Todoist met je agenda gebruiken

Business

Met agenda-feeds kan je al je ingeplande Todoist taken bekijken in je favoriete agenda-app zoals bijvoorbeeld Google Agenda, Apple Agenda, Outlook Agenda en elke andere agenda waarmee je je op een URL-feed kan abonneren.

Google Agenda is momenteel de enige agenda-app die een tweewegse synchronisatie toelaat. Alle andere agenda-feeds synchroniseren slechts één kant op (van Todoist naar je agenda). Meer informatie.

Taken met alleen een deadline zullen worden weergegeven als evenementen die de hele dag duren terwijl taken met een deadline en tijd in je agenda zullen worden getoond als blokken van 1 uur.

Er zijn twee manieren om je Todoist met je agenda te koppelen:

Als je de macOS-app gebruikt vergeet dan niet dat het momenteel niet mogelijk is om de Apple Calendar- of Outlook-opties in de tab Integraties te gebruiken. Volg in dat geval de alternatieve instructies voor macOS hieronder of maak gebruik van je browser om je agenda-feed op te zetten.

Account agenda-feed

De account agenda-feed synchroniseert alle taken, afkomstig uit alle projecten, met een deadline en/of tijd. Er zal een nieuwe agenda “Todoist” aangemaakt worden in de agenda-app naar keuze. Je kan dit als volgt opzetten:

1. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
  2. Selecteer Integraties.
  3. Volg de stappen afhankelijk van de agenda-app die je zou willen gebruiken:

Apple Agenda

1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open je Apple Agenda-app.
  3. Klik op Bestand bovenin.
  4. Selecteer Nieuw agenda-abonnement...
  5. Plak de iCal-feed die je eerder gekopieerd hebt.
  6. Selecteer de frequentie bij Werk automatisch bij.
  7. Selecteer OK.

Outlook

1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open de Outlook-agenda.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Andere agenda's.
  4. Selecteer Agenda toevoegen.
  5. Klik op Van internet...
  6. Plak de iCal-URL.
  7. Klik op OK.

Google Agenda

1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open Google Agenda.
  3. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, klik op het +-icoon.
  4. Selecteer Via URL en volg de instructies om de nieuwe agenda toe te voegen.
  1. Ga naar https://todoist.com en log in op je Todoist.
  2. Tik op je avatar in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Integraties.
  4. Om je te abonneren via Apple Agenda, tik op Kopiëren naar klembord onder de URL voor de agenda-feed.
  5. Open de app Instellingen op je iOS-toestel.
  6. Scroll naar beneden en tik op Mail > Accounts.
  7. Tik op Nieuwe account en tik op Andere.
  8. Selecteer Voeg agenda-abonnement toe en plak de URL die je eerder gekopieerd hebt.
  9. Tik rechts bovenin op Volgende.
  10. Geef de agenda eventueel een andere naam en tik vervolgens op Opslaan. Wanneer je de iOS agenda-app opent en op de beschikbare agenda's tikt, zou je hier het zojuist aangemaakte iCal feed-abonnement onder de sectie Geabonneerd moeten zien.

Het is nog niet mogelijk om een agenda feed te linken aan je Android-toestel. Je kan nog steeds de instructies volgen om verbinding te leggen met een Todoist agenda-feed vanuit de web-app. Je nieuwe Todoist-agenda zal ook met je mobiele agenda-app synchroniseren.

Project agenda-feed

Met de project agenda-feed kan je een enkel project kiezen om met je agenda te synchroniseren. Er zal een nieuwe agenda aangemaakt worden voor elk nieuw project dat je koppelt. Je kan zelfs project agenda-feeds delen met collega's, familie of vrienden.

Je kan dit als volgt opzetten:

1. Open het project dat je in je agenda wil bekijken.
    2. Klik rechts bovenin op het drie stippen-icoon.
    3. Selecteer Project agenda-feed.
    4. Volg de stappen afhankelijk van de agenda-app die je zou willen gebruiken:

Apple Agenda

1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open je Apple Agenda-app.
  3. Klik op Bestand bovenin.
  4. Selecteer Nieuw agenda-abonnement...
  5. Plak de iCal-feed die je eerder gekopieerd hebt.
  6. Selecteer de frequentie bij Werk automatisch bij.
  7. Selecteer OK.

Outlook

1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open de Outlook-agenda.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Andere agenda's.
  4. Selecteer Agenda toevoegen.
  5. Klik op Van internet...
  6. Plak de iCal-URL.
  7. Klik op OK.

Google Agenda

1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open Google Agenda.
  3. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, klik op het +-icoon.
  4. Selecteer Via URL en volg de instructies om de nieuwe agenda toe te voegen.
  1. Ga naar https://todoist.com en log in op je Todoist.
  2. Open het project dat je in je agenda wil bekijken.
  3. In de rechterbovenhoek tik je op het drie stippen-icoon.
  4. Selecteer Project agenda-feed.
  5. Tik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de project-feed.
  6. Open de app Instellingen op je iOS-toestel.
  7. Scroll naar beneden en tik op Mail > Accounts.
  8. Tik op Nieuwe account en tik op Andere.
  9. Selecteer Voeg agenda-abonnement toe en plak de URL die je eerder gekopieerd hebt.
  10. Tik rechts bovenin op Volgende.
  11. Geef de agenda eventueel een andere naam en tik vervolgens op Opslaan. Wanneer je de iOS agenda-app opent en op de beschikbare agenda's tikt, zou je hier het zojuist aangemaakte iCal feed-abonnement onder de sectie Geabonneerd moeten zien.

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om een project agenda-feed op te zetten via Android. Sorry! We hopen om deze optie in de toekomst toe te voegen.

Je kan echter wel een agenda-feed opzetten via een browser met deze instructies voor de web-app.

Als je een statisch overzicht van je agenda met je medegebruikers wil delen, kan je dit doen door je agenda als een ICS-bestand te downloaden. Hier is hoe:

Een statisch overzicht van je account downloaden

1. In een browser, klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
    2. Selecteer Integraties.
    3. Selecteer Outlook. Je hebt geen Outlook-account nodig en Outlook hoeft niet geïnstalleerd te zijn op je toestel om deze stap te voltooien.
    4. Een statisch overzicht van je account (dus al je projecten) zou nu als een ICS-bestand naar je toestel gedownload moeten worden.

Een statisch overzicht van een project downloaden

1. In een browser, open het project waar je een statisch overzicht van wil downloaden.
      2. Klik rechts bovenin op het drie stippen-icoon.
      3. Selecteer Project agenda-feed.
      4. Selecteer Outlook. Je hebt geen Outlook-account nodig en Outlook hoeft niet geïnstalleerd te zijn op je toestel om deze stap te voltooien.
      5. Een statisch overzicht van je project zou nu als een ICS-bestand naar je toestel gedownload moeten worden.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak wordt de agenda-feed geüpdatet?

Hoe vaak de feed geüpdatet wordt is afhankelijk van de agenda-app die je gebruikt. Sommige agenda-apps updaten elke 5 minuten, terwijl andere slechts éénmaal per dag worden geüpdatet.

Kan ik mijn agenda-feed handmatig updaten?

Helaas is het alleen mogelijk om je agenda-feed handmatig te updaten als je Apple Agenda gebruikt: als je Apple Agenda op macOS gebruikt, druk je op + r. Als je Apple Agenda op iOS gebruikt, open je de app en tik je op Agenda's onderin het scherm en swipe je naar beneden op het scherm om te updaten.

Kan ik de duur van mijn taken in de agenda-feed wijzigen?

Momenteel is het alleen mogelijk om een duur voor een taak in te stellen als je de Google Agenda-integratie gebruikt.

Kan ik mijn taken wijzigen via mijn agenda?

Nee, deze agenda-feeds synchroniseren slechts één kant op. Wijzigingen die je in Todoist maakt worden wel in je agenda weergegeven, maar wijzigingen die je in je agenda maakt synchroniseren niet terug naar Todoist. Als je zou willen dat je agenda-evenementen terug naar Todoist synchroniseren, probeer dan onze integratie met Google Agenda.

Hoe kan ik de integratie met Apple Agenda verwijderen?

1. Open je Apple Agenda.
  2. Vind Todoist in de lijst van agenda's aan de linkerkant van het scherm en klik er met de rechtermuisknop op.
  3. Selecteer Uitschrijven.

Hoe kan ik de integratie met Google Agenda verwijderen?

Je kan in dit artikel instructies vinden over het verwijderen van de integraties met Google Agenda.

Hoe kan ik de integratie met Outlook Agenda verwijderen?

1. Open de tab Agenda.
  2. Klik in het paneel met de rechtermuisknop op de naam van de agenda die je wil verwijderen.
  3. Klik op Agenda verwijderen, klik op Ja om de verwijdering te bevestigen.