Hoe je de inbox het beste kan gebruiken

Business

Je inbox is de standaardlocatie om nieuwe taken toe te voegen zodat je ze niet meer hoeft te onthouden. Wanneer je later de app weer opent, kan je een plan maken om ze uit te voeren. Het is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken, zodat je je kan concentreren op hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent.

Om een taak aan je inbox toe te voegen, pak je de dichtstbijzijnde Todoist-app (op je desktop, telefoon, horloge of een ander toestel), klik of tik je op de +-knop om een taak toe te voegen, typ je je taaknaam in en sla je de taak op. Elke taak die niet aan een specifiek project wordt toegevoegd, wordt automatisch aan je inbox toegevoegd.

Bekijk en leeg je inbox regelmatig. Neem een paar minuten per dag of per week om alle taken te verwerken die in je inbox zijn opgestapeld.

Om georganiseerder te worden, kan je taken verplaatsen naar de relevante projecten. Als dat kan, voeg je een deadline toe zodat je niet vergeet om er later terug op te komen.

Op de web- en desktop-apps kan je een taak naar een ander project in het menu aan de linkerkant slepen.

Wees niet bang om taken uit je inbox te verwijderen. Soms gebeurt het dat achteraf gezien de taak toch niet relevant is. Je kan de taak verwijderen of misschien naar een ander project verplaatsen.

Meer over de inbox