Meerdere taken selecteren en beheren

Business

Het selecteren van meerdere taken tegelijk is een handige manier om taken snel opnieuw in te plannen, te verplaatsen, een prioriteit in te stellen of meerdere taken tegelijk te bewerken zodat je meer tijd voor belangrijke dingen overhoudt.

1. Druk op Ctrl (Windows) of Cmd (macOS) en klik op  taken om ze te selecteren. Om meerdere taken te selecteren houd je de Shift-toets ingedrukt. De geselecteerde taken zullen gehighlight worden.
  2. In het menu dat bovenaan verschijnt, selecteer je de actie die je wilt uitvoeren:
    • Klik op Inplannen om de geselecteerde taken in te plannen.
    • Klik op Naar project verplaatsen om alle geselecteerde taken naar een ander project en/of andere sectie te verplaatsen.
    • Klik op Labels om labels toe te voegen (of te verwijderen) van alle geselecteerde taken.
    • Klik op Prioriteit om de prioriteit van alle geselecteerde taken te wijzigen.
    • Klik op MeerAan iemand toewijzen (alleen beschikbaar in gedeelde projecten) om alle geselecteerde taken aan een medegebruiker toe te wijzen.
    • Klik op Meer → Voltooien om alle geselecteerde taken te voltooien.
    • Klik op Meer → Dupliceren om een kopie van alle geselecteerde taken te maken.
    • Klik op Meer → Verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.
  1. Rechts bovenin in een project, label of gefilterd overzicht, tik op het three-dots_android.svgdrie stippen-icoon.
  2. Tik op Selecteer taken.
  3. Tik op taken om ze te selecteren. Geselecteerde taken zullen gehighlight worden.
  4. In het menu dat onderaan verschijnt, selecteer je de actie die je wilt uitvoeren:
    • Tik op het android_move-task.svgverplaatsen-icoon om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen.
    • Tik op het calendar_android.svgagenda-icoon om alle geselecteerde taken in te plannen.
    • Tik op het flag_android.svgvlag-icoon om de prioriteit van alle geselecteerde taken te wijzigen.
    • Tik op het toewijzen-icoon (alleen beschikbaar in gedeelde projecten) om alle geselecteerde taken aan een medegebruiker toe te wijzen.
    • Tik op het three-dots_android.svgdrie stippen-icoon → Voltooien om alle geselecteerde taken te voltooien. (Als je voltooide taken hebt geselecteerd zal je ook de optie te zien krijgen om alle geselecteerde taken terug op onvoltooid te zetten.)
    • Tik op het three-dots_android.svgdrie stippen-icoon → Labels om labels toe te voegen aan (of te verwijderen van) alle geselecteerde taken.
    • Tik op het three-dots_android.svgdrie stippen-icoon → Dupliceren om een kopie te maken van alle geselecteerde taken.
    • Tik op het three-dots_android.svgdrie stippen-icoon → Verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.
Je kan ook taken selecteren door van links naar rechts te swipen. Swipe acties kunnen worden aangepast via Instellingen → Algemeen → Swipe acties.
  1. Rechts bovenin in een project, label of gefilterd overzicht, tik op het three-dots_ios.svgdrie stippen-icoon.
  2. Tik op Taken selecteren.
  3. Tik op taken om ze te selecteren. Geselecteerde taken zullen gehighlight worden.
  4. In het menu dat onderaan verschijnt, selecteer je de actie die je wilt uitvoeren:
    • Tik op het calendar_ios.svgagenda-icoon om alle geselecteerde taken in te plannen.
    • Tik op het move_ios.svgverplaatsen-icoon om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen
    • Tik op het flag_ios.svgvlag-icoon om de prioriteit van alle geselecteerde taken te wijzigen.
    • Tik op het assign_ios.svgtoewijzen-icoon (alleen beschikbaar in gedeelde projecten) om alle geselecteerde taken aan een medegebruiker toe te wijzen.
    • Tik op het three-dots_ios.svgdrie stippen-icoon → Labels om labels toe te voegen aan (of te verwijderen van) alle geselecteerde taken.
    • Tik op het three-dots_ios.svgdrie stippen-icoon → Taken voltooien om alle geselecteerde taken te voltooien.
    • Tik op het three-dots_ios.svgdrie stippen-icoon → Taken verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.
Je kan ook taken selecteren door van links naar rechts te swipen. Swipe acties kunnen worden aangepast via Instellingen → Algemeen → Swipe acties.
Als je iOS-toestel iOS 13 of hoger gebruikt, heb je ook de optie om meerdere taken te selecteren met het context menu.

Veelgestelde vragen

Nadat ik een actie uitgevoerd heb, blijven mijn taken geselecteerd. Is dit een bug?

Nee. Als je Todoist op macOS, Windows of web gebruikt, zullen je taken geselecteerd blijven nadat je een actie uitvoert. Als je Todoist op Android of iOS gebruikt, worden je taken gedeselecteerd nadat je een actie uitvoert.