Je notificatie-instellingen veranderen

Business

Blijf altijd up-to-date door notificaties te ontvangen wanneer er in je gedeelde projecten veranderingen plaatsvinden. Of dit nu iemand is die een opmerking toevoegt, een taak toewijst, een taak voltooit, aan een project deelneemt of juist een project verlaat.

Je kan al je notificaties, zowel gelezen als ongelezen, bekijken in de tab Notificaties. Wanneer je alleen je ongelezen notificaties wil bekijken, kan je de tab Ongelezen openen.

Als je al je ongelezen notificaties als gelezen wil markeren, kan je gewoon op het Screenshot_2020-08-11_at_11.24.38.pnggelezen-icoon klikken.

Je kan in je account-instellingen aanpassen over welke gebeurtenissen je genotificeerd wil worden en of je de notificaties per e-mail of push-notificatie wil ontvangen.

Soorten gedeelde notificaties

Er zijn verschillende acties die in een gedeeld project kunnen worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen over welke acties je op de hoogte wil worden gesteld:

• Opmerkingen aan mij toegewezen: Wanneer iemand ervoor heeft gekozen om je te notificeren over een taakopmerking.
  • Taken toegewezen aan mij: Wanneer iemand je een taak heeft toegewezen.
  • Voltooide taken: Wanneer een door jou aangemaakte of toegewezen taak wordt voltooid.
  • Onvoltooide taken: Wanneer een door jou aangemaakte of toegewezen taak terug op onvoltooid wordt gezet.
  • Medegebruiker heeft deelgenomen aan project: Wanneer iemand je uitnodiging om deel te nemen aan een project accepteert.
  • Medegebruiker weigert project-uitnodiging: Wanneer iemand je uitnodiging om deel te nemen aan een project weigert.
  • Medegebruiker verlaat project: Wanneer iemand een project waar je deel van uitmaakt verlaat.
  • Medegebruiker verwijderd uit project: Wanneer iemand een andere gebruiker uit een project verwijdert.

Hoe je je notificatie-instellingen beheert

1. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek in Todoist.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Open de tab Notificaties . Hier kan je:
    • Selecteren om notificaties op het web te ontvangen door Ja in het drop-down menu Web-notificaties te selecteren.
    • Beheer welke notificaties je wil ontvangen voor gedeelde projecten in de sectie Gedeelde projecten.
    • Selecteren of je per e-mail (e-mail-icoon) of push-notificatie (telefoon-icoon) genotificeerd wil worden, of helemaal niet genotificeerd te worden, over acties die door teamleden in een gedeeld project uitgevoerd worden.
  1. Swipe de onderbalk van de app naar boven om het menu te openen.
  2. Tik op het tandwiel-icoon in de rechterbovenhoek om Instellingen te openen.
  3. Selecteer Notificaties.
  4. Om push-notificaties uit of in te schakelen op dit toestel, zet je Lokale notificaties aan of uit.
  5. Je kan de notificaties voor het dagelijks overzicht aan of uit zetten door op Dagelijks overzicht te tikken. Het dagelijks overzicht wordt één keer per dag gestuurd en geeft weer hoeveel taken je die dag nog moet voltooien.
    • Je kan selecteren op welk tijdstip je het dagelijks overzicht wil ontvangen door te klikken op Notificatie versturen om...
    • Het dagelijks overzicht wordt standaard alleen verzonden wanneer je taken hebt die nog niet zijn voltooid. Je kan ervoor zorgen dat je dagelijks overzicht dagelijks wordt verzonden door Alleen tonen met taken uit te zetten.
    • Het dagelijks overzicht bevat standaard taken die over tijd zijn. Je kunt dit uitschakelen en alleen de taken van vandaag weer laten geven door Inclusief taken over tijd uit te zetten.
  6. Om notificaties in gedeelde projecten aan of uit te zetten, tik je op Delen. Selecteer of je per e-mail (e-mail-icoon) of push-notificatie (telefoon-icoon) op je toestel genotificeerd wilt worden, of om helemaal niet genotificeerd te worden, over acties die door teamleden in een gedeeld project uitgevoerd worden.
  7. (Indien van toepassing) Je kan notificaties gerelateerd aan je Todoist Business-account aan- of uitzetten door op Todoist Business te tikken. Je kan e-mail- en push-notificaties op dezelfde manier als gedeelde notificaties aan- of uitzetten.
  8. Om meer controle te krijgen over welke notificaties je ontvangt, tik op Ga naar primaire instellingen.
  9. Je kan vervolgens elk type notificatie aan of uitzetten met de checkboxes:
    • Dagelijks overzicht is je dagelijkse samenvatting van de taken die voor vandaag gepland staan en alle taken die over tijd zijn.
    • Bestandsupload is een notificatie die verschijnt terwijl een bestand naar een opmerking uploadt. Deze verdwijnt nadat het bestand is geüpload.
    • Delen is alle meldingen van gedeelde projecten, zoals opmerkingen, taaktoewijzingen en meer.
    • Herinneringen zijn alle meldingen die je ontvangt van Todoist-herinneringen.
  10. Om het geluid van een notificatie te wijzigen, tik je gewoon op de naam van de notificatie-categorie (bijvoorbeeld Delen). Je kan het geluid van een notificatie-categorie vervolgens wijzigen en elke categorie personaliseren. Bijvoorbeeld het toevoegen van trillen.
  1. Ga naar de iOS notificatie-instellingen op je iOS-toestel om Todoist-notificaties aan of uit te zetten.
  2. Open de Todoist-app om notificaties voor gedeelde projecten te beheren.
  3. Tik op het tandwiel-icoon rechts bovenin.
  4. Tik op Notificaties.
  5. Selecteren of je per e-mail (e-mail-icoon) of push-notificatie (telefoon-icoon) genotificeerd wil worden, of helemaal niet genotificeerd te worden, over acties die door teamleden in een gedeeld project uitgevoerd worden.
  6. Je kan de notificaties voor het dagelijks overzicht aan of uit zetten door op Dagelijks overzicht te tikken, en daarna de schakelaar naast Stuur dagelijks overzicht-notificaties te gebruiken om deze functie in te schakelen. Het dagelijks overzicht wordt één keer per dag gestuurd en geeft weer hoeveel taken je die dag nog moet voltooien.
      • Je kan de tijd voor het sturen van de dagelijks overzicht-notificatie selecteren door Stuur notificatie om te gebruiken.
      • Het dagelijks overzicht wordt standaard alleen verzonden wanneer je taken hebt die nog niet zijn voltooid. Je kan ervoor zorgen dat je dagelijks overzicht dagelijks wordt verzonden door Alleen tonen met taken uit te zetten.
      • Het dagelijks overzicht bevat standaard taken die over tijd zijn. Je kunt dit uitschakelen en alleen de taken van vandaag weer laten geven door Inclusief taken over tijd uit te zetten.
    Als je toestel op iOS 15 of hoger draait, kijk dan of je Apple's Focus-functie aan het gebruiken bent.
Zoek je naar informatie over herinneringen? Bekijk dan dit artikel.