Project-sjablonen importeren/exporteren

Business

Sommige projecten komen vaker voor. Als je merkt dat je herhaaldelijk werk doet en hetzelfde type project keer op keer opnieuw maakt, kun je tijd besparen door je oorspronkelijke project opnieuw te gebruiken en er een project-sjabloon van te maken. Je kunt het sjabloon dan zo vaak hergebruiken als je maar wilt.

Je kunt project-sjablonen aanmaken als CSV-bestanden zodat je ze ook nog aan kunt passen, of als URL die je gemakkelijk met iedereen kunt delen. Zo werkt het:

Project-sjablonen aanmaken

1. Open het project dat je wilt dupliceren.
  2. Klik op het drie-stippen icoonin de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer “Exporteer als sjabloon”.
  4. Kies of je het sjabloon als CSV-bestand wilt opslaan of als een deelbare URL.
  1. Open het project dat je wilt dupliceren.
  2. Klik op het drie-stippen icoonin de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Exporteer naar template.
  4. Kies of je het sjabloon als CSV-bestand wilt opslaan of als een deelbare URL.

Je project-sjabloon zal een exacte kopie zijn van het originele project inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je kunt gemakkelijk taken dupliceren binnen een project.

Je kunt alleen project-sjablonen aanmaken in de web - of desktopapps. Dit onderdeel is niet beschikbaar voor mobiel.

Tevens kun je ook zelf sjabloons maken, om taken uit een ander programma of een andere spreadsheet the importeren, met behulp van een CSV-bestand. Kom meer te weten over hoe je een CSV-bestand kunt opmaken om je data te importeren in Todoist.

Je hebt de mogelijheide om “Relatieve daums” in je sjabloon te gebruiken. Dat betekent dat datums zoals “morgen” of “over 5 dagen” zullen worden gebaseerd op de datum waarop je hets sjabloon in een (nieuw) project importeert. Als je bijvoorbeeld een nieuw project aanmaakt en het sjabloone op 5 mei importeert, zal elke taak met een deadline van "morgen" voor 6 mei worden ingepland.

Project-sjablonen importeren via een deelbare URL

1. Klik op de URL van het project-sjabloon met taken die je opnieuw wilt aanmaken (zie stap 4 hierboven).
  2. Klik op Gebruik dit sjabloon.

Een nieuw project zal onderaan je projectlijst verschijnen met alle taken van het originele project - inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Importeren van de projectsjablonen vanaf todoist.com/templates

Wil je graag een vliegende start maken met je volgende project? Neem dan eens een kijkje in onze Todoist sjabloon-bibliotheek. Deze bevat zo'n 50 sjablonen die fantastisch van pas komen zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Je vindt onze sjablonen op todoist.com/templates.

Project-sjabloon importeren vanuit een CSV bestand

1. Maak een nieuw project aan - of open een bestaand project - om je sjabloon naar te importeren.
  2. Klik op het drie-stippen icoonin de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.

4. Selecteer het sjabloon CSV- bestand op je computer (zie stap 4 hierboven).
  1. Maak een nieuw project aan - of open een bestaand project - om je sjabloon naar te importeren.
  2. Klik rechtsboven op het drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Selecteer het sjabloon CSV- bestand op je computer (zie stap 4 hierboven).

Het project zal gevuld worden met alle originele projecttaken - inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je kunt het project-sjabloon nog sneller importeren door het CSV bestand direct in een bestaand project te slepen.