De zoekfunctie gebruiken

Business

Zoeken is de makkelijkste manier om dingen te vinden in Todoist. Dit is hoe je de zoekfunctie kunt gebruiken om een taak, project, label, filter of opmerking te vinden:

1. Klik op het veld Zoeken bovenin.
  2. Typ de zoekterm(en) in.
  3. Je zult enkele taken, projecten, labels en filters te zien krijgen die overeenkomen met je zoekterm(en) onder de zoekbalk. Zodra je ziet waar je naar op zoek bent kan je er op klikken om deze te openen.
  4. Als je nog niet hebt gevonden waar je naar op zoek bent, kan je meer resultaten bekijken door op Meer resultaten tonen onderin te klikken.
  5. Je zult hier alle taken zien die overeenkomen met je zoekterm(en). Zodra je de taak vindt waar je naar op zoek was, kan je erop klikken om deze te openen.
  6. (Optioneel) Wanneer je ook wil zoeken naar resultaten in de taakopmerkingen, klik dan op Opmerkingen aan de rechterzijde.
  7. (Optioneel) Wanneer je ook wilt zoeken in voltooide taken, klik dan op Zoeken naar voltooide taken onderaan de zoekresultaten.
  1. Tik op het vergrootglas rechts bovenin.
  2. Typ de zoekterm(en) in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Als je hebt gevonden waar je naar op zoek was, kan je erop tikken om het te openen.
  4. Als je in de lijst niet kan vinden waar je naar op zoek bent, tik dan op de tabs Populair, Taken, Omschrijvingen, Projecten, Secties, Opmerkingen, Labels (Pro), of Filters (Pro) bovenaan om alle zoekresultaten in hun respectievelijke categorie te bekijken.
  5. Zodra je vindt waar je naar op zoek bent, kan je het openen door erop te tikken.
  1. Tik op het vergrootglas bovenin je scherm.
  2. Typ de zoekterm(en) in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Als je hebt gevonden waar je naar op zoek was, kan je erop tikken om het te openen.
  4. Als je in de lijst niet kan vinden waar je naar op zoek bent, tik dan op de tabs Populair, Taken, Omschrijvingen, Projecten, Secties, Opmerkingen, Labels (Pro), of Filters (Pro) bovenaan om alle zoekresultaten in hun respectievelijke categorie te bekijken.
  5. Zodra je vindt waar je naar op zoek bent, kan je het openen door erop te tikken.
  1. Klik op het vergrootglas links bovenin.
  2. Je zult enkele taken, projecten, labels en filters te zien krijgen die overeenkomen met je zoekterm(en) onder de zoekbalk. Zodra je ziet waar je naar op zoek bent kan je er op klikken om deze te openen.
  3. Als je je taak nog niet hebt gezien, kan je meer resultaten bekijken door op Meer resultaten tonen onderin te klikken.
  4. Je zult hier alle taken zien die overeenkomen met je zoekterm(en). Zodra je de taak vindt waar je naar op zoek was, kan je erop klikken om deze te openen.
  5. (Optioneel) Wanneer je ook wilt zoeken naar resultaten in de taakopmerkingen, klik dan op het paneel Opmerkingen aan de rechterzijde.
  6. (Optioneel) Wanneer je ook wilt zoeken in voltooide taken, klik dan op Zoeken naar voltooide taken onderaan de zoekresultaten.
Als je al je taken in al je projecten wil bekijken, zoek je gewoon op alles bekijken in je zoekbalk.

Je zoekopdracht verfijnen

Wanneer je niet kan vinden waar je naar op zoek bent, dan kan je je zoekresultaten verfijnen door ze te filteren op datum, prioriteitslevel, en meer door zoektermen te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld 7 augustus in het zoekveld typen om zo alle taken die voor 7 augustus ingepland staan te zien. Dit zijn een aantal andere voorbeelden:

Krijg snel de gewenste resultaten door een zoekopdracht rechtstreeks in de zoekbalk in te voeren. Probeer bijvoorbeeld vandaag & p1 om elke prioriteit 1 taak te zien die voor vandaag ingepland staat.
Zoeken Resultaat
7 augustus Taken met deadline op 7 augustus
Vandaag & p1 Taken met deadline vandaag met prioriteit 1
Komende 31 dagen Taken ingepland voor de komende 31 dagen
Morgen & p3 Taken met deadline morgen met prioriteit 3
@wachten Taken met het label @wachten
Label:wachten Taken met het label @wachten
30 dagen Taken ingepland voor de komende 30 dagen
Toegewezen aan:Sara Vos Taken toegewezen aan Sara Vos

Hoe je naar voltooide taken kan zoeken

Soms wil je terugkomen op iets dat je al hebt gedaan. Je kan dan als volgt naar voltooide taken zoeken:

1. Typ de zoekterm(en) in het veld Zoeken bovenin en druk op enter.
  2. Klik onderaan je zoekresultaten op Zoeken naar voltooide taken.
  3. Je kan nu alle voltooide taken bekijken die overeenkomen met je zoekterm.
  4. Je kan taken ook onvoltooien of de opmerkingen bekijken.
  1. Tik op het vergrootglas bovenin het scherm.
  2. Typ je zoek(termen) in en druk op enter.
  3. Tik onderaan je zoekresultaten op Zoeken naar voltooide taken.
  4. Je kan nu alle voltooide taken bekijken die overeenkomen met je zoekterm. Je kan de taak ook onvoltooien door rechts te swipen of de taak permanent verwijderen door naar links te swipen.
  5. Je kan ook op één van de voltooide taakzoekresultaten tikken en het project openen waar deze aan toehoort.
  1. Tik op het vergrootglas bovenin het scherm.
  2. Typ de zoekterm(en).
  3. Tik onderaan je zoekresultaten op Zoeken naar voltooide taken.
  4. Je kan nu alle voltooide taken bekijken die overeenkomen met je zoekterm. Je kan de taak ook onvoltooien door rechts te swipen of de taak permanent verwijderen door naar links te swipen.
  5. Je kan ook op één van de voltooide taakzoekresultaten tikken en het project openen waar deze aan toehoort.

Zoeken gebaseerd op trefwoord(en)

Filter-zoekopdracht Wat het inhoudt
zoek: weekend Toont alle taken die het woord "weekend" bevatten
zoek: december Toont alle taken die het woord "december" bevatten

Veelgestelde vragen

Worden taken in gearchiveerde projecten opgenomen in de zoekresultaten?

Nee, het is niet mogelijk om te zoeken naar gearchiveerde projecten en de taken die zich hierin bevinden.