E-mails doorsturen naar Todoist

Business

Stuur e-mails van elke e-mail client eenvoudig door naar Todoist om ze als taken of opmerkingen toe te voegen.

Doorsturen naar projecten

Je kan e-mails naar Todoist-taken omzetten door ze naar een project door te sturen. De onderwerpregel wordt dan de taaknaam, en de tekst van de e-mail zal als opmerking worden toegevoegd. Alle bijlages die kleiner zijn dan 25MB zullen ook worden toegevoegd.

Het e-mailadres van een project ophalen

1. Rechts bovenin in een project klik je op het web_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  2. Selecteer Taken naar dit project e-mailen.
  3. Klik op Naar klembord kopiëren naast het opgegeven e-mailadres.

Gebruik dit e-mailadres om e-mails naar het project door te sturen.

Het is momenteel niet mogelijk om het e-mailadres van een project via de iOS-app op te halen. Je kan in dit geval gebruik maken van de web-app.
Het is momenteel niet mogelijk om het e-mailadres van een project via de Android-app op te halen. Je kan in dit geval gebruik maken van de web-app.

Je kan ook direct vanuit je e-mail client deadlines, labels, prioriteitsniveaus en een verantwoordelijke toevoegen. Het enige dat je hoeft te doen, is het toevoegen van de informatie aan het onderwerp of de tekst van de e-mail:

Een deadline (en tijd) toevoegen

Om de taak direct in te plannen, voeg je <date datum> toe. Bijvoorbeeld, <date morgen>, <date 22/12>, <date om de dag>, en <date elke laatste dag> worden allemaal ondersteund. Je kan elke ondersteunde deadline of terugkerende deadline gebruiken.

Het woord date is vereist voor het toevoegen van een deadline. Bijvoorbeeld, alleen <morgen> werkt niet, maar <date morgen> wel.
Op dit moment worden deadlines in het Tsjechisch en het Turks nog niet ondersteund. We werken eraan en hopen om deze talen in de toekomst wel te ondersteunen.

Labels toevoegen

Om een label toe te voegen, typ je de @labelnaam. Bijvoorbeeld, @werk, @e-mail, of @5min.

Het prioriteitsniveau instellen

Om een prioriteit toe te voegen, typ je simpelweg p1, p2, of p3.

Taken aan een medegebruiker toewijzen

Om de taak toe te wijzen wanneer je een e-mail doorstuurt naar een gedeeld project, typ je +voornaamachternaam van de verantwoordelijke. Bijvoorbeeld, wanneer je samenwerkt aan een project met Amy Jones en je wil de taak aan haar toewijzen, dan voeg je simpelweg +AmyJones toe.

Doorsturen als opmerking

Je kan e-mails ook doorsturen naar Todoist als opmerkingen. Perfect voor wanneer je informatie wil toevoegen aan een bestaande taak of project.

Als je een extra notitie aan je e-mailketen in de opmerkingen wil toevoegen, kan je het aan je e-mail toevoegen voordat je het aan Todoist doorstuurt. Om dit te doen, typ je gewoon tekst in je e-mail voordat je het verzendt. Als je geen tekst aan je e-mail toevoegt voordat je het aan Todoist doorstuurt, zal je volledige e-mailketen als een bijlage zonder tekst toegevoegd worden (zoals in de afbeelding hieronder).

Hoe je het e-mailadres van een taak ophaalt

1. Klik op de taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op het web_three-dots.svgdrie stippen-icoon.
  3. Selecteer Opmerkingen toevoegen via e-mail.
  4. Klik op Naar klembord kopiëren naast het opgegeven e-mailadres.

Gebruik dit e-mailadres om e-mails naar de taak door te sturen.

Het is momenteel niet mogelijk om het e-mailadres van een taak via de iOS-app op te halen. Je kan in dit geval gebruik maken van de web-app.
Het is momenteel niet mogelijk om het e-mailadres van een taak via de Android-app op te halen. Je kan in dit geval gebruik maken van de web-app.