Hoe je de Inbox het beste kunt gebruiken

Business

Je Inbox is de standaardlocatie om nieuwe taken toe te voegen zodat je ze niet meer hoeft te onthouden. Wanneer je later de app weer opent kun je een plan maken om ze uit te voeren. Het is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken, zodat je je kunt concentreren op hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent.

Om een taak aan je Inbox toe te voegen, pak je de dichtstbijzijnde Todoist app – op je desktop, telefoon, horloge of een ander toestel – klik of tik je op het taak toevoegen-icoon +, typ je taaknaam in en sla de taak op. Elke taak die niet aan een specifiek project wordt toegevoegd, wordt automatisch aan je Inbox toegevoegd.

Bekijk en leeg je Inbox regelmatig. Neem een paar minuten per dag of week om alle taken te verwerken die in je Inbox zijn opgestapeld.

Als een algemene regel, indien een taak minder dan 2 minuten duurt, voer hem dan gelijk uit.

Voor taken die meer tijd vergen, verplaats ze naar het juiste project. Als je de planning al in zicht hebt, voeg dan gelijk een deadline toe zodat je niet vergeet om deze later uit te voeren.

Op het web, de macOS en de desktop-apps kun je een taak naar een ander project slepen in het menu aan de linkerkant.

Wees niet bang om taken te verwijderen van je Inbox. Soms gebeurd het dat achteraf gezien de taak toch niet relevant is. Je kunt de taak verwijderen of naar een Herzien project verplaatsen om dit later nogmaals te beoordelen.

Meer over de Inbox