Projectsjablonen importeren of exporteren

Business

Sommige projecten komen vaker voor. Als je merkt dat je dubbel werk doet en hetzelfde type project keer op keer opnieuw maakt, kan je tijd besparen door je oorspronkelijke project opnieuw te gebruiken en er een projectsjabloon van te maken. Je kan het sjabloon dan zo vaak als je maar wil hergebruiken.

Je kan projectsjablonen exporteren als CSV-bestanden of als URLs die je later opnieuw kan gebruiken en gemakkelijk met iedereen kan delen. Zo werkt het:

Je kan alleen projectsjablonen aanmaken in de web- of desktopapps. Dit onderdeel is niet beschikbaar op mobiele apps.

Projectsjablonen aanmaken

1. Open het project dat je wil dupliceren.
  2. Klik op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Exporteren als sjabloon.
  4. Kies of je het sjabloon als een CSV-bestand wil opslaan of als een deelbare URL.
  1. Open het project dat je wil dupliceren.
  2. Klik op het drie-stippen icoonin de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Exporteren als sjabloon.
  4. Kies of je het sjabloon als een CSV-bestand wil opslaan of als een deelbare URL.

Je projectsjabloon zal een exacte kopie zijn van het originele project inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je kan ook gemakkelijk taken dupliceren binnen een project.

Tevens kan je ook zelf sjablonen maken om taken uit een ander programma of een andere spreadsheet te importeren, met een CSV-bestand. Kom meer te weten over hoe je een CSV-bestand kan opmaken om het naar Todoist te importeren.

Je hebt de mogelijkheid om “Relatieve datums” in je sjabloon te gebruiken. Dat betekent dat datums zoals “morgen” of “over 5 dagen” op de datum waarop je het sjabloon in een (nieuw) project importeert zullen worden gebaseerd. Als je bijvoorbeeld een nieuw project aanmaakt en het sjabloon op 5 mei importeert, zal elke taak met een deadline van "morgen" voor 6 mei ingepland worden.

Projectsjablonen importeren via een deelbare URL

1. Klik op de URL van het projectsjabloon die je opnieuw wil aanmaken (zie stap 4 hierboven).
  2. Klik op Gebruik dit sjabloon.

Een nieuw project zal onderaan je projectlijst verschijnen met alle taken van het originele project, inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Projectsjablonen van todoist.com/templates importeren

Wil je graag een vliegende start maken bij je volgende project? Neem dan eens een kijkje in onze Todoist sjabloon-bibliotheek. Deze bevat meer dan 60 handige sjablonen in verschillende categorieën zoals zakelijk, persoonlijk en creatief. Je vindt onze sjablonen op todoist.com/templates.

Projectsjablonen vanuit een CSV bestand importeren

1. Maak een nieuw project aan, of open een bestaand project, om je sjabloon naar te importeren.
  2. Klik op het drie-stippen icoonin de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Selecteer het CSV-bestand met het sjabloon op je computer (zie stap 4 hierboven).
  1. Maak een nieuw project aan, of open een bestaand project, om je sjabloon naar te importeren.
  2. Klik rechtsboven op het drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Selecteer het CSV-bestand met het sjabloon op je computer (zie stap 4 hierboven).

Het project zal gevuld worden met alle originele projecttaken, inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je kan het projectsjabloon nog sneller importeren door het CSV-bestand rechtstreeks in een bestaand project te slepen.

Veelgestelde vragen

Mijn project staat ingesteld in het board-overzicht en ik wil het als een CSV-bestand exporteren. Wanneer ik het bestand later opnieuw importeer, behoudt het dan het board-overzicht?

Ja! Of je een project nu in het lijstoverzicht of in het board-overzicht naar een CSV-bestand exporteert, het zal in dit overzicht blijven staan wanneer je het importeert.

Zullen voltooide taken in mijn sjablonen worden opgenomen?

Nee, helaas niet. Alleen actieve taken zullen geëxporteerd/geïmporteerd worden.

Kunnen de URLs van sjablonen verlopen?

Nee, ze kunnen niet verlopen.

Zijn de URLs van sjablonen openbaar?

Ja, iedereen die beschikt over de URL van een sjabloon heeft toegang tot dit sjabloon en kan alle taken hierin bekijken.