Gebruik Todoist met je kalender

Business

Met agenda feeds ben je in staat om al je ingeplande Todoist taken te bekijken binnen je favoriete agenda app zoals bijvoorbeeld Google Agenda, Apple Agenda, Outlook Agenda en elke andere agenda waarmee je je kunt abonneren op een URL feed.

Google Agenda is momenteel de enige agenda-app die een 2-wegs synchronisatie biedt. Alle andere agenda feeds synchroniseren slechts een kant op (van Todoist naar je agenda). Meer informatie.

Taken met alleen een deadline zullen worden weergegeven als evenementen die de hele dag duren terwijl taken met een deadline en tijd in je agenda zullen worden getoond als 1-urige blokken.

Er zijn twee manieren om je Todoist met je agenda te koppelen:

Als je de macOS app gebruikt vergeet dan niet dat het momenteel niet mogelijk is om de Apple Calendar of Outlook opties in de Integraties tab te gebruiken. Volg in dat geval de alternatieve instructies voor macOS hieronder of maak gebruik van je browser om je agenda feed om te zetten.

Account agenda feed

De account agenda feed synchroniseert alle taken, afkomstig uit alle projecten, met een deadline en/of tijd. Er zal een nieuwe “Todoist” agenda aangemaakt worden in de agenda app naar keuze. Je kunt dit als volgt opzetten:

1. Klik op hettandwiel-icoon rechts bovenin in Todoist.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Ga naar de Integraties tab.
  4. Volg de stappen afhankelijk van de agenda app die je zou willen gebruiken:
  5. Om te integreren met Apple Agenda, klik je op Apple Agenda en vol je de instructies om je te abonneren.
  6. Om te integreren met Outlook, klik je op Outlook en volg je de instructies om je te abonneren.
  7. Om te integreren via Google Agenda, klik je op Kopiëren naar clipboard onder de agenda feed URL. Open Google Agenda. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's klik je op het + icoon. Selecteer Van URL en volg de instructies voor het toevoegen van de nieuwe agenda.
  1. Klik op hettandwiel-icoon rechts bovenin in Todoist.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Ga naar de Integraties tab.
  4. Volg de stappen afhankelijk van de agenda app die je zou willen gebruiken:
  5. Om te integreren met Apple Calendar, volg je deze instructies om agenda op te zetten op je Mac.
  6. Om te integreren met Outlook, volg je deze instructies om een agenda om te zetten in Outlook.
  7. Om te integreren via Google Agenda, klik je op Kopiëren naar clipboard onder de agenda feed URL. Open Google Agenda. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's klik je op het + icoon. Selecteer Van URL en volg de instructies voor het toevoegen van de nieuwe agenda.

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om een agenda feed op te zetten via de Windows 10 app. We hopen deze optie in de toekomst toe te voegen.

Je bent echter wel in staat om een agenda feed op te zetten via een browser met behulp van deze instructies voor de web app.

1. Ga naar https://todoist.com en log in op je Todoist.
  2. Tik op het tandwiel-icoon rechts bovenin.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Ga naar de Integraties tab.
  5. Om je te abonneren via Google Agenda klik je op Kopieren naar klembord onder de agenda feed-URL.
  6. Open de Instellingen app op je iOS toestel.
  7. Scroll naar beneden en tik op E-mail > Accounts.
  8. Plak hier de eerder gekopieerde URL.
  9. Tik rechtsboven op Volgende.
  10. Geef de agenda eventueel een andere naam en tik vervolgens op Opslaan. Wanneer je de iOS agenda app opent en tikt op de beschikbare agenda's zou je hier het zojuist aangemaakte iCal feed abonnement onder de Geabonneerd sectie moeten zien.

Het is nog niet mogelijk om een agenda feed te linken aan je Android toestel. Je kunt nog steeds de instructies volgen om verbinding te leggen met een Todoist agenda vanuit de web app. Je nieuwe Todoist agenda zal ook met je mobiele agenda app synchroniseren.

Project agenda feed

Met de project agenda feed kun je een enkel project kiezen om met je agenda te synchroniseren. Er zal een nieuwe agenda aangemaakt worden voor elk nieuw project dat je koppelt. Je kunt zelfs project agenda feeds delen met collega's, familie of vrienden.

Je kunt dit als volgt opzetten:

1. Open het project dat je wilt bekijken in je agenda.
  2. Klik rechts bovenin op het drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Project agenda feed.
  4. Volg de stappen afhankelijk van de agenda app die je zou willen gebruiken:
  5. Om Apple Agenda te gebruiken, klik je op Apple Agenda en volg je de instructies om je te abonneren.
  6. Om Outlook te gebruiken, klik je op Outlook en volg je de instructies om je te abonneren.
  7. Om Google Agenda te gebruiken, klik je op Kopiëren naar clipboard onder de agenda feed URL. Open Google Agenda. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's klik je op het + icoon. Selecteer Van URL en volg de instructies voor het toevoegen van de nieuwe agenda.
  1. Open het project dat je wilt bekijken in je agenda.
  2. Klik rechts bovenin op het drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Project agenda feed.
  4. Volg de stappen afhankelijk van de agenda app die je zou willen gebruiken:
  5. Om Apple Calendar te gebruiken kun je deze instructies volgen.
  6. Om Outlook te gebruiken kun je deze instructies gebruiken.
  7. Om Google Agenda te gebruiken, klik je op Kopiëren naar clipboard onder de agenda feed URL. Open Google Agenda. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's klik je op het + icoon. Selecteer Van URL en volg de instructies voor het toevoegen van de nieuwe agenda.

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om een agenda feed op te zetten via de Android, iOS of Windows 10 app. We hopen deze optie in de toekomst toe te voegen.

Je bent echter wel in staat om een agenda feed op te zetten via een browser met behulp van deze instructies voor de web app.

Veelgestelde vragen

V: Hoe vaak wordt de agenda feed geüpdatet.

A: Hoe vaak de feed wordt geüpdatet is afhankelijk van de agenda app die je gebruikt. Sommige agenda apps updaten elke 5 minuten terwijl andere slechts eenmaal er dag worden geüpdatet.

Q: Kan ik mijn agenda feed handmatig updaten?

A: Helaas is dit alleen mogelijk wanneer je gebruik maakt van Apple Agenda: Als je gebruik maakt van Apple Agenda op macOS klik je op + r. Als je gebruik maakt van Apple Agenda op iOS open je de app en tik je op Agenda's onderin het scherm, en swipe je naar beneden over het scherm om te updaten.

V: Ben ik in staat de taakduur van mijn taken in de agenda feed te wijzigen?

A: Op dit moment is het alleen mogelijk om de taakduur aan te passen wanneer je gebruik maakt van de Google Agenda integratie.

V: Kan ik mijn taken wijzigen via mijn agenda?

A: Nee, deze agenda feeds synchroniseren slechts een kant op. Wijzigen die je maakt in Todoist worden wel weergegeven in je agenda, maar wijzigingen die je maakt in je agenda synchroniseren niet terug naar Todoist. Als je zou willen dat je agenda events terug synchroniseren naar Todoist, probeer dan onze integratie met Google Agenda.