Hoe gebruik ik de zoekfunctie

Business

Met behulp van de zoekfunctie vindt je gemakkelijk alles terug in Todoist. Zo kun je de zoekfunctie gebruiken om naar een taak, project of opmerking te zoeken:

1. Klik op het Snel Zoeken zoekveld bovenin het scherm.
  2. Typ de zoekterm in.
  3. Er zullen een aantal taken onder de zoekbalk verschijnen die overeenkomen met de zoekterm die je hebt gebruikt. Je kunt vervolgens op een taak klikken om deze te openen.
  4. Mocht je de taak nog niet zijn tegengekomen, dan kun je meer resultaten zien door op Enter te klikken of door te klikken op Toon meer resultaten onderaan.
  5. Vervolgens zie je een overzicht van alle taken die overeenkomen met de zoekterm. Je kunt op een taak klikken om deze te openen.
  6. (Optioneel) Wanneer je ook wilt zoeken naar resultaten in de taakopmerkingen, klik dan op Opmerkingen aan de rechterzijde.
  7. (Optioneel) Wanneer je ook wilt zoeken in voltooide taken, klik dan op Voltooide taken doerzoeken onderaan de zoekresultaten.
  1. Tik op het vergrootglas-icoon rechts bovenin.
  2. Typ de zoekterm in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Je kunt vervolgens op een taak, project of opmerking klikken om deze te openen.
  4. Als hetgeen waar je naar op zoek bent niet in de lijst staat, tik dan op de TakenProjectenOpmerkingen, Labels (Premium), of Filters (Premium) tabs bovenaan om alle resultaten te zien in de desbetreffende categorie.
  5. Zodra je vindt waar je naar op zoek bent, kun je het openen door erop te tikken.
  1. Swipe naar beneden om de zoekbalk te openen.
  2. Typ de zoekterm in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Je kunt vervolgens op een taak, project of opmerking klikken om deze te openen.
  4. Als hetgeen waar je naar op zoek bent niet in de lijst staat, tik dan op de TakenProjectenOpmerkingen, Labels (Premium), of Filters (Premium) tabs bovenaan om alle resultaten te zien in de desbetreffende categorie.
  5. Zodra je vindt waar je naar op zoek bent, kun je het openen door erop te tikken.

We zijn momenteel hard aan het werk op de zoekfunctie voor Windows te verbeteren. In de tussentijd, kun je de Snel Zoekenzoekbalk gebruiken om te zoeken naar taken, projecten en labels:

1. Tik op hetvergrootglas-icoon links bovenin.
  2. Typ de zoekterm in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Je kunt vervolgens op een taak, project of opmerking klikken om deze te openen.
Krijg snel de gewenste resultaten door een zoekopdracht rechtstreeks in de zoekbalk in te voeren. Probeer bijvoorbeeld vandaag & p1 om elke prioriteit 1 taak te zien die voor vandaag ingepland staat.

Verfijn je zoekopdracht

Wanneer je niet kunt vinden waar je naar op zoek bent, dan kun je je zoekresultaten verfijnen door ze te filteren op datum, prioriteitslevel, en meer door meer zoektermen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld 7 augustusin het zoekveld typen om zo alle taken die staan ingepland voor 7 augustus te zien. Dit zijn een aantal andere voorbeelden:

Zoeken

Resultaten

7 augustus

Taken met deadline op 7 augustus

Vandaag & p1

Taken met deadline vandaag met prioriteit 1

Komende 31 dagen

Taken ingepland voor de komende 31 dagen

7 januari

Taken met deadline op 7 januari

Morgen & p3

Taken met deadline morgen met prioriteit 3

@wachten

Taken met het label @wachten

Label:wachten

Taken met het label @wachten

30 dagen

Taken ingepland voor de komende 30 dagen

Toegewezen aan:Sara Vos

Taken toegewezen aan Sara Vos

Wanneer je naar je zoekresultaten kijkt, kun je taken voltooien en opnieuw plannen zoals gebruikelijk. Swipe op iOS of Android naar rechts om te voltooien of swipe naar links om de taak opnieuw te plannen.

Hoe je kunt zoeken naar voltooide taken

Soms wil je terugkomen op iets dat je al hebt gedaan. Je kunt dan als volgt zoeken naar voltooide taken:

1. Typ een trefwoord in de Snel zoeken zoekbalk bovenaan en druk op Enter.
  2. Klik onder aan je zoekresultaten op Zoek naar voltooide taken.
  3. Je kunt nu alle voltooide taken bekijken die overeenkomen met je trefwoord.
  4. Je taken ook onvoltooien of de opmerkingen bekijken.
  1. Open Todoist en swipe van boven naar beneden om zoeken te openen.
  2. Typ het trefwoord in en tik op enter.
  3. Klik onder aan je zoekresultaten op Zoek naar voltooide taken.
  4. Je kunt nu alle voltooide taken bekijken die overeenkomen met je trefwoord. Je kunt ook de taak onvoltooien door rechts te swipen of de taak permanent verwijderen links te swipen.
  5. Je kunt ook op één van de voltooide taakzoekresultaten tikken en het project openen waar deze aan toe behoort.
  1. Open Todoist en tik rechsboven op het vergrootglas om zoeken te openen.
  2. Typ een trefwoord.
  3. Klik onder aan je zoekresultaten op Zoek naar voltooide taken.
  4. Je kunt nu alle voltooide taken bekijken die overeenkomen met je trefwoord. Je kunt ook de taak onvoltooien door rechts te swipen of de taak permanent verwijderen links te swipen.
  5. Je kunt ook op één van de voltooide taakzoekresultaten tikken en het project openen waar deze aan toe behoort.
Als je Todoist Premium gebruikt, kun je zoekopdracht van voltooide taken verfijnen op project, datum of andere criteria door filter termen zoals "vandaag" of "#Werk" in je zoekopdracht te gebruiken. Dit is alleen beschikbaar op Windows, iOS en Android, maar dit komt binnenkort ook naar Web en macOS.