
  • Toon mij alle taken voor vandaag tussen 10 en 12 uur in Todoist
  • Toon mij de boodschappenlijst in Todoist

Zoals je kunt zien moet je "in Todoist" gebruiken aan het einde van elke vraag die je aan Siri stelt om ervoor te zorgen dat ze begrijpt wat ze moet doen.

Todoist met Siri Opdrachten gebruiken

De Voeg Todoist item opdracht die is ontwikkeld door Apple geeft momenteel een error: De data staat niet in het correcte formaat. We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe opdracht die door ons zelf zal worden beheerd en onderhouden om dit in de toekomst te voorkomen. Excuses voor het ongemak.

Siri Opdrachten geven je toegang tot Todoist met aangepaste gesproken opdrachten in iOS 12 en hoger. Je kunt Siri bijvoorbeeld vragen om 'Vertel me over mijn dag' en laat haar al je Todoist-taken voor die dag voorlezen.

Je kunt Todoist snelkoppelingen als volgt toevoegen en beheren op je iOS toestel:

1. Open de Todoist app.
  2. Tik op het tandwiel-icoon rechts bovenin.
  3. Tik op Siri.
    • Om een nieuwe snelkoppeling te maken, selecteer de Todoist actie die je wilt gebruiken en neem vervolgens het spraakcommando op.
    • Om het spraakcommando opnieuw op te nemen voor een van je snelkoppelingen, selecteer de snelkoppeling van je lijst → tik op Neem zin opnieuw op → spreek het commando in → tik op Gereed.
    • Om een snelkoppeling te verwijderen, selecteer de snelkopelling van je lijst → tik op Verwijder trefwoord → bevestig door nogmaals op Verwijder trefwoord te tikken.

Veelgestelde vragen

V: Kan ik Siri gebruiken voor Todoist op iOS 10?

A: Siri voor Todoist werkt alleen op iOS 11 en hoger.

V: Siri begrijpt me niet, zelfs wanneer ik de juiste zinnen gebruik!

A: Siri kan soms wat onvoorspelbaar zijn. Probeer Todoist eens uit te spreken als "Tah-do-ist". Of probeer langzamer of juist sneller te praten. Siri zal het uiteindelijk leren, al kan dit soms even duren.

V: Kan ik Siri gebruiken met Todoist in andere talen?

A: Je kunt Todoist met Siri gebruiken in alle talen die Siri ondersteunt. Soms kan het echter wat onvoorspelbaar zijn, en het kan zijn dat je het woord "Todoist" iets anders moet uitspreken, wat langzamer of juist wat sneller moet praten.

Als je taal wordt ondersteund maar Siri je nog steeds niet begrijpt, kun je hier meer lezen over hoe je taken in je eigen taal kunt toevoegen. Ga naar de voorbeeldzinnen halverwege deze pagina die samen met Apple zijn opgezet. Je kunt hier meer informatie vinden over hoe je taken kunt bekijken met behulp van de voorbeeldzinnen op deze pagina.

V: Kan ik Siri gebruiken met Todoist op macOS of Apple Watch?

A: Nog niet, maar houd ons in de gaten voor updates.

V: Waar kan ik meer voorbeelden bekijken die laten zien wat werkt en wat niet werkt?

A: Hier kun je een handig overzicht vinden dat laat zien wat werkt en wat niet werkt wanneer je Siri met Todoist gebruikt.